+38(057) 751 52 56   +38(066) 803 98 98   +38(098) 837 34 50
Графік роботи
UA
Ваш кошик

Обладнання для їдалень

Каталог
Нейтральне обладнання
Лінії роздачі
Наповнення бару
Теплове обладнання
Холодильне обладнання
Нестандартні вироби
Обладнання для шкільних їдалень

Особливості та асортимент професійного обладнання для кухні

Правильна організація роботи їдальні неможлива без професійного обладнання. Таке устаткування забезпечує якісне приготування страв, безпечне зберігання продуктів та, у підсумку, гарантує стабільний прибуток власникові закладу.

Чому формат їдальні досі актуальний? Інтерес підприємців до галузі громадського харчування, зокрема до їдалень, стабільно росте. А все тому, що їдальня – це простий та зрозумілий для більшості заклад. Знайоме з дитинства меню, корисні інгредієнти та помірна вартість – більшість клієнтів оберуть саме такий варіант на противагу черговому фаст фуду.

Професійне обладнання для їдальні: види та класифікація

Устаткування для професійних кухонь виготовляють з нержавіючої сталі. Матеріал забезпечує необхідну міцність, надійність, гігієну, а також є дуже простим у догляді. Ще одна перевага обладнання з нержавійки – стійкість до механічних пошкоджень. На поверхні тих чи інших приладів вкрай рідко з'являються подряпини, сліди від випадкових ударів чи падіння предметів.

Різноманіття професійного обладнання для їдальні ділиться на категорії за особливостями застосування. Найпоширеніші види устаткування: 

  • Кухонне – для зберігання, первинної обробки продуктів та приготування страв. Обирати таке обладнання варто зі стовідсотковим розумінням специфіки роботи вашого закладу. Так, кухонне устаткування для їдалень розраховане на суттєві об'єми роботи, виготовляється з міцних матеріалів та за конструкцією відрізняється від побутового.
  • Для лінії роздачі. Таке професійне обладнання дозволяє вашим клієнтам самостійно обирати страви та напої. Найчастіше, в їдальнях використовуються модульні лінії роздачі. Вони складаються з декількох вітрин, ємностей та резервуарів для демонстрації готових страв. 
  • Допоміжне столове обладнання для лінії роздачі – кавоварка, диспенсери для холодних напоїв, вага для готових страв та інше.
  • Для обіднього залу їдальні. Сюди відносимо барну стійку та салат-бар. Зазвичай, таке обладнання встановлюється лише тоді, коли площа їдальні є достатньою.

Поговоримо про ключові пункти більш детально.

Професійне обладнання для їдальні: лінія роздачі

Обладнання для лінії роздачі та його конфігурацію обирають, орієнтуючись на:

  • кількість позицій в щоденному меню;
  • середню кількість відвідувачів;
  • площу приміщення їдальні.

Типовий варіант професійного обладнання лінії роздачі складається з таких блоків: тепловий, охолоджувальний, нейтральний. А також додатково комплектується допоміжним обладнанням (кавоваркою, диспенсером для холодних напоїв).

Тепловий блок допомагає підтримувати оптимальну температуру гарячих страв. Охолоджувальний і собі зберігає свіжими холодні страви: салати, десерти, закуски та інше. Нейтральний блок професійного кухонного обладнання використовують для викладання столового наряддя, тарілок, склянок, спецій.

Розташування секцій лінії роздачі буває:

  • лінійним;
  • фігурним;
  • острівним.

Зверніть увагу: правильно обравши обладнання для лінії роздачі, ви не лише оптимізуєте процес обслуговування клієнтів, а й зробите інтер'єр їдальні більш функціональним та затишним. 

Кухонне професійне обладнання для їдальні: обираємо правильно 

Велика кількість відвідувачів та необхідність швидкого обслуговування – спільні риси чи не для всіх сучасних їдалень. Тож радимо заздалегідь подбати про наступні види обладнання: 

  • Холодильне. Сюди відносимо морозильні камери, холодильні шафи і столи, шафи шокової заморозки та охолодження. Обирайте професійне холодильне обладнання, орієнтуючись на його призначення, клас енергоспоживання, місткість, температурний режим. Також варто врахувати габарити устаткування та спосіб установки. Пам'ятайте про те, що від якості холодильника та морозильної камери напряму залежить якість зберігання продуктів та готових страв.
  • Теплове – плити, варильні поверхні, пекарські шафи, мікрохвильові печі. Орієнтуйтеся на перелік необхідних функцій, клас енергозбереження та інші технічні характеристики обладнання. 
  • Електромеханічне – овочерізки, слайсери, м'ясорубки, тістоміси і блендери. Таке устаткування не є першочерговим, але суттєво впливає на швидкість та якість приготування страв.

Також обов'язково варто укомплектувати кухню вашої їдальні посудомийним обладнанням. Це – мийки високого тиску, посудомийні машини і пароочисники. Така техніка підвищує ефективність миття кухонного приладдя та полегшує роботу персоналу. Посудомийне обладнання класифікують за багатьма параметрами. Зокрема, враховують продуктивність (кількість вимитих тарілок за годину), споживання води, клас енергоспоживання та інше. Для габаритного посуду можуть знадобитися котломийні посудомийні машини, які ви також можете знайти в нашому каталозі професійного обладнання для їдалень.

Перелік необхідного обладнання можна продовжувати, але ми навели той необхідний мінімум, без якого неможлива ефективна робота будь-якого закладу громадського харчування подібного формату. За необхідністю, можемо надати вам професійну консультацію по вибору устаткування для вашого закладу. 

Обладнання для їдальні від DSTO: корисні поради

Оснащення для кожної їдальні варто обирати індивідуально, орієнтуючись на її площу, особливості меню та кількість відвідувачів. Дамо кілька корисних порад, які допоможуть обрати професійне устаткування: 

  • Недостатньо площі для розміщення габаритних холодильних та морозильних камер? Замініть їх на більш компактні холодильні та морозильні шафи. Але не забудьте врахувати основні вимоги щодо товарного сусідства, а також звернути увагу на температурний режим роботи обладнання. 
  • Для складу сухих продуктів, які зберігаються в заводському пакуванні, підійдуть відкриті стелажі з нержавіючої сталі. Таке обладнання – відносно недороге, зручне в експлуатації та догляді. 
  • Закриті шафи з перфорованими полицями – вдалий вибір для складу, в якому довгостроково зберігаються свіжі овочі. Якщо ж ви обрали для овочів відкриту шафу, пам'ятайте, що продукція там має зберігатися в оборотній тарі або мішках. Також не варто забувати про вчасний догляд та очищення для полиць шафи. Мийні ванни та овочерізки знадобляться в цеху для обробки сирих овочів.
  • Невід'ємне обладнання для м'ясо-рибного цеху – надійна м'ясорубка, столи з мийними ваннами, холодильні шафи з оптимальним температурним режимом. Також цех має бути обов'язково поділеним на дві лінії: м'ясну та рибну. 
  • Пароконвектомат, варильна поверхня, фритюрниця, мийки та допоміжне обладнання – обов’язкове устаткування для гарячого цеху. Потужність обладнання варто обирати, враховуючи кількість відвідувачів вашого закладу.
  • Холодний цех рекомендуємо укомплектувати овочерізкою, слайсером, столом з мийною ванною. 

Обираючи професійне обладнання для їдальні, обов'язково враховуйте його технічні параметри, відповідність конкретно вашим потребам та інші важливі нюанси. Не на останньому місці – габарити техніки. Адже дуже важливо, щоб навіть після розміщення професійного устаткування на кухні чи в залі їдальні, залишалося достатньо вільного місця для виконання тих чи інших завдань.

Якщо ви бажаєте купити в Києві, Харкові чи будь-якому місті України якісне професійне обладнання без величезних націнок, ми вам допоможемо. Компанія DSTO – професійний постачальник кухонного устаткування з нержавіючої сталі вітчизняного виробництва. Пропонуючи каталог продукції за вигідними цінами та найширший асортимент обладнання для їдалень в Україні. Бажаємо приємним покупок!

Усі права захищені dsto.com.ua 2013-2020.

Створення інтернет магазину - веб студія Ідейне Рішення