Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Професійні посудомийні машини - які переваги для бізнесу

Професійні посудомийні машини - які переваги для бізнесу

У всіх без винятку закладах громадського харчування, будь то їдальні, кафе, ресторани, піцерії або кондитерські, мийка посуду та столових приборів - невід'ємна частина виробничого процесу. Професійна посудомийна машина - техніка, якої під силу швидко і ефективно впоратися з цією роботою, незалежно від рівня її складності. У даній статті ми розглянемо, на які вигоди може розраховувати підприємець, вирішуючи купити брендове обладнання для їдальні , і як правильно підібрати його з урахуванням площі приміщення, кількості відвідувачів, формату посуду та інших значущих чинників.


Чому професійна посудомийна машина для їдальні - не привід для необдуманої економії

Промислова машина завжди коштує дорожче звичайної побутової техніки. Різниця в ціні буває досить відчутною, так що недосвідченим рестораторам здається чудовою ідеєю заощадити пристойні кошти і купити апарат побутового рівня. На жаль, усвідомлення наслідків цієї помилки не змусить себе чекати. Побутова посудомийка, не розрахована на навантаження роботи в системі громадського харчування, виходить з ладу в рекордно короткі терміни через зношування і постійної потреби в ремонті. Не існує побутових моделей з циклом мийки в 1-2 хвилини, здатних на безперервну роботу цілими змінами і з результативністю до 2000 тарілок за годину.

Переваги професійного обладнання:

  • Швидкість. Потужна промислова машина забезпечує максимально короткий цикл мийки, так що навіть при піковому відвідуваності клієнтам не доведеться довше чекати замовлення через відсутність чистих тарілок.
  • Продуктивність. Професійна посудомийна машина, завдяки особливостям своєї конструкції може працювати весь день безперервно, а цикли мийки стартують від 45 секунд.
  • Економія. Промислова машина не тільки швидко і ефективно миє посуд, а й істотно заощаджує миючі засоби і воду. Витрата води у випадку з ручною мийкою був би багаторазово більше. Наприклад, на те, щоб вимити 1000 тарілок, витрачається близько 120-150 літрів води.
  • Тривалий термін служби. Виробнича посудомийна машина для їдальні - це надійна конструкція і міцні складові елементи, що гарантують безперебійну роботу протягом всієї зміни. Середній термін служби при інтенсивній експлуатації становить 8-10 років, а при дотриманні правил використання він, як правило, перевершує середні показники.
  • Гігієна і безпеку. Якщо при ручному полосканні температура води не перевищує +65 ° С, то професійна посудомийна машина забезпечить ополіскування при + 85 ° С, що набагато ефективніше знищує хвороботворні бактерії.


Виробнича посудомийна машина для їдальні - техніка, яка не має альтернатив по ефективності, потужності, продуктивності, зносостійкості і довговічності.





За яким принципом працює професійна посудомийна машина для громадського харчування

Промислова посудомийка функціонує, виконуючи два процеси - миття і ополіскування, тому вона і оснащується двома нагрівальними вузлами:

  • мийна ванна, де температура води досягає 50-60 ° С;
  • бойлер для ополіскування і дезінфекції, де вода нагрівається 80-90 ° С.


Додатково даний вид обладнання для промислової кухні може оснащуватися пристроями, що полегшують процес миття, наприклад, дозаторами засобів для миття і ополіскування.

Користь дозатора полягає в тому, що він позбавляє персонал контактувати з хімічними засобами і регулює їх подачу в робочу камеру машини. Додавання ополіскувача на останньому етапі циклу якісно позбавляє від залишків детергента і надає посуді на виході характерний блиск і "рипучу чистоту".

На першому етапі мийного процесу машина наповнює ванну водою і підігріває її в робочому діапазоні. Потім в ванну подається детергент, а вода в бойлері нагрівається до потрібної позначки.

Після закінчення підготовчого етапу задається тривалість циклу і запускається програма. Тепер в робочу камеру встановлюється кошик, дверцята (або купол) закривається і відбувається запуск процесу.

Ополіскування після закінчення миття відбувається за рахунок подачі в камеру води, температура якої близька до температури кипіння (вбиває до 99% бактерій). Виняткової якості мийки дозволяє домогтися застосування ополіскувача.

Посудомийна машина відкривається по завершенні програми, злив води відбувається в автоматичному режимі (або ж клапан зливу відкривається вручну). Залишки вологи моментально випаровуються з поверхні тарілок і келихів, оскільки та досить гаряча.


Промислова посудомийна машина - які типи підходять для ресторану, кафе, їдальні та інших закладів громадського харчування

У кожному закладі громадського харчування, їдальні або ресторані практично завжди є одна і та ж проблема - дефіцит вільного простору. Виходячи з наявності вільного місця в кухні, а також середнього денного обсягу брудного посуду, слід вибирати, яку техніку купити. Існує три основні типи, кожен з яких володіє специфічними особливостями.

  1. Фронтальна. Для невеликої їдальні або ресторану на 100-150 посадочних місць хорошим варіантом стане фронталка, компактна за габаритами, проста в обслуговуванні і досить схожа в експлуатації з побутовими посудомийними машинами (дверцята відкриваються спереду, як у духової шафи). 800-900 приладів на годину - середня продуктивність фронтального агрегату з можливістю підключення до холодної або гарячої мережі водопостачання.
  2. Мініатюрна. Професійна купольна посудомийка є цілий комплекс, що складається з основної раковини, робочих поверхонь і душа для ополіскування. В основну мийку завантажується брудна начиння і накривається куполом. Продуктивність обладнання сягає 1500 приладів на годину. Купольне обладнання універсально в тому плані, що загрожують в мийку можна не тільки столовий посуд, але також каструлі, сковорідки та інший кухонний інвентар.
  3. Конвеєрна. Даний варіант призначений для великих закладів громадського харчування, готелів і готелів. Професійна техніка вражає місткістю - 25000 і більше тарілок на годину. Належна до миття посуд різних форматів ставиться в касети з зажимами, завантажується на конвеєр і просувається до мийки і сушіння.

Вибираючи, яку посудомийну машину купити для їдальні або ресторану, уважно вивчіть детальний опис проекту На паспорті: продуктивність, комплектацію, витрата води на цикл ополіскування, температурний режим миття і ополіскування, потужність і вимоги до електромережі.



Виробнича посудомийка для громадського харчування - як добитися максимальної ефективності

Посудомийна промислова машина, вибір якої зроблений ретельно, вдумливо і з дотриманням рекомендацією фахівців, - це найкращий спосіб зробити робочі процеси на кухні ефективними і заодно з максимальною вигодою використовувати корисну площу в приміщенні. Переглядаючи каталоги виробників і офіційних дилерів, ви переконаєтеся, що на ринку України сьогодні широко представлено як елітне з додатковим функціоналом і підвищеною продуктивністю, так і найбільш демократичне обладнання, ціна якого цілком прийнятна.

Швидкість і якість обслуговування на підприємствах громадського харчування мають принципове значення незалежно від розміру підприємства. У висококонкурентних ринкових умовах власникам ресторанного бізнесу постійно доводиться шукати нові можливості обійти суперників і домогтися при цьому економії коштів. Вкладення в покупку професійного, надійного і довговічного обладнання з повним правом можна вважати вигідною інвестицією, яка окупиться в найкоротші терміни.

Від помилок при покупці професійної посудомийної машини вбереже розрахунок продуктивності. Необхідно уникнути надлишків за цим параметром, адже чим вище продуктивність, тим більшим виявиться споживання енергії, води та миючих засобів. При завантаженні менш, ніж на 50% витрати стають відчутними. Отже, розглянемо рекомендації фахівців щодо розрахунку продуктивності. Вибрати машину не складно, якщо орієнтуватися на кількість страв в меню їдальні або кафе:

  • для ресторану, що видає на годину не більше 100 страв, оптимальним вибором стане посудомийна промислова машина фронтального типу (завантажуючи до 35 кошиків за годину можна повністю впоратися з завданнями навіть при піковому навантаженні);
  • при видачі від 100 до 500 страви за годину потрібна купольна посудомийна машина, обробна за годину 125 кошиків;
  • кухня при готелі або великий ресторан, який чи за годину тисячу і більше страв, потребує тільки в конвеєрній машині, здатної обробити до 450 кошиків за 60 хвилин.


Майте на увазі, що кошики для приладів можуть варіюватися в залежності від конкретного типу машина, але зазвичай стандартна касета вміщує 18 тарілок або 35 келихів. Розрахувати, скільки кошиків доведеться мити в їдальні можна за такою формулою - витрата посуду на одного гостя множиться на максимальну кількість відвідувачів закладу в годину пік. Витрата на людину враховує повний комплект - тарілку для хліба, першого і другого блюда, стакан, чашку, келих, блюдечко і набір столових приладів.

Останній момент, який може мати значення при виборі, - це рівень шуму, створюваного посудомийкою в робочому процесі. В принципі, сучасні промислові моделі є досить малошумними, але якщо це питання турбує вас, обов'язково треба запитати у продавця, наскільки тихо працює агрегат.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.