Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Лазерна різка Замовлення Новини Статті Контакти

Шафи холодильні для столових - види, особливості, ключові критерії підбору

Промислові холодильні шафи - техніка, що нагадує за зовнішнім виглядом побутові холодильники, але призначена для торгових підприємств, магазинів і закладів громадського харчування. Професійні агрегати відрізняються габаритами, потужністю, продуктивністю і функціоналом. Сьогодні для їдальні можна придбати як інноваційну дорогу конструкцію, так і просту модель з мінімальним функціоналом. Як вибрати холодильне обладнання для їдальні, оптимальне за характеристиками і здатне прослужити багато років? Щоб дати на це питання грамотну відповідь, необхідно розібратися в різновидах даного виду техніки, особливості, експлуатаційних характеристиках і факторах, які формують ціну виробу.


Виробничі холодильні шафи - основна класифікація


У число головних відмінностей професійного обладнання потрапляє потужний компресор і теплоізоляція високого класу - фактори, здатні забезпечити ефективну роботу в складних умовах при інтенсивній експлуатації і систематичному відкриванні та закриванні. Класифікується холодильна техніка для столових за такими ознаками:

  1. За типом конструкції - моделі з орними глухими металевими дверцятами, зі скляними (демонстраційні) і шафи купе, які також можуть мати глухі або прозорі двері.
  2. За габаритами і компонуванні - компактні або великорозмірні, з однією або двома робочими камерами.
  3. За розміщення холодильного агрегату - нижня або верхня;
  4. За виконання - стандартні класичні стійки або вбудовуються конструкції;
  5. За типом охолодження - динамічні або статичні.
  6. За типом установки - підлогові або настільні. Деякі професійні холодильні агрегати для столових мають коліщатка з поворотними механізмами, що дозволяє переміщати техніку по торговому залу.
  7. За температурним режимом - низькотемпературні , середньотемпературні або ж комбіновані.

Сучасний промисловий шафа зі статичним способом охолодження ідеально підходить для зберігання продуктів, які слід берегти від обвітрювання. Охолодження в ньому відбувається природним шляхом, без примусового розподілу холодного повітря по камері за допомогою вентилятора, як у випадку з динамічним охолодженням.


Правильний холодильну шафу - з чого він повинен бути зроблений

Щоб максимально вигідно і вдало купити холодильну шафу, необхідно розуміти, в чому полягають його конструктивні особливості і розбиратися, які функції виконують основні складові частини. Зовнішня частина виробу - це корпус (три стіни і дверцята). Внутрішня система агрегату - це потужний компресор, екологічні холодоагенти, електричний двигун, датчики, всілякі вентилі ротори та інші елементи.

  1. Корпус з нержавіючої сталі. Оскільки холодильний промисловий шафа - обладнання серйозне, розраховане на високі навантаження і інтенсивну експлуатацію, будь-які неоднорідності і дефекти на корпусі (включаючи подряпини) можуть вважатися приводом відмовитися від придбання техніки. Внутрішня частина обладнання, покрита міцним пластиком, також повинна бути ідеально гладкою, без шорсткостей і тріщин. Кращим теплоізоляційним матеріалом, прокладених між стін, на сьогоднішній день вважається пінополіуретан . Цифровий дисплей розміщується на зовнішній верхній частині корпусу. Кожна модель укомплектована певною кількістю полиць (виконаних зі скла, металу або пластику), максимальне навантаження на які, необхідно уточнити перед покупкою і зіставити з потребами свого підприємства.
  2. Цифровий дисплей. Якщо в моделях минулих років ще не було електронного управління, то в будь-який сучасний промисловий холодильний шафа має цифровий дисплей в обов'язковому порядку. Така річ в рази піднімає комфорт експлуатації, наочно демонструючи всі важливі дані про роботу техніки - температуру в камерах, режим відтавання, можливі збої або помилки, пр.
  3. "Начинка" холодильного шафи кілька складна для розуміння неспеціаліста, але для звичайного користувача немає потреби глибоко вникати в її функціонал. Досить прочитати в технічній інструкції інформацію про механізми і їх параметрах. Довіряючи свій вибір солідному виробнику, ви отримуєте впевненість в якості товару, гарантійне та післягарантійне обслуговування.


Як приклад якісної і демократичною за ціною холодильної техніки можна взяти шафи самого відомої на ринку України виробника Polair ( Полаір ). Компанія випускає в числі іншого професійні моделі з нержавіючої сталі для приміщень з жорсткими санітарними вимогами. Такий холодильний промисловий шафа призначена для експлуатації при температурі повітря до +40 ° С і високій відносній вологості (до 80%), завдяки наступним перевагам:

  • цільнозаливний корпусу, що створюють бездоганну термоізоляцію всередині камери;
  • механічна міцність, зносостійкість, довговічність;
  • ефективне та рівномірне охолодження продуктів на всій внутрішній площі;
  • економічне споживання електроенергії;
  • зручність в експлуатації, простота в обслуговуванні і догляді;
  • поліпшені теплообмінні властивості, завдяки розміщенню агрегату у верхній частині.


Слід пам'ятати, що крім різноманітних технічних характеристик, використовуючи професійні холодильні шафи, необхідно суворо дотримуватися санітарних норм і правил зберігання різних категорій продуктів. Правильно зроблений вибір з урахуванням специфіки підприємства громадського харчування, дотримання рекомендацій виробника, гігієнічних норм та стандартів - запорука ефективної роботи і довговічності устаткування.


За якими критеріями рекомендується вибирати холодильну шафу для їдальні

Професійні холодильні шафи служать для зберігання найрізноманітнішої продукції - молочних, кондитерських і гастрономічних виробів, напівфабрикатів, м'яса, риби, зелені, овочів і т. Д. Корпуси шаф, як і багато іншого обладнання для їдальні , виготовляються з нержавіючої сталі високої якості - виключно міцного, довговічного, який не піддається корозії, екологічного та гігієнічного матеріалу. Сталь не токсична і не вступає в реакції з продуктами харчування. Ціна брендового виробничого холодильного шафи, як правило, становить чималу суму, тому покупець повинен бути впевнений, що замовляє техніку, що оптимально підходить йому по всіх параметрах, властивостях і характеристикам. Розглянемо ключові параметри вибору, які допоможуть вам зорієнтуватися в морі пропозицій.

  1. Обсяг холодильної камери шафи (і їх кількість) вибирають з розрахунку кількості продуктів, які необхідно зберігати в їдальні.
  2. Габаритні розміри шафи залежать від площі торгового залу, кухні або підсобного приміщення і особливостей планування (необхідно передбачити, чи не створить відкривання дверей перешкод для переміщення персоналу).
  3. Кількість дверей також залежить від потреб підприємства громадського харчування і корисного об'єму шафи. Для маленького кафе може бути досить однодверних моделі, але для великої їдальні або модного ресторану знадобиться об'ємний дводверна холодильну шафу або навіть кілька.
  4. Температурний діапазон - один з головних параметрів, оскільки професійні холодильні шафи не можуть використовуватися для зберігання всіх категорій продуктів харчування. Низькотемпературне обладнання підтримує режим від - 18 до 0 ° C, среднетемпературноє працює в діапазоні від - 5 до + 5 ° C, комбіновані багатофункціональні моделі мають кілька камер, кожна зі своїм режимом, але і ціна на таку техніку завжди істотно вище. Якщо ж вам потрібно заморозити свіжу рибу і м'ясо, доведеться купити вже морозильна шафа з режимом температури до - 20 ° C.
  5. Тип холодоагенту, компресор і потужність. У холодильних шафах повинні використовуватися безпечні і екологічні холодоагенти, відповідні високим сучасним споживчим вимогам. Від рівня потужності обладнання залежить продуктивність і енергоспоживання. Для підбору кращого варіанту бажано отримати консультацію фахівця. Важливо також, щоб показники шуму були в межах допустимої норми, оскільки кухня їдальнею через наявність різноманітної техніки і механізмів і так перенасичена акустичними ефектами.


Оптимальним варіантом кліматичного обладнання більшість фахівців вважає холодильний промисловий шафа з класом споживання А ++, визнаючи його найбільш практичним і економічним.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.