На великих підприємствах громадського харчування кількість посуду вимірюється сотнями одиниць. Тому на підприємстві, навіть у невеликому кафе необхідно мати потужну посудомийну машину. Для підприємств з великими обсягами брудного посуду призначене посудомийне обладнання з безперервним циклом роботи. Продуктивна потужність такого обладнання дозволяє за невеликий час вимити величезну кількість посуду.
За видами посуду, що завантажується, посудомийне обладнання підрозділяється:
Використання професійних мийних засобів і правильне дозування забезпечують якісну обробку посуду. Для ефективної роботи у будь-яких машинах необхідно застосування пом'якшувальних засобів для жорсткої води. Не варто використовувати посудомийне устаткування для посуду, який вимагає дбайливого догляду: порцеляновий, пластиковий, вироби зі срібла та алюмінію.
Промислові посудомийні машини пропонуються багатьма виробниками. Проте, навіть одного типу, вони можуть значно відрізнятися за технічними характеристиками. Вибирати обладнання потрібно відповідно до типу закладу, кількості посуду й виду завантаження.
Посудомийне обладнання з фронтальним завантаженням має невеликі розміри, що дозволяє легко встановити агрегат у барну стійку або під стіл. Посуд для миття завантажується через фронтальні дверцята. Виробнича потужність устаткування за годину становить 200-800 одиниць посуду: тарілки, келихи, столове приладдя. Серед недоліків – встановлення важких кошиків з брудним посудом вручну. Невисока ціна, компактні габарити, зручність в експлуатації – завдяки цим перевагам фронтальні машини мають найбільший попит.
Посудомийне устаткування купольного типу здійснює миття склянок, тарілок, столових приладів, кухонного інвентарю. Конструкція пристрою забезпечує високу якість миття й ополіскування при високій температурі +80°C. Посуд завантажують у касети, які розміщуються на висувному столі. Після наповнення, касети засуваються всередину й накриваються куполом, обирається програма миття.
Продуктивність машин за годину 1000-1500 одиниць. Робота з купольними посудомийними машинами не вимагає значних фізичних зусиль, як з фронтальними. Обладнання доцільно використовувати у закладах з високою відвідуваністю. Вартість купольних моделей вища, розміри – компактні, потрібно лише місце для висувних касет. Можуть бути укомплектовані додатковим обладнанням.
Посудомийна машина безперервного циклу працює досить просто: по конвеєру посуд переміщується через різні зони мийки. Зазвичай цих зон дві: мийка при температурі 50-60°C і ополіскування при 80-90°C. Висока температура дозволяє здійснювати ефективну санітарну обробку, знищувати бактерії та мікроорганізми.
Конвеєрні або тунельні машини раціонально використовувати у закладах, які обслуговують велику кількість клієнтів. Серед недоліків – великі розміри й необхідність додаткового місця для брудного й чистого посуду. Обслуговування тунельних агрегатів має здійснюватися підготовленим фахівцем.
Від побутових професійні посудомийні машини відрізняються коротким циклом миття – протягом 2-3 хвилин, наявністю великої місткості, вода у який надходить при включенні машини та може використовуватися на кілька циклів.
Намагання замінити професійну посудомийну машину на одну або кілька побутових абсолютно невиправдано з огляду економічності, технічної складової або довговічності. Адже побутові агрегати навіть високої якості та потужності не призначені для значних навантажень у промислових масштабах та інтенсивного використання.
Вибираючи посудомийне обладнання, необхідно реально зважувати обсяги передбачуваних робіт. Важливо, щоб посудомийна машина професійна була максимально завантажена на повну потужність. Компанія DSTO пропонує фронтальні, купольні посудомийні машини різної потужності. При виборі варто орієнтуватися на технічні характеристики устаткування й потреби вашого закладу:
В компанії DSTO ви можете замовити й купити посудомийні машини з доставкою у будь-яке місто України. Для придбання найкращого обладнання звертайтеся до наших менеджерів, радо допоможемо на будь-яких етапах співпраці – технічна інформація, монтаж, сервіс.