Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Необхідне обладнання для кафе і барів - нюанси вибору

Вибрати обладнання для кухні кафе, бару чи ресторану - завдання гранично важливе і відповідальне, від якого залежить успіх підприємства в цілому. Це завжди індивідуальний процес, особливості, тонкощі і нюанси якого залежать від формату, масштабу і специфіки закладу громадського харчування. В ідеалі список базового устаткування складається задовго до відкриття, ще на етапі планування та розробки бізнес-плану. Для тих, хто буде купувати професійне холодильне, торгове та інше обладнання для їдальні вперше, дуже важливо знати головні правила такого вибору, щоб мінімізувати ризики при покупці дорогої ресторанної техніки і меблів:

  • економити на якості, вибираючи агрегати для їдалень, меблі з нержавіючої сталі, наповнення бару і т. д. категорично не рекомендується;
  • великою помилкою може стати і придбання вживаного обладнання (в Києві, як і в будь-яких інших містах України сьогодні можна за найдемократичнішими цінами замовити нове професійне обладнання від солідних брендів);
  • здійснювати покупки варто виключно після ретельних розрахунків, щоб гарантувати ресторану рентабельність.


Розглянемо докладніше, які чинники слід брати до уваги при виборі, які вимоги висувають ресторатори до сучасного обладнання, і як скласти грамотний список потрібної техніки та меблів для кафе, бару, ресторану або їдальні.


Промислове обладнання для кухні громадського харчування - ключові фактори вибору

Ціна на якісну техніку, меблі з нержавійки та інвентар для громадського харчування ніколи не буває маленькою, адже вони повинні володіти чудовими експлуатаційними характеристиками і винятковою довговічністю. Складаючи список необхідних речей, слід враховувати:

  • формат підприємства (кафе, бару, їдальні або ресторану);
  • площа кухні;
  • кількість посадочних місць;
  • величина і різноманітність меню.


Кількість посадочних місць дозволяє визначити, яка максимальне навантаження може випасти на професійне обладнання для кухні, розрахувати місткість шаф, підібрати меблі і т. Д.

Площа приміщення безпосередньо впливатиме на комплектацію. Наприклад, при обмежених площах неможливо встановити громіздкі станції бармена з нержавіючої сталі і доводиться вибирати максимально компактні і ергономічні моделі. Іноді доводиться жертвувати будь-якими речами, складаючи базовий список, або шукати менш габаритні аналоги незамінних позицій.

Щоб добитися ідеального балансу між якістю готових страв і швидкістю їх приготування, необхідно потурбуватися розрахунком продуктивності. Це дозволить зрозуміти, чи є сенс переплачувати за потужне оснащення з розширеним функціоналом.

Кількість позицій в меню і його специфіка визначить необхідність в спеціальному обладнанні. Якщо, наприклад, теплове обладнання абсолютно незамінне для кухні громадського харчування, то база під кавоварку потрібна далеко для кожного кафе чи бару.

Хорошим рішенням в ряді випадків стає придбання мультифункціональних сучасних систем, що поєднують в собі кілька позицій, що дозволяє домагатися раціональної організації простору без жертв в комплектації.


Устаткування для кафе і бару - вимоги, які не можна ігнорувати

Професійна техніка для бару, а також меблі та інший інвентар повинні відповідати ряду строгих вимог кухні громадського харчування. Помилки на практиці обходяться рестораторам занадто дорого. Кухня - досить складна структура, тому, вирішуючи яке необхідне оснащення купити, орієнтуйтеся на ключові вимоги до нього:

  • повну відповідність прийнятим стандартам і санітарним нормам (необхідно скрупульозно вивчити санітарні норми для громадського харчування і правила пожежної безпеки, перш ніж вибирати технологічний інвентар);
  • наявність гарантії;
  • заслуговує на довіру бренд (бажано купити обладнання для кухні безпосередньо у виробників або офіційних дилерів );
  • високоякісні матеріали і збірка (критично важливий фактор, оскільки елементи оснащення бару або кафе будуть інтенсивно використовуватися в умовах підвищеної складності);
  • позитивні відгуки покупців, які підтверджують довговічність обладнання;
  • функціональність кожної одиниці обладнання ( гірки з підсвічуванням, вбудовані холодильники, барні стійки з кавомолки та фреш станції з нержавійки та інші необхідні елементи повинні бути виконані з урахуванням високих сучасних стандартів і вимог до функціонала).


Коли ви вже промоніторили ціни на професійне обладнання для їдалень і ресторанів в Києві і інших містах, переходите до детального вивчення експлуатаційних характеристик кожного елемента оснащення кухні. Вся кухонна техніка і меблі зобов'язані відрізнятися надійністю, зносостійкістю і довговічністю, щоб окупивши в максимально короткі терміни витрати підприємців, почати приносити прибуток підприємству громадського харчування.


Професійне холодильне та теплове обладнання для ресторанів

Теплова і холодильна техніка становить основу основ для переважної більшості підприємств громадського харчування. Асортимент холодильного обладнання, представленого на ринку України сучасними виробниками, вражає різноманітністю. Ресторатори можуть вибирати техніку будь-яких габаритів, температурних режимів, функціональності і місткості серед наступних позицій:

  • холодильні шафи, щоб зберігати продукти, а також для їх викладення в торговому залі;
  • камери та морозильні скрині;
  • столи-холодильники, що поєднують кілька функцій і серйозно економлять простір професійної кухні;
  • морозильні та кондитерські вітрини;
  • льодогенератори , що виробляють лід різної форми;
  • апарати шокової заморозки і т. д.


У список теплового обладнання, необхідного для відкриття кафе або їдальні, неодмінно потрапить самостійна багатофункціональна техніка наступних видів:

  • плити (газові, електричні, індукційні);
  • багатофункціональні пароконвектомати (вільно замінюють електросковородку , духовку і фритюрницю і скорочують загальні витрати на електроенергію);
  • жарочні шафи.


У список додаткового теплового обладнання потраплять грилі, рисоварки , млинниці , вафельниці, марміти і ще десятки найменувань.


Складаємо список необхідного обладнання з урахуванням формату підприємства

Промислове обладнання для кухні закладів громадського харчування ділиться на кілька великих категорій - холодильне обладнання , теплове, електромеханічне, нейтральне і т.д. У кожному конкретному випадку список необхідних елементів визначається форматом підприємства. Розглянемо детальніше специфіку декількох поширених варіантів.

  1. Ресторан. Формат закладу визначить його меню, а список обладнання буде складатися вже після цього. На перший план практично завжди виходить естетична складова страв, а також швидкість їх приготування. Список оснащення формує також вибір самої кухні (італійська, японська, індійська і т. Д.).
  2. Фаст-фуд. Головні орієнтири тут - ситні блюда, різноманітність і швидкість приготування. Щоб нагодувати гостей сніданками і обідами (переважно) швидко і смачно знадобиться безвідмовне професійне обладнання для фастфуду - притискні, шашличні і роликові грилі для хот-догів, фритюрниці, кавоварки і т. Д.
  3. Бари та паби. Оскільки основний акцент в закладах подібного формату робиться на велику карту напоїв, а страви присутні в обмеженій кількості, то і підбір обладнання досить специфічний. Для приготування коктейлів знадобляться блендери, міксери, соковижималки, генератори льоду, вузькоспеціалізований інвентар (шейкери, Ріммер , Мадлера ), апарати для розливу пива з кег , бокалонакопичувачі з нержавійки і різноманітне обладнання для приготування гарячих напоїв.
  4. Кав'ярня. У закладі, де основний продукт - кава, а додатковими товарами є всілякі напої, випічка, закуски і морозиво , кількість обладнання залишається мінімальним. Залежно від кількості посадкових місць і трафіку, обов'язково потрібно купити одну або кілька крутих професійних кавоварок . При відкритті кав'ярні витрати на кавомашини залишаться основними. Для роботи з напівфабрикатами або продажу готових десертів кухню можна обладнати технікою для випікання або мікрохвильовою піччю для розігріву.
  5. Пекарня. У пекарні, багато в чому схожою за принципом роботи з фаст- фудом , є одне принципово значуще відмінність - практично всі вироби готуються з запасом і якийсь час зберігаються перед продажем відвідувачам. У списку обов'язкового обладнання для пекарні потраплять промислові подові печі, розстоєчні шафи, а також тестоделітелі і інша техніка, призначена для пекарень.
  6. Піцерія. Королевою кухні в даному випадку стане, зрозуміло, піч для піци, а компанію їй складуть тістомісильники, просіювачі борошна, тісторозкатувальні машинки, овочерізки і слайсери .
  7. Їдальня. Оскільки тут немає офіціантів, які розносили б тарілки відвідувачам, головна мета підприємця - ідеально організувати лінію роздачі, що складається з холодильних вітрин і прилавків, мармітів, стійок для столових приладів, охолоджуючих вітрин для напоїв та ін.


Кількість (і потужність) техніки для кухні їдалень, ресторанів, барів і кафе зростає пропорційно зростанню потоку відвідувачів.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.