Написати на Telegram
(тільки для повідомлень)
Написати на Viber
(тільки для повідомлень)
Замовити зворотній дзвінок
+380(__)___-__-__
Написати на електронну пошту
office@dsto.com.uaВідвідати виставкову залу
Режим роботи:
пн - пт з 10:00 до 19:00, сб - нед вихідний
Організація виробничого процесу на підприємствах громадського харчування, які обслуговують велику кількість відвідувачів, вимагає використання спеціального обладнання. Одними з основних приладів є харчоварильні котли. Вони дозволяють готувати страви одночасно у великій кількості.
Монтаж спеціального харчоварильного обладнання дозволяє оптимізувати виробничі процеси на кухні. Стандартні промислові плити хоч і відрізняються високою потужністю, проте, не забезпечують потреби закладу з великою пропускною здатністю. Харчоварильні котли можуть використовуватися як окреме обладнання або у складі специфічних технологічних ліній для приготування не лише перших страв та гарнірів, а й соусів, напоїв, відварювання риби та м’яса, джемів, сиропів. За їх допомогою можна швидко закип'ятити велику кількість води або інших рідин.
Котли мають досить просту конструкцію. Їх основні частини — одна або дві варильні ємності, під якими встановлено парогенератори на металевій основі. Обладнання відрізняється довговічністю, оскільки основні робочі частини виготовлено з харчової нержавіючої сталі. Вона є інертною до речовин з будь-яким рівнем кислотності, тому не піддається корозії та не деформується під дією високих температур.
Виходячи з конструктивних особливостей та технічних характеристик, харчоварильні котли класифікують відповідно до таких ознак:
Вибір харчоварильних котлів відбувається залежно від потреб виробництва. При цьому варто першою чергою орієнтуватися на об’єми робочих ємностей. Він може бути від 60 до 400 літрів.
Основні характеристики виробів відображені у їх маркуванні. Наприклад, КПЕ-60 означає, що це електричний харчоварильний котел з об’ємом бака 60 літрів. Індексація КПП-100 — це паровий харчо варильний котел на 100 літрів, КПЕСМ-60 — котел харчоварильний електричний секційний модульний 60 літрів.
Котли випускаються з баками різного об'єму. Наприклад, на кухнях невеликих закладів встановлюються котли з ємностями на 60–100 літрів. Якщо обслуговується невелика кількість відвідувачів, то нема потреби у використанні котлів більшого об’єму. Це призведе і до зайвих витрат під час закупівлі обладнання, й до перевитрат електроенергії. Котли з об’ємом від 160 л використовуються у харчоблоках великих їдалень лікарень, шкіл, заводів та інших закладів. Але при цьому варто встановити й обладнання з меншими об’ємами баків для приготування страв у невеликій кількості (наприклад, соусів, підлив).
Харчоварильні котли можуть працювати в різних режимах — варка, розігрів, приготування за допомогою пари. Обладнання відрізняється високою енергоефективністю завдяки тому, що пара здатна швидко віддавати тепло. Особливості функціонування обладнання такі:
Ще одна перевага харчоварильних котлів — легких злив готових страв. Це не потребує фізичних зусиль, як, наприклад, при роботі з великими звичайними каструлями. Щоб висипати густі страви, ємність нахиляють за допомогою ручного або електричного приводу, а компоти, чай, окріп та інші рідини зливають через кран великого діаметра.
Таке обладнання є найбільш поширеним. Його особливість полягає в тому, що нагрівається не сама варильна ємність, а вода, яка розташована під нею. Перетворюючись на пару, вона тільки тоді передає теплову енергію вмісту котла. Завдяки пароводяній сорочці продукти нагріваються поступово та рівномірно, не пригорають. Це дозволяє готувати дієтичні страви без додавання зайвого жиру.
Обладнання відрізняється наявністю спеціальних мішалок всередині варильних ємностей. Вони обертаються з певною швидкістю, завдяки чому відбувається змішування інгредієнтів. Це особливо актуально, якщо котел великого об’єму. Завдяки змішуванню продукти швидше прогріваються, скорочується час приготування страви, зберігаються її смакові якості та поживна цінність. Використовуючи різні за конструкцією мішалки, можна готувати пюре з овочів та фруктів, варення, джеми, а також замішувати тісто.
Найбільш ефективне обладнання — це сучасні харчоварильні електричні котли з програмним керуванням, міксерами, механізмами перевертання та функцією прискореного охолодження. Компанія DSTO пропонує купити котли, які повністю відповідають стандартам функціональності, безпеки та енергоефективності. Ми пропонуємо гнучкі системи знижок, професійні консультації та доставку по всій Україні.
Якщо у Вас є потреба у виклику спеціаліста для замірів до Вас на об'єкт, заповніть данні, і ми зв'яжемося з Вами для уточнення деталей
заповніть данні
04074, м. Київ
вул. Автозаводська, 18
ТМ “DSTO”
61010, м. Харків
вул. Греківська, 5
ТМ “DSTO”
office@dsto.com.ua +38(066) 803 98 98 +38(096) 9 333 888