Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Види теплового обладнання для ресторану

Теплове обладнання для підприємств громадського харчування завжди займає перші позиції в списку необхідного обладнання. Погодьтеся, неможливо навіть уявити собі ресторан, піцерію столову або кафе, де на кухні немає плити, духовки, печі, пароконвектомата . Теплова обробка продуктів харчування - головний технологічний процес виготовлення величезної кількості страв. Тому теплове обладнання для ресторанів незмінно буде присутній в них, незалежно від масштабу закладу, наявності вільної площі в ньому, специфіки і формату, адже це гаряче серце кожної професійної кухні.

Треба відзначити, що для сучасних ресторанів і кафе, яким доводиться працювати в умовах жорстокої конкуренції, вже недостатньо простої плити. Газові та електричні плити колись були єдиним тепловим обладнанням, але сьогодні для швидкого і якісного приготування страв доступна універсальна і багатофункціональна техніка - пекарські та жарочні шафи , теплові столи , перекидні сковорідки і багато іншого. Розібравшись в можливостях і перевагах техніки, специфіку її призначення та особливості експлуатації, можна купити оптимальне промислове обладнання для будь-яких підприємств громадського харчування - від крихітного придорожнього кафе до солідного фешенебельного ресторану.


Класифікація теплового обладнання

Якому ресторану або кафе віддати свої переваги? Коли люди вирішують для себе це питання, вони, перш за все, думають про якість, неповторному смаку і вдалої презентації свіжих страв, а також про швидкість і рівень обслуговування. Грамотно підібране теплове обладнання (плити, пароконвектомат , пекарські шафи , сковороди) дозволяє швидко подавати гостям прекрасні, апетитні і корисні страви. А правильний вибір має на увазі, що покупець вільно орієнтується в видах сучасного оснащення, представленого на ринку. Класифікація ведеться за такими ключовими ознаками:

  1. Функціональні можливості. Теплове обладнання для підприємств громадського харчування може бути універсальним і спеціалізованим. Універсальні агрегати з легкістю виконують найрізноманітніші процеси - в них можна смажити, варити, тушкувати, запікати і навіть готувати на пару. Спеціалізоване ж обладнання призначене для вирішення специфічних завдань (відварити рис, зробити млинці, приготувати картоплю фрі, спекти вафлі і т. Д.).
  2. Джерело живлення. Теплові прилади для кухні громадського харчування в залежності від джерела енергії поділяються на електричні та газові (але існують також парові і вогневі пристрої). Перші з повним правом вважаються найбільш безпечними, екологічними і практичними у використанні, тому вони набули найширшого розповсюдження на сьогоднішній день. Але і газові агрегати залишаються актуальними, інші ж пристрою, включаючи рідко- та твердопаливні, має сенс купити хіба що для експлуатації в нестандартних умовах, наприклад, для організації виїзних кухонь.
  3. Принцип роботи. Теплове промислове обладнання для громадського харчування ділиться на агрегати безперервної дії і періодичного. До числа перших належать електричні сковороди, жарочні поверхні, гриль, розстоєчні шафи та інші пристрої, завантажувати і вивантажувати продукти в яких можна, не вимикаючи механізм. Устаткування періодичної дії потребує зупинці, а іноді і зміні температурного режиму перед вивантаженням готових страв і завантаженням наступної порції продуктів.


Види теплового обладнання для ресторанів

У величезному асортименті всіляких агрегатів, представлених на ринку України, нескладно і розгубитися, особливо якщо в магазин за промисловою технікою ви звертаєтеся вперше. Знайомство з найбільш популярними і затребуваними видами теплових агрегатів для кухні допоможе спростити ваш вибір.

  1. Плити професійні - теплове обладнання підприємств громадського харчування, створене для готування безлічі основних страв. Розрізняються плити з цілого ряду чинників - від способу установки, комплектації і кількості конфорок до потужності, габаритів і функціональності.

Сучасні плити бувають:

  • газові;
  • електричні;
  • індукційні.


Кожен вид має свої переваги й недоліки. Газові, наприклад, прості в експлуатації і забезпечують швидке нагрівання, але наявність відкритого вогню, як і можливість витоку газу є зайвим чинником ризику з точки зору безпеки. Електроплити - ідеальний варіант при відсутності газопостачання, вони також відрізняються завидною різноманітністю моделей. Плити, що працюють за принципом електромагнітної індукції нагріваються практично миттєво, економлять електроенергію, точно підтримують задану температуру і дуже легко миються. Єдиний їхній недолік - порівняно висока ціна.

  1. Котли для - теплові агрегати, купити які варто заради істотного скорочення часу, витраченого на готування. Котли на кухні ресторану дозволяють також оптимізувати робочі процеси і полегшити працю персоналу. Головні переваги жарочних і харчоварильних котлів - це універсальність, легкість в обслуговуванні і догляді, а також безшумна робота без вібрації.
  2. Жарочні шафи - універсальні пристрої для підприємств громадського харчування, які використовуються, щоб смажити, запікати, розігрівати різні страви, а також просто підтримувати потрібну температуру для збереження готової їжі в теплому вигляді.
  3. Поверхні для смаження виступають сучасною альтернативою сковорідок. Дане теплове обладнання чудово справляється із завданням скоротити час, відведений на жарку млинців, оладок, м'яса, риби, овочів та інших продуктів.
  4. Електричні перекидні сковороди, як і їх стандартні аналоги, широко застосовуються для смаження і тушкування різних м'ясних, рибних і овочевих страв. Електро автономні, тобто їх не потрібно ставити на плиту. Такі пристрої мають регулювання температурного режиму і можуть використовуватися як елементи виробничих ліній.
  5. Конвекційні і ротаційні печі - теплове обладнання, незамінне при випіканні кулінарних виробів.
  6. Пароконвектомати - універсальні агрегати з найширшою сферою використання, які замінять багато інших видів теплового обладнання. Пароконвектомат дає можливість виконувати будь-які технологічні процеси - варити і тушкувати, смажити і запікати, розігрівати і готувати на пару.
  7. Подові печі, створені для випічки хлібобулочних виробів, встановлюються на кухнях таких підприємств громадського харчування, де випічка продається регулярно, але не проводиться в промислових масштабах. Під, зроблений з натурального каменю рівномірно нагрівається і довго зберігає тепло. Печі можуть бути газовими і електричними, мати одну або кілька камер, а листи в них встановлюються в кілька ярусів.
  8. Марміт - пристрої, що служать, щоб підтримувати заданий температурний режим для вже готових страв.

Визначившись, які види техніки потрібні для вашого ресторану, їдальні або кафе, можна приступати до вивчення пропозицій на ринку і характеристик різних моделей.


Теплове обладнання для кухні громадського харчування - нюанси правильного вибору

Устаткування для підприємств громадського харчування відрізняється від побутової техніки для дому, перш за все, продуктивністю і потужністю. Величезне значення має також здатність бездоганно справлятися з величезними навантаженнями і працювати практично безперервно на протязі робочого дня. Ціна на промислове теплове обладнання, треба визнати, теж не йде ні в яке порівняння з вартістю "домашніх побратимів". Таким чином, правильний вибір стане не просто запорукою вдалого вкладення фінансових коштів, а й своєрідною гарантією успіху ресторану в умовах жорсткої конкурентної боротьби.

Моменти, які заслуговують на пильну увагу при виборі теплового оснащення для кухні громадського харчування:

  • Матеріал виготовлення. Самий відповідний з різних точок зору матеріал для корпусів теплового обладнання - це якісна, міцна і надійна нержавіюча сталь. Нержавійка має крім міцності масою інших незаперечних переваг, включаючи виняткову стійкість до будь-яких зовнішніх впливів, легкість в догляді, екологічність і безпеку.
  • Тип підключення. Електрика або газ? Сучасні підприємства громадського харчування масово віддають свої переваги електричним моделям. Відсутність відкритого вогню - лише один з цілої низки переваг, якими володіють електричні агрегати.
  • Потужність, продуктивність і кількість техніки для професійної кухні. Визначити потрібні показники можна тільки шляхом ретельних розрахунків і аналізу відповідності характеристик оснащення потребам (і можливостям) заклади громадського харчування.
  • Наявність додаткових опцій. Розширений функціонал - властивість, яким можуть похвалитися багато моделей теплового обладнання. Уважно ознайомтеся з новими можливостями і технологічними бонусами, хоча підсумкова ціна виробу через них і збільшується, на практиці вони можуть виявитися дуже корисними.


Важко переоцінити важливість правильного вибору обладнання для сучасних ресторанів. Гарна техніка - це, без перебільшення, основа бізнесу, адже якісно і швидко приготовані страви сприяють формуванню бездоганної репутації закладу.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.