
Кухонне обладнання для шкільної їдальні - складний вибір простих речей
А ось виконання місії - купити кухонне обладнання для їдальні в школі - під силу тільки досвідченому професіоналу, постигшему всі нюанси оснащення підприємств громадського харчування і специфіку різних видів техніки. Меблі та обладнання різних типів для шкільної їдальні повинні забезпечувати безперервну життєдіяльність і працездатність кухні.
Підбір оптимального співвідношення між ціною і якістю техніки для кухні - тема, яка заслуговує окремого розгляду. Благо, сьогодні ринок України не відчуває нестачі в оснащенні будь-якого типу:
- тепловому;
- холодильному;
- нейтральному;
- електромеханічному;
- посудомийна.
Але актуальними залишаються питання вибору надійних, які заслуговують на довіру виробників. У каталозі компанії «DSTO» представлено вражаючий асортимент високоякісних виробів з нержавіючої сталі і професійної техніки для підприємств громадського харчування. Висока потужність, продуктивність, міцність і зносостійкість товарів в поєднанні з широкою варіативністю цін дозволяє кожному замовнику підібрати оптимальний комплект технологічного обладнання.
Теплове обладнання для шкільної їдальні (жарочні шафи, марміти, електроплити) - принципи вибору
- Електричні плити служать для приготування супів і других страв, всіляких гарнірів, киселів, компотів та інших напоїв в наплитной посуді. Наявність духової шафи дозволяє забезпечити учнів ще й свіжою випічкою. У маленьких шкільних їдальнях електричні плити цілком здатні перекрити потребу в тепловому кухонному обладнанні. Компактні моделі з антикорозійним покриттям і можливістю точного регулювання температури не створюють проблем в експлуатації, прості в догляді, надійні і служать довго. Над плитою обов'язково розміщується витяжка.
- Мармит. Дане теплове обладнання для шкільних їдалень просто незамінне на лінії роздачі, коли потрібно зберігати готові страви (перші та другі) в заданому температурному режимі.
- Пароконвектомат. Це сучасний варіант ідеальний для модернізації будь-якої шкільної їдальні. Обсмажування продуктів гарячим повітрям, приготування на пару - найкорисніші для дітей способи обробки їжі. Негативний вплив канцерогенів, як при традиційній смаженні, тут повністю виключено. Вітаміни і корисні властивості продуктів зберігаються в повній мірі. Відносно висока ціна пароконвектомата компенсується цією властивістю, а також економною витратою енергії і зменшенням часу на приготування страв, не кажучи вже про скорочення частки ручної праці персоналу.
- Електричні котли. Цей тип оснащення оптимальний в школах з великим числом учнів. В об'ємних котлах їжа і готується, і зберігається. Кількість і обсяг котлів розраховується на базі виробничого плану і режиму роботи лінії роздачі. Дуже зручні в цьому плані моделі котлів, що працюють в різних температурних режимах - підігрів, основне приготування, кипіння.
- Жарильне обладнання - електричні сковороди і жарочні шафи. Використовуються для обсмажування продуктів, для гасіння і запікання до готовності.

- Холодильні та морозильні шафи. У залі їдальні може бути встановлений демонстраційний холодильник зі скляними дверима, а на самій кухні повинно стояти обладнання з глухими дверима. Для м'яса і риби потрібно холодильне обладнання з мінусовою температурою, для готових страв, овочів і фруктів - з околонулевой зоною.
- Холодильні столи. Їх можна купити з метою охолодження і зберігання (тимчасового) вже готових страв, а також для напівфабрикатів.
- Шокери. У тих школах, де особливо піклуються про свіжість і якість продуктів, з яких готується їжа для учнів, шокери стають частиною основного холодильного устаткування. Інтенсивне охолодження (шокова заморозка) - чудовий спосіб зберегти смак і користь свіжих продуктів.
- Холодильні вітрини знадобляться в тому випадку, коли продаж десертів, морозива або кондитерських виробів планується безпосередньо в залі їдальні.
- Холодильне обладнання в каталозі компанії «DSTO» - це сучасна якісна сертифікована техніка з чудовими експлуатаційними характеристиками, що відрізняється надійністю, зносостійкістю і сучасним дизайном.
Технологічне промислове кухонне обладнання - що потрібно купити
- картофелечистки, значно полегшують працю кухарів і скорочують час на приготування страв з різних коренеплодів;
- овочерізки, що оптимізують процес готування і знижують ризик отримання травм для персоналу;
- м'ясорубки і фаршемешалки абсолютно незамінні, коли потрібно зробити фарш, оскільки в шкільному меню незмінно у великій кількості присутні страви з рубленого м'яса і риби;
- заглибні і планетарні міксери, а також тістомісильники ставлять на кухнях, де у великих кількостях готують випічку для учнів;
- слайсери теж ніколи не будуть зайвими, вони постійно затребувані для нарізки сиру, ковбаси, хліба, риби та інших продуктів.
.jpg)
Нейтральне і посудомийне оснащення їдальні - від мийки, витяжки до спеціальних меблів
- мийні ванні (мийки від 1 до 3 секцій);
- виробничі столи (для мучного, оброблення м'яса та риби, для збору сміття і т. д.);
- стелажі;
- візки;
- полки для зберігання посуду (відкриті і закриті);
- витяжки та вентиляційні парасолі;
- сміттєві баки;
- посудомийні машини.
Окремою категорією обладнання для шкільної їдальні часто стає лінія роздачі. У неї входять марміти супів і других страв, прилавки, вітрини, теплові та холодильні столи, касове місце.
Незалежно від розміру шкільній їдальні, її формату та особливостей технологічних процесів, компанія DSTO готова запропонувати комплексний підхід до вирішення будь-яких питань з підбору меблів з нержавіючої сталі і всіх видів устаткування. У каталозі компанії Ви знайдете кращі пропозиції, а кваліфіковані консультанти допоможуть вам визначитися з вибором устаткування, яке дозволить раціонально використовувати виробничі площі, оптимізувати робочі процеси і вивести на новий рівень якість сервісу.
Купівля оптимально підходить для шкільної їдальні техніки можлива навіть при обмеженому бюджеті, завдяки індивідуальному підходу до кожного замовника і конкурентним, максимально демократичним для ринку України цінами на професійне брендове обладнання.