Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Застосування видів теплового обладнання у технологічному процесі



Основним видом теплового обладнання для сучасної шкільної, виробничої або комерційної їдальні залишається плита. Як правило, використовуються 4-х чи 6-ти конфорочні плити з духовими шафами. У сукупності необхідно 6-8 повноцінних робочих конфорок розміром в середньому 400*300 мм для посуду, що використовується в їдальнях. Кількість плит та їх моделі підбираються в комбінації з іншим обладнанням, яке несе в собі те саме технологічне навантаження. Якщо використовуватиметься травний котел і електрична сковорода, то цілком можна обійтися і 4-х конфорковою плитою, а от якщо одна з цих одиниць відсутня, то мінімальна допустима кількість - 6 конфорок. Незважаючи на явні переваги індукційних плит, все ж таки вони не застосовні в умовах шкільної або виробничої їдальні, оскільки скляна поверхня конфорок вимагає щадного режиму експлуатації та додаткового догляду, до того ж стане питання про повну заміну наплитного посуду на моделі з феромагнітним дном, що спричинить у себе додаткові витрати.
В умовах однотипності страв дуже зручно використовувати сковороду, що перекидається. Вона дозволить одночасно приготувати велику кількість порцій. Жарка порційних гарячих страв, приготування соті, плову, рагу - всі ці процеси можна винести на сковороду, тим самим розвантаживши плиту від великої кількості зайнятих конфорок. До того ж теплова обробка в наплитному посуді і в чаші сковороди відрізняється: чаша сковороди глибока і виготовлена ​​з чавуну, тому створюється ефект смаження, що щадить, з деякою кількістю залишкової вологості.Існує дві основні моделі сковорідок: на 36 літрів, що відповідає розміру чаші 535*470*145 мм, та на 70 літрів із внутрішнім розміром 945*520*145 мм. Ми завжди рекомендуємо придбати сковороди, так як це дійсно дуже ергономічний і практичний тип теплового обладнання на кухні їдальні. Харчові котли ми пропонуємо в залежності від бюджету. Звичайно, ідеальна модель - це використовувати котел для варіння перших страв і гарячих напоїв, але через взаємозамінність котла і плити, можна передбачити кілька додаткових конфорок для варіння супів і компотів при підборі плити.



При великих обсягах не завжди можна вирішити поставлені завдання за допомогою плити. Чаші котлів бувають на 60 л, 100 л, 160 л, 200 л. Таке обладнання є ефективним при великих кількостях однотипних рідких страв, які недоцільно і незручно готувати в наплитному посуді. Ми все частіше стали помічати, що в проекти шкіл проектанти, що розробляються, передбачають пароконвектомати, оскільки йдеться про використання найсучаснішого виду теплового обладнання, за допомогою якого можна досягти високого результату приготування, навіть маючи обмежений набір сировини. Основна мета використання пароконвектоматів у їдальні – це збереження харчової цінності продуктів і, як наслідок, здорова, корисна їжа на виході.Приготування відбувається безконтактно з олією, з мінімальною кількістю жиру; є можливість приготувати страви на пару в закритому об'ємі, усушка продуктів мінімальна, через високу потужність обладнання та швидкий вихід на робочий режим приготування відбувається швидше, а значить продукт піддається мінімальній тепловій обробці.
Ми настійно рекомендуємо придбати пароконвектомат. Пароконвектомат не лише дозволить готувати корисну якісну їжу, а й значно спростить роботу кухарів. Маючи стандартний пароконвектомат на 5-7 рівнів, які зазвичай застосовують для ресторанів та їдалень, можна одночасно приготувати велику кількість страв (гарніри, овочі на пару, доготування, розігрів, випікання, запікання), отримуючи на виході перманентний результат і по суті не повноцінно беручи участь. У процесі, якби це було, якби ті самі процеси відбувалися, наприклад, на плиті. У пароконвектоматів є чудова функція програмування, за допомогою якої можна створити свою програму, що містить в основі кілька різнорежимних етапів, і далі користуватися нею для конкретних страв шляхом натискання лише однієї кнопки. Це справді дуже зручно. Варто зазначити, що повноцінний процес смаження пароконвектомат не замінить, тобто якщо використовувати його в комбінації зі сковородою, то можна значно скоротити контактну смаження та доготувати в пароконвектоматі з використанням вологості – на виході буде соковитий продукт із мінімальною кількістю жиру.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.