Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Лазерна різка Замовлення Новини Статті Контакти

Промислова жарочна шафа- «паличка-виручалочка» на кухні громадського харчування

Промислова жарочна шафа (ШЖЕ) - один з найбільш затребуваних видів теплового обладнання, без якого не обходиться жодна професійна кухня. Подібний електричний агрегат знаходить своє застосування не тільки в шкільних їдальнях, але і в будь-яких інших закладах громадського харчування, а також в пекарнях. Така його популярність обумовлюється масою позитивних якостей, завдяки яким вдається істотно скоротити час приготування страв. Але про все по порядку.


Промислові жарочні шафи: особливості конструкції електричного агрегату

Зовні будь-якажарочна шафа, призначена як для смаження, так і для гасіння, а також для запікання м'яса, риби і овочів, являє собою металеву конструкцію, представлену у вигляді короба з подвійними стінками, всередині яких розміщена теплоізоляція. Для більшої зручності її внутрішній обсяг розділений на кілька відсіків - робочих камер, кожна з яких може працювати автономно від інших. Більш того, всі вони можуть функціонувати в різних режимах.

Така особливість секцій промислових електричних жарочних шаф забезпечується двома групами ТЕН, розташованих у верхній і в нижній частині кожної з них. Причому верхні нагрівальні елементи знаходяться у відкритому доступі, тоді як нижні захищені сталевим листом. Регулювання рівня нагрівання і тих, і інших ТЕНів здійснюється пакетним перемикачем. Максимальна температура нагріву в кожній окремій камері становить до 320 оС , при цьому час її розігріву не перевищує 30 хвилин - все дуже швидко і дуже зручно.

Що ж стосується «лицьової» частини жарочної шафи, вона забезпечена панеллю приладів, основними складовими якої є:

  • перемикачі: вони відповідають за управління різними групами ТЕНів ;
  • температурні датчики: їх головне призначення - регулювання температурного режиму в тому чи іншому нагрівальному відсіку промислової жарочної шафи. Так, наприклад, вони відповідають за автоматичне відключення всіх ТЕНів при досягненні верхньої температурної межі в робочій камері або за моментальне їх включення при зниженні температури нижче заданої межі;
  • сигнальні лампи: вони сповіщають про рівень нагріву повітря в конкретному відсіку електричної жарочної шафи(ШЖЕ). Завдяки подібним елементам управління кухар точно знатиме, що повітряне середовище в камері досить нагріта для того, щоб відправляти в неї деко з харчовими продуктами або листи з кондитерськими виробами, для розташування яких передбачені надійні направляючі.


Як бачимо, таке професійне теплове обладнання для їдалень , кафе і для інших закладів громадського харчування, як промислова жарочна шафа (ШЖЕ) має простеньку конструкцію, що зводить його експлуатацію до елементарного набору маніпуляцій.




Виробничі жарочні шафи: переваги їх використання на підприємствах громадського харчування

Будь-якиавиробнича жарочна шафа, незалежно від його модифікації, дозволяє справлятися з масштабними завданнями на професійній кухні. А все завдяки тому, що він один здатний замінити відразу кілька духовок. У ньому одночасно можна приготувати печеню з м'яса і гарнір, запекти овочі для теплого салату, а також спекти штрудель на десерт. Однак багатофункціональність - аж ніяк не єдина «заслуга» подібного агрегату на кухні громадського харчування. Подібне теплове обладнання для їдальні, ресторану і кафе має безліч інших переваг використання. У їх числі такі:

  • стійкість до зношування, яка досягається за рахунок використання високоякісних матеріалів в процесі його виготовлення, а саме харчової нержавіючої сталі, стійкої до корозії;
  • надійність в експлуатації. Справа в тому, що конструкція професійної жарочної шафи продумана до дрібниць і зроблено «на совість», тому вона здатна з легкістю витримувати не тільки величезні навантаження, але і будь-які фізичні дії. Тому навіть в умовах інтенсивної експлуатації і надмірних навантажень такого роду техніка прослужить багато років, не вимагаючи ремонту;
  • легкість в догляді і мінімальні вкладення в обслуговування. Більшість моделей подібного теплового обладнання очищаються за допомогою функції піролізу. В цьому випадку жир, що утворюється усередині камери електричної жарочної шафи (ШЖЕ), просто згоряє під впливом високих температур, а його залишки прибираються вологою ганчіркою. Якщо подібна функція в агрегаті відсутній, його внутрішній простір очищається ручним способом, використовуючи м'яку губку і мильний розчин;
  • велика місткість. Завдяки цій особливості виробничої жарочної шафи у вас буде можливість одночасно готувати кілька найменувань страв у великих обсягах. Це дозволить швидко обслужити цілу «армію» відвідувачів, тим самим збільшуючи пропускну здатність їдальнею, кафе або будь-якого іншого закладу громадського харчування;
  • висока енергоефективність . У сучасних моделях подібного теплового обладнання споживання електроенергії знаходиться на мінімальному рівні;
  • можливість програмування. У пам'яті жарочних агрегатів закладені найбільш популярні режими приготування страв. Вибравши один з них, вам вдасться звільнити руки кухаря для виконання інших процесів на кухні громадського харчування. Однак крім стандартних, в їх пам'ять можна додати вручну і інші індивідуальні програми, які дозволять створити кулінарні шедеври з особливим смаком.


Як бачимо, список переваг електричних жарочних шаф - великий, тому не дивно, що їх все частіше бажають купити власники закладів громадського харчування для оптимізації робочих процесів на харчоблоці.


Електричні жарочні шафи (ШЖЕ): класифікація подібного теплового обладнання для громадського харчування

В основу класифікації промислових жарочних шаф електричного типу закладені їх технічні характеристики. А саме:

  • спосіб теплообміну (конвекції). Виходячи з цього параметра, існують агрегати з примусовим і природним способом конвективного обміну. У першому випадку результат досягається завдяки присутності в робочій камері пристрою спеціального вентилятора, завдання якого - поширення гарячого повітря по всій його площі. Завдяки цьому продукти, що готуються в секції, з усіх боків покриваються апетитною золотистою скоринкою. Природний спосіб конвекції забезпечується за рахунок високого рівня нагріву в верхній частині промислової жарочної шафи. Тому листи з продуктами, що готуються в агрегаті даного типу, доцільно час від часу міняти місцями - зверху вниз і навпаки. І той, і інший спосіб конвекції сьогодні користується попитом. Однак з огляду на те, що теплове обладнання з примусовим теплообміном нагрівається набагато швидше, як наслідок, скорочуючи загальний час приготування страв і споживання електроенергії, його вважають за краще все частіше;
  • кількість нагрівальних відсіків. Залежно від цього ідентифікатора розрізняють односекційні, двосекційні, трисекційні і багатосекційні жарочні шафи для їдалень, кафе та інших підприємств громадського харчування. При цьому кожен відсік може комплектуватися різною кількістю листів для приготування харчових продуктів. Підбирати агрегат з потрібним набором відсіків варто, виходячи з потреб вашого закладу. Так, наприклад, для невеликого кафе буде достатньо одно- або двохсекційного пристрою. У той час як для шкільної їдальні доречніше купити як мінімум трисекційну модель. А для успішної організації пекарського справи і зовсім знадобиться багатосекційний пекарський шафа, що спеціалізується на випічці кондитерських виробів і хлібобулочної продукції. Головна його відмінність від звичайного жарочного агрегату полягає в тому, що він оснащений парозволожувачем , завдяки якому в його внутрішній камері створюється висока вологість, що перешкоджає висиханню борошняних виробів під час випікання.


Але яку б модифікацію промислової жарочної шафи для власного закладу громадського харчування ви не вибрали, так чи інакше ви опинитеся у виграші. Оскільки він дозволить вам обробляти продукти харчування різними способами, тим самим значно міняючи меню.



Правила вибору виробничої жарочної шафи для громадського харчування в Харкові і в інших містах України

В процесі вибору жарочної шафи для їдальні, ресторану або для будь-якого аналогічного підприємства доцільно відштовхуватися від кількох важливих критеріїв. Ось і перелік:

  • внутрішній обсяг і розміри камери. Обидва параметра безпосередньо впливають на продуктивність агрегату. Вони вимірюються в літрах. Скажімо, якщо для маленького кафе підійдежарочна шафа з внутрішньої місткістю на 35-40 літрів, то для їдальні Харкова чи інших міст України доречніше купити подібне професійне обладнання обсягом мінімум 48 л;
  • потужність приладу. Найменший показник даної величини спостерігається у односекційних шаф і становить від 3,6 кВт, а максимальний - у багатосекційних моделей - 30 кВт і більше;
  • інтервал робочих температур. Зазвичай він коливається в діапазоні від 20 до 270 ° С , але в окремих моделях може досягати 320 ° С . Тут вибір слід здійснювати, виходячи з потреб вашого закладу, тобто з кількості страв у меню, що потребують термічній обробці.


А недорого придбати виробничу жарочну шафу для громадського харчування, який буде повністю відповідати запитам вашого підприємства, можна в компанії DSTO. Безумовно, ціна подібного теплового обладнання буде залежати від його робочих і технічних параметрів, але в будь-якому випадку терміни його окупності будуть мінімальними, що важливо для цього сегмента бізнесу.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.