Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Столи холодильні з нержавіючої сталі для ресторану

Для кожної професійної кухні громадського харчування потрібно купити відповідне її габаритам і потребам промислове холодильне обладнання . Холодильний стіл - практичний і універсальний агрегат, ефективно поєднує в собі функції робочого виробничого столу і холодильника для зберігання продуктів. На кухнях кафе і ресторанів часто відчувається гострий дефіцит корисної площі. Власники бізнесу в сфері громадського харчування прекрасно знають, як важко розмістити на обмеженій території всі необхідні для правильного і безпечного приготування та зберігання страв і продуктів пристосування. Холодильний стіл з нержавіючої сталі - ефективний спосіб оптимізувати робочий простір, заощадити площа, час, гроші та інші ресурси.

Щоб зробити грамотний вибір, необхідно лише розібратися з деякими нюансами, орієнтуватися в класифікації холодильних столів, і по можливості детальніше ознайомитися з їх особливостями і характеристиками, функціями і можливостями.



Вибираємо холодильний стіл для ресторану - конструкція і класифікація

За конструкцією холодильне обладнання для закладів громадського харчування нагадує звичайний кухонний аналог для приготування їжі, але оснащений внутрішньою системою охолодження. На його стільниці з високоякісної нержавіючої сталі кухаря можуть обробляти, різати чистити, готувати, а в камерах - зберігати продукцію і заготовки.

Класифікуються холодильні столи по ряду ознак:

  • по температурному режиму - середньотемпературні низькотемпературні моделі;
  • по конструкції - пристінні і острівні;
  • за розмірами - стандартні і великогабаритні;
  • за специфікою експлуатації - універсальні, для салатів і для піци.

Розглянемо докладніше кожен вид і опишемо коротенько його ключові особливості.


Середньо- і низькотемпературні моделі холодильників

Холодильний стіл із середнім температурним режимом можна купити, щоб зберігати і охолоджувати продукти і заготовки, які не вимагають сильної заморозки. Температура всередині камер подібних пристроїв зазвичай становить від -2 до + 10 ℃. Але слід розуміти, що такий режим не призначений для тривалого зберігання таких продуктів, як м'ясо та риба. Середньотемпературна стіл холодильник підходить для короткочасного змісту попередньо охолоджених напівфабрикатів, молочної продукції, заготовок для салатів, соусів, напоїв і т. Д. Система з режимом до -2 ℃оптимальна також для продукції в герметичних упаковках. М'ясні і рибні вироби, щоб зберегти свіжість і продовжити термін вживання, потребують низьких температурах, тобто морозильних столах, які функціонують в режимі до -18 ℃. Межа заморозки необхідно з'ясовувати перед покупкою в характеристиках і документах до техніки.


Пристінний або острівної холодильний стіл - що краще купити?

Пристінні варіанти - це класичні стандартні конструкції прямокутної форми, які ставлять вздовж стін впритул до них. Подібне обладнання для їдальні користується незмінно високим попитом в Україні, завдяки тому, що воно дуже економічно в плані збереження корисної площі на кухні, а ціна на такий холодильник зі стільницею цілком доступна.

Острівні моделі виглядають більш стильно і сучасно, але підходять тільки для дуже просторих кухонь громадського харчування, оскільки встановлюються в центрі приміщення. У острівних моделей для ресторану є маса плюсів - по-перше, до такого устаткування забезпечений всебічний доступ, по-друге, працювати за ним можуть одночасно кілька співробітників. Щоб купити професійний острівної холодильник, доведеться викласти суму більше, ніж коштували б пристінні аналоги.


Компактні і великогабаритні варіанти холодильних столів

Який за розміром стіл холодильник купити? На практиці це питання виявляється найпростішим з усіх актуальних для замовника. Необхідно орієнтуватися, перш за все, на габарити кухні ресторану, на кількість техніки і обладнання, розміщених в приміщенні, зручність доступу до них. Вибираючи той чи інший агрегат, продумайте ретельно, де він буде стояти. Розрахуйте площа кухні, врахуйте розміщення теплових і холодильних агрегатів щоб холодильний стіл для салатів або піци не створював труднощів для пересування персоналу.

Оптимальні розміри вироби для невеликих кухонь становлять близько 100-120 см в довжину і 60-70 см в ширину, обсяг їх при цьому складе 180-320 літрів. Великогабаритний стіл холодильник - необхідна придбання для значних кухонних площ в ресторанах з високою прохідністю. Велика стільниця забезпечить оптимальні умови для приготування їжі. Довжина її може становити в середньому 160-200 см, а об'єм досягати 600 літрів.



Універсальне і специфічне обладнання для барів, салатів і піци

Устаткування з категорії універсальних призначене для зберігання різних видів продуктів і різних методів приготування їжі. Особливість таких виробів полягає в широкій сфері їх використання - охолодження, зберігання, приготування - все одночасно. Ціна холодильних столів залежить від їх габаритів, об'єму, температурного діапазону, кількості камер.

  1. Барні столи - холодильні пристрої, які вбудовуються безпосередньо в барну стійку і служать сховищем для охолоджених продуктів і різноманітних напоїв. Дизайн такого виробу повинен збігатися із загальним оформленням інтер'єру всієї барної зони, щоб не порушувати загальну концепцію. Холодильні барні столи обладнуються дверцятами, полками чи висувними ящиками. Іноді вони оснащуються відсіком для зберігання пляшок.
  2. Саладетти - це вже вузькоспеціалізований агрегат. Його характерна особливість - наявність великої кількості охолоджуваних гастроемкостей , призначених для овочів і салатів. Ємності розташовуються в отворах стільниці, що зручно для кухарів і повністю безпечно для споживачів, оскільки всі складові салату довгий час залишаються свіжими. Оптимальний робочий режим обладнання для зберігання салатів обмежується + 10 ℃.
  3. Холодильний стіл для піци просто незамінний на кухні в піцерії. Замість полиць, в такому обладнанні розташовуються гастроемкости для продуктів, що виводить організацію роботи піццайоло на новий рівень. Професійний холодильний стіл для піци зі стільницею, оточеній зручними бортами, дозволяє кухарям легко підготувати основу і сформувати піцу. Алгоритм дій кухаря виглядає наступним чином:
  • замішується тісто в кількості необхідній для заготовок на зміну;
  • коли тісто підійшло, кухар ділить його на частини, формує круглі заготовки і прибирає в спеціальне відділення, де оптимальна температура дозволить зберігати шматки протягом всієї зміни;
  • при необхідності заготовка з тіста дістається і розкочується до потрібного розміру;
  • на розкачане тісто розкладаються підготовлені заздалегідь інгредієнти, які витягуються з ємності холодильного агрегату.

Холодильний стіл для піци позбавляє кухаря від необхідності робити масу зайвих рухів, економить його час і сили. Фактично пиццайоло весь час стоїть на одному місці, тому піца готується до випікання в кілька разів швидше, ніж якби йому доводилося бігати кожен раз до холодильника за начинками і назад.


Холодильний стіл для піци і салатів - конструкція і основні елементи

Конструкція даного виду обладнання для підприємств громадського харчування передбачає наявність корпусу з нержавіючої сталі (стінки, дверцята, стільниця, ніжки) і внутрішнього механізму охолодження (компресор, електричний двигун, холодоагенти, електронний блок управління). Плануючи придбати стіл холодильник для ресторану або іншого закладу громадського харчування, покупець цікавиться характеристиками внутрішнього механізму (в документах) і оглядає зовнішню сторону агрегату.

На що слід звернути увагу, вибираючи холодильний стіл:

  1. Корпус і дверцята. Ці елементи вимагають пильного огляду - на поверхні якісної брендового обладнання не може бути ніяких дефектів, вм'ятин, подряпин, тріщин або потертостей. Також абсолютно неприпустимі зазори або порожнечі в конструкції корпусу холодильника. Перевірте, як відкриваються і наскільки щільно закриваються дверцята. Працювати вони повинні безшумно, не видаючи скрипу або клацань. По периметру дверцята будуть оснащені гумовими накладками, які сприяють герметизації внутрішнього охолоджуючого простору.
  2. Стільниця. Від її ергономіки, якості і надійності залежить зручність людей, які будуть працювати за нею багато годин поспіль. Гострі кути і виступи за кордону основи створять небезпеку травмування для персоналу, так що їх наявність вважається неприпустимим. Радісний вигин фронтального краю або легкий прямокутний вигин - запорука безпечної роботи, а також естетичної привабливості обладнання. Найпопулярніший матеріал для виготовлення стільниці - нержавіюча сталь, міцна, зносостійка, гігієнічна. Функціональні властивості холодильних агрегатів повністю зберігаються, навіть коли температура в приміщенні досягає +43 ° С , а вологість - 80%.
  3. Ніжки - дрібниця, яка не повинна залишитися без уваги. Вони кріпляться до корпусу надійними металевими кріпленнями, і оснащуються накладками з каучуку або міцного пластику. Регулювання висоти дозволить при необхідності трохи підняти або опустити стіл, нівелюючи проблему недостатньо рівної підлоги в приміщенні.


Асортимент холодильного обладнання на ринку України досить широкий, тому вибрати і купити агрегат (як універсальний, так і спеціалізований для піци або салату) з максимальним відповідністю потребам конкретного підприємства громадського харчування може кожен ресторатор.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.