Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Що таке розстійна шафа та чим керуватися при його виборі

Технологічний процес випікання хліба, інших кондитерських виробів на основі дріжджового тесту передбачає використання на професійній кухні ресторану, кафе, їдальні цілого ряду спеціального устаткування і пристроїв. Випічка - це процес, що складається з декількох етапів, для кожного з яких потрібно своя техніка. Розстоєчні шафи для тесту - це обов'язкове обладнання, без якого неможливо спекти смачний якісний хліб, булочки, пиріжки.


Для чого потрібні розстоєчні шафи: призначення і використання

Перед випічкою дріжджове тісто проходить ряд послідовних операцій, розстоювання заготовок - це передостанній етап. Завдяки розпушуванню тесту за рахунок бродіння, заготовки стають м'якшими, значно збільшуються в обсязі. Під час вистоювання бродіння дріжджових культур триває, тому тісто стає пишним, відповідно випічка виходить м'якою і особливо смачною.


Правильно підготувати до випічки заготовки з тіста в великих обсягах досить складно. Тому на професійній кухні ресторану, кафе, громадського харчування та застосовують розстоєчні шафи . Розстоювання відбувається при певних параметрах: повітрі 33-38 ° С і вологості в межах 75-80%. Завдяки хорошій герметичності, в Розстоєчні шафі зберігається певний режим в залежності від конкретного типу тесту - хліба, булочок, бубликів, піци.

Сучасні розстоєчні шафи відрізняються продуманою ергономікою, уніфікованими розмірами гастроемкостей . Після завершення етапу розстоювання листи, що мають стандартні розміри, прямо з заготовками можна зручно переставити в шафи пекарські з нержавіючої сталі для випікання.


Технологічний процес розстоювання тіста

При замішуванні і формуванню з дріжджового тіста відбувається видалення вуглекислого газу. Щоб процеси бродіння продовжилися, а заготовки придбали необхідний обсяг, їх піддають розстоювання . У домашніх умовах або при невеликих обсягах випічку просто встановлюють в тепле місце, іноді в духовку, встановивши мінімальну температуру.

При підйомі дріжджових напівфабрикатів їх обсяг зростає, а щільність зменшується. Щоб при таких трансформаціях на виробах не утворювалися розриви і перекоси, необхідно, крім певної температури, підтримувати високу вологість. Без спеціального розстоїчної обладнання такі умови витримати неможливо.

Процес розстоювання по тривалості може займати різний час - від 20 хвилин до 2 годин, це залежить від ряду умов:

  • Тип замішування опари і тесту.
  • Кількість продукції в Розстоєчні шафі.
  • Маса окремих заготовок.
  • Характеристики борошна.
  • Наявність у випічці жирів, масла, цукру, що впливають на швидкість бродіння.

Правильна расстойка - це приблизно 2/3 загального часу випічки дріжджового тіста. Система пароувлажнения при розстоювання запобігає висиханню заготовок. Для цього в більшості моделей розстоєчних шаф на дно встановлюється ванночка з водою, це дозволяє при установці певної температури випаровуватися волозі і підвищувати вологість повітря.


Розстроєчна шафа: переваги для розстоювання тіста для хліба та ін.

Спеціалізоване теплове Розстоєчні обладнання має масу преимуще ств дл я ефективної організації роботи кухні ресторану, кафе, громадського харчування.

  • Завдяки налаштуванню необхідних робочих параметрів розстоїчної шафи, в камері створюються умови для якісного бродіння.
  • Готова випічка виходить більш повітряної і пишною.
  • Наявність декількох рівнів дозволяє розміщувати всередині камери велика кількість листів.
  • Конструкція шаф для вистоювання абсолютно безпечна для персоналу, зручна в експлуатації і обслуговуванні.
  • Наявність прозорих скляних дверей дозволяє зручно тестувати процес розстоювання тіста, не відкриваючи камеру.
  • Є можливість купити розстоєчні шафи різної продуктивності в залежності від обсягу випічки.

Завдяки герметичності, всередині теплового обладнання стійко підтримується задані параметри вологості і температури.


Застосування розстоєчних шаф на професійній кухні

Розстоєчні шафи, крім безпосереднього призначення, знаходять і інше застосування. При великих обсягах готової випічки важливо підтримувати її в гарячому свіжому стані деякий час. Завдяки уніфікованим розмірами пекарських гастроемкостей , шафи розстоєчні оптимально підходять для цього.

Крім того, завдяки природному руху потоку повітря всередині камери, обладнання для вистоювання - це хороший варіант при розігріві хліба і булочок. Серед інших функціональних можливостей обладнання для вистоювання - це прискорення розморожування напівфабрикатів з тіста.


Технічні особливості розстоєчних шаф

Тепловий расстоечний шафа - це конструкція з харчової нержавіючої сталі. На спеціальних поличках розміщуються листи з заготовками для розстоювання перед випічкою. Електропривод забезпечує певну температуру в пристрої. Необхідна ступінь вологості підтримується за допомогою системи зволоження, що включає спеціальні ванночки з водою.

Сформовані напівфабрикати з тіста поміщають на деках в расстоечний шафа, де вони знаходяться певний час. Дверцята, як правило, виконуються орними, зі вставками з прозорого термостійкого скла. Важливо, щоб внутрішні стінки шафи були виконані з матеріалів, не всмоктують вологу, це дозволить уникнути залипання тестових заготовок. З метою зниження собівартості теплового обладнання для їдалень , ресторанів, кафе, задню панель розстоїчної шафи зазвичай виготовляють з менш дорогої оцинкованої сталі.


Сучасні шафи для вистоювання тіста: робочі характеристики

На передній панелі обладнання для вистоювання розташовуються регулювальні кнопки, які дозволяють встановлювати необхідну температуру і вологість всередині камери.

  • Температурний діапазон становить 30-90 ° С.
  • Підтримувана вологість 72-87%.
  • Потужність розстоїчної обладнання для кафе, ресторанів, їдалень зазвичай в межах 1,2-2,0 кВт.

Професійний расстоечний шафа забезпечує:

  • Відновлення легкості заготовок з тіста після формування виробів.
  • Забезпечення однорідної вистоювання тіста.
  • Зменшення щільної структури тесту, збільшення в розмірах, створення гладкої поверхні кондитерських виробів.
  • Скорочення часу випічки хліба, булочок.

Монтаж розстоїчної шафи дозволяє грамотно організувати робочий простір професійної кухні, значно поліпшити якість хліба та іншої випічки.



Розстоєчні шафи: вибір під конкретні завдання

Залежно від потреб, є можливість вибору розстоїчної теплового обладнання з нержавіючої сталі різної продуктивності, виходячи з параметрів:

  • Потужність, інтервал регульованою температури, вологості.
  • Розміри і тип листів.
  • Відстань між поличками і кількість рівнів.
  • Загальні габарити обладнання.

При виборі певної модифікації слід враховувати, для якого виду продукції призначений расстоечний шафа. Не менш важливо, з якими конвекційними печами він повинен поєднуватися. Це пов'язано також і з об'ємом випічки.

Безпосередньо випічка менш тривала, ніж розстоювання тіста. Відповідно потрібно шафа для вистоювання з більшою продуктивністю. Наприклад, при випічці хліба продуктивність розстоїчної шафи повинна бути більше в 2 рази, для пиріжків, булочок, дрібних кондитерських виробів - в 5-6 разів.

Оскільки розстоєчні шафи використовується одночасно з іншим тепловим обладнанням, при формуванні технологічної лінії необхідно враховувати, щоб розміри листів були ідентичними. Найбільш поширені розміри листів - це 400х600 мм, 460х330 мм, 435х330 мм.


Як купити розстоєчні шафи в DSTO

У нашій компанії «ДСТО» можна замовити і купити розстоєчні шафи різних розмірів під потреби вашого виробництва. Завдяки глибокому знанню процесів професійної кухні зсередини, ми здійснюємо оптимальний підбір обладнання для ресторанів, кафе, їдалень. Сертифіковане обладнання DSTO - це доступні ціни і гарантія високої якості.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.