Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти
Вибирайте меблі з нержавіючої сталі та обладнання
статті
clock_dsto.png 06.06.2024
Проектування виробничих цехів підприємств харчування
Вкрай актуальним питанням при виборі постачальника обладнання для підприємств харчування є його кваліфикація в ключі проведення проектувальних робіт, якщо на те є ліцензія, або аналітики проекту під відповідний кошторис. І повномірним результат взаємодії з постачальником буде тільки тоді, коли рівень цієї кваліфікації буде високим, підтверджений досвідом реалізованих об'єктів. У статті розповімо про свій досвід і алгоритми роботи над подібними питаннями.
clock_dsto.png 18.04.2023
Як підібрати професійне обладнання для їдальні?
Професійне обладнання харчоблока – це те, що дає змогу здійснювати обробку продуктів, починаючи від миття та очищення до нарізання і приготування.
Сортувати за:
Вітрина для салатів з нержавійки з кубом 1200х700X(1000)х1700
Артикул: 92015
Довжина:
1200 мм
Ширина:
700X(1000) мм
Висота:
1700 мм
Під замовлення
4 тижні
94039 грн.
Вітрина для салатів з нержавійки з кубом 1500х700(1000)х1700
Артикул: 92016
Довжина:
1500 мм
Ширина:
700X(1000) мм
Висота:
1700 мм
Під замовлення
4 тижні
101321 грн.
Вітрина для салатів з нержавійки з кубом 1800х700X(1000)х1700
Артикул: 92017
Довжина:
1800 мм
Ширина:
700X(1000) мм
Висота:
1700 мм
Під замовлення
4 тижні
108603 грн.

Особливості та асортимент професійного обладнання для кухні

Правильна організація роботи їдальні неможлива без професійного обладнання. Таке устаткування забезпечує якісне приготування страв, безпечне зберігання продуктів та, у підсумку, гарантує стабільний прибуток власникові закладу.

Чому формат їдальні досі актуальний? Інтерес підприємців до галузі громадського харчування, зокрема до їдалень, стабільно росте. А все тому, що їдальня – це простий та зрозумілий для більшості заклад. Знайоме з дитинства меню, корисні інгредієнти та помірна вартість – більшість клієнтів оберуть саме такий варіант на противагу черговому фаст фуду.

Професійне обладнання для їдальні: види та класифікація

Устаткування для професійних кухонь виготовляють з нержавіючої сталі. Матеріал забезпечує необхідну міцність, надійність, гігієну, а також є дуже простим у догляді. Ще одна перевага обладнання з нержавійки – стійкість до механічних пошкоджень. На поверхні тих чи інших приладів вкрай рідко з'являються подряпини, сліди від випадкових ударів чи падіння предметів.

Різноманіття професійного обладнання для їдальні ділиться на категорії за особливостями застосування. Найпоширеніші види устаткування:

  • Кухонне – для зберігання, первинної обробки продуктів та приготування страв. Обирати таке обладнання варто зі стовідсотковим розумінням специфіки роботи вашого закладу. Так, кухонне устаткування для їдалень розраховане на суттєві об'єми роботи, виготовляється з міцних матеріалів та за конструкцією відрізняється від побутового.
  • Для лінії роздачі. Таке професійне обладнання дозволяє вашим клієнтам самостійно обирати страви та напої. Найчастіше, в їдальнях використовуються модульні лінії роздачі. Вони складаються з декількох вітрин, ємностей та резервуарів для демонстрації готових страв.
  • Допоміжне столове обладнання для лінії роздачі – кавоварка, диспенсери для холодних напоїв, вага для готових страв та інше.
  • Для обіднього залу їдальні. Сюди відносимо барну стійку та салат-бар. Зазвичай, таке обладнання встановлюється лише тоді, коли площа їдальні є достатньою.

Поговоримо про ключові пункти більш детально.

Професійне обладнання для їдальні: лінія роздачі

Обладнання для лінії роздачі та його конфігурацію обирають, орієнтуючись на:

  • кількість позицій в щоденному меню;
  • середню кількість відвідувачів;
  • площу приміщення їдальні.

Типовий варіант професійного обладнання лінії роздачі складається з таких блоків: тепловий, охолоджувальний, нейтральний. А також додатково комплектується допоміжним обладнанням (кавоваркою, диспенсером для холодних напоїв).

Тепловий блок допомагає підтримувати оптимальну температуру гарячих страв. Охолоджувальний і собі зберігає свіжими холодні страви: салати, десерти, закуски та інше. Нейтральний блок професійного кухонного обладнання використовують для викладання столового наряддя, тарілок, склянок, спецій.

Розташування секцій лінії роздачі буває:

  • лінійним;
  • фігурним;
  • острівним.

Зверніть увагу: правильно обравши обладнання для лінії роздачі, ви не лише оптимізуєте процес обслуговування клієнтів, а й зробите інтер'єр їдальні більш функціональним та затишним.

Кухонне професійне обладнання для їдальні: обираємо правильно

Велика кількість відвідувачів та необхідність швидкого обслуговування – спільні риси чи не для всіх сучасних їдалень. Тож радимо заздалегідь подбати про наступні види обладнання:

  • Холодильне. Сюди відносимо морозильні камери, холодильні шафи і столи, шафи шокової заморозки та охолодження. Обирайте професійне холодильне обладнання, орієнтуючись на його призначення, клас енергоспоживання, місткість, температурний режим. Також варто врахувати габарити устаткування та спосіб установки. Пам'ятайте про те, що від якості холодильника та морозильної камери напряму залежить якість зберігання продуктів та готових страв.
  • Теплове – плити, варильні поверхні, пекарські шафи, мікрохвильові печі. Орієнтуйтеся на перелік необхідних функцій, клас енергозбереження та інші технічні характеристики обладнання.
  • Електромеханічне – овочерізки, слайсери, м'ясорубки, тістоміси і блендери. Таке устаткування не є першочерговим, але суттєво впливає на швидкість та якість приготування страв.

Також обов'язково варто укомплектувати кухню вашої їдальні посудомийним обладнанням. Це – мийки високого тиску, посудомийні машини і пароочисники. Така техніка підвищує ефективність миття кухонного приладдя та полегшує роботу персоналу. Посудомийне обладнання класифікують за багатьма параметрами. Зокрема, враховують продуктивність (кількість вимитих тарілок за годину), споживання води, клас енергоспоживання та інше. Для габаритного посуду можуть знадобитися котломийні посудомийні машини, які ви також можете знайти в нашому каталозі професійного обладнання для їдалень.

Перелік необхідного обладнання можна продовжувати, але ми навели той необхідний мінімум, без якого неможлива ефективна робота будь-якого закладу громадського харчування подібного формату. За необхідністю, можемо надати вам професійну консультацію по вибору устаткування для вашого закладу.

Обладнання для їдальні від DSTO: корисні поради

Оснащення для кожної їдальні варто обирати індивідуально, орієнтуючись на її площу, особливості меню та кількість відвідувачів. Дамо кілька корисних порад, які допоможуть обрати професійне устаткування:

  • Недостатньо площі для розміщення габаритних холодильних та морозильних камер? Замініть їх на більш компактні холодильні та морозильні шафи. Але не забудьте врахувати основні вимоги щодо товарного сусідства, а також звернути увагу на температурний режим роботи обладнання.
  • Для складу сухих продуктів, які зберігаються в заводському пакуванні, підійдуть відкриті стелажі з нержавіючої сталі. Таке обладнання – відносно недороге, зручне в експлуатації та догляді.
  • Закриті шафи з перфорованими полицями – вдалий вибір для складу, в якому довгостроково зберігаються свіжі овочі. Якщо ж ви обрали для овочів відкриту шафу, пам'ятайте, що продукція там має зберігатися в оборотній тарі або мішках. Також не варто забувати про вчасний догляд та очищення для полиць шафи. Мийні ванни та овочерізки знадобляться в цеху для обробки сирих овочів.
  • Невід'ємне обладнання для м'ясо-рибного цеху – надійна м'ясорубка, столи з мийними ваннами, холодильні шафи з оптимальним температурним режимом. Також цех має бути обов'язково поділеним на дві лінії: м'ясну та рибну.
  • Пароконвектомат, варильна поверхня, фритюрниця, мийки та допоміжне обладнання – обов’язкове устаткування для гарячого цеху. Потужність обладнання варто обирати, враховуючи кількість відвідувачів вашого закладу.
  • Холодний цех рекомендуємо укомплектувати овочерізкою, слайсером, столом з мийною ванною.

Обираючи професійне обладнання для їдальні, обов'язково враховуйте його технічні параметри, відповідність конкретно вашим потребам та інші важливі нюанси. Не на останньому місці – габарити техніки. Адже дуже важливо, щоб навіть після розміщення професійного устаткування на кухні чи в залі їдальні, залишалося достатньо вільного місця для виконання тих чи інших завдань.

На що звернути увагу при підборі обладнання для громадського харчування

Перш ніж купити обладнання для громадського харчування, необхідно врахувати деякі нюанси та особливості не тільки техніки, а й напрямки діяльності підприємства, від чого залежить правильність підбору та функціональність виробів.

Вибираючи технологічне обладнання для комунального харчування, зверніть увагу на:

  1. Загальна кількість гостей, яких обслуговуватимуть у кафе, ресторані чи їдальні. Від цього залежить кількість і габарити обладнання для громадського харчування, місткість вітрин, шаф і морозильних камер.
  2. Площа кухонної зони, яка також впливає на кількість та розміри обладнання для громадського харчування. У маленьку кухню технічно неможливо купити все необхідне, оскільки вона не оснащена достатньою кількістю вільного місця, а тому необхідно буде зосередитись на виборі менш містких та габаритних холодильних камер та теплових установок.
  3. Продуктивність роботи на кухні, що вплине на підбір функціонала та можливостей технологічного обладнання для громадського харчування. Якщо працівники кухні не справляються з напливом замовлень – необхідно підбирати потужніше та функціональніше обладнання.
  4. Складене меню, кількість та особливості пропонованих страв. Від цього безпосередньо залежатиме, яке виробниче обладнання для громадського харчування знадобиться, наприклад, тістоміси, слайсери, блендери, інструменти для нарізки овочів, плити та багато іншого.
  5. Матеріали виготовлення. Найкращий вибір для нейтральних елементів – нержавіюча сталь, яка дозволяє не тільки подовжити термін експлуатації, але й суттєво спростити процес прибирання на кухонній зоні після приготування.

У каталозі компанії DSTO та на просторах нашого інтернет-магазину ви зможете відшукати та купити найкраще обладнання для громадського харчування, виконане з функціональних, сучасних та довговічних матеріалів.

Якщо ви бажаєте купити в Івано-Франківську, Хмельницькому чи будь-якому місті України якісне професійне обладнання без величезних націнок, ми вам допоможемо. Компанія DSTO – професійний постачальник кухонного устаткування з нержавіючої сталі вітчизняного виробництва. Пропонуючи каталог продукції за вигідними цінами та найширший асортимент обладнання для їдалень в Україні. Бажаємо приємним покупок!

Часті питання (FAQ)

Яке обладнання для професійної кухні обрати?

Для професійної кухні їдальні варто обирати обладнання з нержавіючої сталі, яке відрізняється міцністю, гігієнічністю та простотою догляду.

⏩ Це може бути теплове, холодильне та нейтральне обладнання й інші необхідні прилади.

Що входить у кухонне обладнання для шкільної їдальні?

До кухонного обладнання для шкільної їдальні входять:

✔️плити

✔️холодильні камери

✔️м’ясорубки

✔️овочерізки

✔️мийки

✔️посудомийні машини

✔️та інші прилади, які забезпечують безперебійний процес приготування та зберігання їжі.

Яке обладнання для їдальні школи є необхідним?

Необхідне обладнання для їдальні школи включає теплові плити, холодильники, лінії роздачі, посудомийне обладнання та допоміжну техніку для підтримання чистоти й безпеки продуктів.

Як правильно вибрати обладнання для шкільної їдальні?

Для вибору обладнання шкільної їдальні слід врахувати площу приміщення, кількість відвідувачів та обсяги приготування. Обладнання має бути міцним, енергоефективним і зручним у використанні.

Чому варто обрати сучасне обладнання для шкільної їдальні?

Сучасне обладнання для шкільної їдальні гарантує швидке та безпечне приготування їжі, довговічність, а також економію енергії, що підвищує ефективність роботи закладу.



close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.