Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Котли для їдальні - конструкція, класифікація, призначення

Для оснащення гарячого цеху на великому підприємстві громадського харчування котли для стануть оптимальним варіантом теплового обладнення, завдяки своїй високій продуктивності, великої місткості і наявності різних режимів приготування, що дозволяють робити налаштування для ваших улюблених страв. Оскільки промисловий котел дає можливість готувати найширший спектр страв, напоїв і з соусів, він належить до числа універсальних агрегатів і користується величезним попитом серед власників кафе, їдалень, ресторанів та інших подібних закладів.

Професійна техніка має багато переваг:

  • істотно скорочує час на приготування різноманітних страв;
  • економить місце на професійній кухні;
  • дає можливість мінімізувати витрати на придбання професійного посуду і різних додаткових теплових пристроїв.

Для великого ресторану або їдальні зі значним потоком клієнтів котли для просто незамінні - з їх допомогою готуються супи і другі страви, компоти і киселі, соуси і джеми в великих обсягах. Також універсальний апарат дозволяє кип'ятити воду і молоко.

Пищеварочные котлы для столовой — конструкция, классификация, назначение-02

Варильний професійний котел для їдальні - класифікація та особливості різних видів

Сучасні харчоварильні агрегати для їдальні розрізняються залежно від способу розміщення, типу підключення, корисного об'єму ємностей, особливості комплектації і інших чинників. Проте у всіх моделей є і дещо спільне - висока якість виконання, багатофункціональність, простота монтажу і легкість використання. Основним матеріалом для виготовлення обладнання служить екологічна, гігієнічності а й безпечна нержавіюча сталь - надійний матеріал високої міцності, абсолютно не схильний до корозії.

Оскільки даний вид професійного обладнання призначений для готування самих різних продуктів, асортимент виробів передбачає істотні відмінності по модифікаціям. Одним з головних критеріїв вибору для покупців служить корисний об'єм внутрішньої ємності. Найбільш затребуваними вважаються моделі об'ємом 60-100 літрів.

Зазвичай котли класифікуються наступним чином:

  1. За типом споживаного енергоносія:
  1. електричні;
  2. газові.

Електричні користуються куди більшою популярністю, оскільки не прив'язані до джерела газопостачання, їх можна пересувати по території кухні їдальні, вони відрізняються економічністю в порівнянні з газовими аналогами, робота апаратів може бути повністю автоматизована.

  1. Залежно від типу стінок:
  1. апарати непрямого нагріву (в них вбудований парогенератор);
  2. техніка прямого нагріву.

Другий варіант має значні недоліки, оскільки процес варіння вимагає постійного контролю. Розподіл температури не завжди рівномірний, так що продукти можуть підгоріти, тому попитом на ринку користуються саме моделі з вбудованим парогенератором. У примірників з непрямим обігрівом є кілька важливих переваг: продукти в них готуються значно швидше, ніж на традиційній плиті в каструлях, а сама технологія приготування абсолютно виключає можливість пригорання і псування страв.

  1. Залежно від конструкції вручений ємності:
  1. стаціонарні;
  2. перекидні.

У стаціонарних моделях ємність для варіння зафіксована нерухомо, а готові страви вивантажуються з неї ручним методом. Перекидні ємності, в свою чергу, мають поворотний редуктор, за допомогою якого харчоварильні посудину можна нахилити. Оскільки ці варіанти набагато комфортніше в експлуатації, то вони, відповідно більше поширені - власники закладів громадського харчування вважають за краще купити перекидні апарати, незважаючи на те, що ціна їх трохи вище стаціонарних.

Пищеварочные котлы для столовой — конструкция, классификация, назначение-03

Електричні котли - конструкція і нюанси експлуатації

Професійний варильний котел спочатку вдавав із себе ємність циліндричної форми, розміщену на опорах, але сучасні агрегати можуть бути будь-якої форми - круглі, прямокутні, багатокутні.
Обладнання для їдальні обов'язково оснащується термостатом і манометром, що має запобіжний клапан, так що в разі різкого стрибка тиску пристрій буде відключено, що забезпечує безпеку використання. У газових моделях, до речі, теж є своя система захисту, що блокує надходження палива, якщо раптом погасло полум'я.
Будь-які котли мають в конструкції кран, призначений для зливу рідини, а від засмічень його захищає дренажна сітка.
Вода нагрівається в парогенераторі, звідки надходить в камеру і нагріває знаходячись всередині ємності продукти. Електричні моделі автоматизовані, працювати з ними легко і зручно. Після закінчення заданої програми вони переходять в стаціонарний режим.
Надійно збалансована кришка має пружинним механізмом і може бути герметичною або негерметичною в залежності від призначення апарату.
Варильний електричний котел для їдальні потребує тільки в джерелі енергії та підключенні до води. Якщо ці ресурси надходять безперебійно, з мінімальними витратами енергії можна готувати їжу в промислових масштабах.
Електричні моделі вважаються найбільш економічними серед інших аналогів. Багато сучасних моделей мають дистанційне керування, так що встановлювати для різних продуктів режими можна за допомогою пульта, не торкаючись до обладнання.
Будь найпростіший харчоварильний котел буде мати два стандартних режиму - максимальний і мінімальний. При першому вміст ємності доводиться до кипіння, а при мінімальному реалізується "тихе кипіння". Наприклад, при приготуванні супів спочатку ставлять максимальну потужність і поступово знижують її. Макаронні вироби та крупи готують інакше, як раз в режимі тихого кипіння, а при досягненні максимального режиму обладнання е відключається від мережі, щоб його вміст доходило до готовності за рахунок акумульованого спочатку тепла.

Обладнання для професійної кухні їдальні або ресторану

Будь-яка кухня тільки виграє, якщо в ній з'явиться універсальне і практичне Теплове обладнання для їдальні - професійний харчоварильний котел. Завдяки великій кількості пропозицій від сучасних виробників обладнання для підприємств громадського харчування, можна придбати моді чи для бізнесу будь-якого масштабу - ємністю від 60 до 400 літрів.

Можливо також купити спеціальну модель, де будуть два вбудованих судини в єдиному корпусі. В окремих виробах ємності можуть працювати разом або ж автономно, так що відразу можна готувати два абсолютно різні страви. У продажу можна легко знайти багатофункціональні харчоварильні апарати, оснащені блоком програмування. Такі моделі автоматизовані і виконують додаткові функції - наприклад, швидке охолодження або перемішування продуктів, які готуються за допомогою відповідних інструментів.

Варильний апарат з мішалкою

Сучасні моделі теплового обладнання з мішалкою (міксером) не уявляють складнощів у використанні і не вимагають специфічного обслуговування. Ємність всередині агрегату оснащується спеціальними інструментами і механізмами змішування, які відповідають за рівномірне перемішування продуктів в робочій камері.

Донні і бічні скребки не тільки перемішують, а й збивають різні маси, в тому числі і такі, що мають вузький консистенцією. Міксери-мішалки допомагають істотно прискорити процес приготування, а також можуть використовуватися для замішування тіста.

Найбільш сучасні технологічні моделі варильних котлів оснащені програмуванням. Таке теплове обладнання потребує лише в мінімальній участі людини - тільки завантажити продукти, вибрати режим (або ж задати параметри, яких немає в пам'яті агрегату, вказавши потрібний обсяг води, терміни приготування рівень температури і т. Д.).

Ознайомитися з асортиментом пропозицій від різних виробників професійного обладнання сьогодні можна в онлайн-каталогах. Зручне порівняння цін і детальний опис характеристик виробів дозволяє покупцям знаходити практичне багатофункціональне обладнання, оптимально відповідне індивідуальним запитам і потребам підприємств. Грамотний вибір гарантує оптимізацію виробничих процесів, довговічність техніки, поліпшення смакових властивостей і якісних характеристик блюд.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.