Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Обладнаємо кухню ресторану: газова або електрична плита?

Починаючи розмову на тему плит, давайте задамо простий логічний ряд. Що таке кухня? Це приміщення для приготування їжі. Безумовно, для того, щоб її приготувати, необхідні місця для первинної та подальшої обробки продуктів (очищення, миття, нарізка і т.д.), але за допомогою чого відбувається процес безпосереднього її приготування? За допомогою плити. Так, з абсолютною впевненістю ми можемо стверджувати, що основним пристроєм на кухні є плита. Без неї подавати продукти можна тільки свіжими або в маринованому вигляді. Так як ні один ресторан, будучи місцем харчування з широким асортиментом складних страв, не обмежується сьогодні парою цих невигадливих способів, плиті відводиться особливе місце. Причому, як в процесі первинної організації робочої зони, так і в подальшій роботі ресторану.

Від якості технологічного оснащення робочої зони кухні - в даному випадку читаємо «якості плити», залежить дуже багато чого в бізнесі - наповнення меню, смакові якості страв, час їх приготування і швидкість обслуговування, репутація ресторану, рекомендації про кухню ресторану, широта його аудиторії. Цілком очевидно, що від усього перерахованого залежить успіх діяльності ресторатора, як і те, що до підбору плити коштувати підходити з професійної точки зору.

Зайвим буде наводити аргументи на користь промислової плити, обговорюючи теплове обладнання для хоча б середнього ресторану - побутова плита не буде відповідати його вимогам по ряду показників. Тому, перш ніж замовляти промислової плити для кухні стоїть лише одне питання: газова або електрична? Сьогодні вибір не зводиться тільки до цих двох варіантів - на ринку все більших обертів набирає пропозицію придбати індукційну плиту, однак вони поки залишаються найбільш затребуваними і мова піде саме про них.

Газова професійна плита вкрай продуктивна і функціональна, рівно так само, як і електрична у відповідному класі. Обидва типи плит можуть проводитися з чавуну і / або нержавіючої сталі (робоча поверхня з харчової сталі), оснащуватися двома, чотирма або шістьма конфорками і духовкою або конвекционной електричною духовкою. Маючи певні технічні параметри газова промислова плита не поступається електричної, скажімо, в потужності або швидкості нагріву робочої поверхні. Ключовою відмінністю, закладеним в самій назві плити, є джерело її харчування - газ. Щоб ввести в експлуатацію газову плиту, потрібно підвести до приміщення міської магістральний газ або забезпечити балонний газ. На заводах-виробниках жиклери газових плит, як правило, налаштовуються на міський газ, однак в комплект входять форсунки для переналаштування на балонний. Електрична плита, безумовно, має перевагу - легкість введення в експлуатацію, враховуючи, що в планованому приміщенні кухні електрику точно буде. Її досить включити в розетку, щоб отримати повну готовність до роботи. Це стане вигідним, якщо ресторан спроектований як «соло» споруда, з нуля, а не переобладнано в уже існуючій будівлі, до якого підведено газопровід. Встановити електроплиту можна в будь-якому місці, що імпонує власникам майбутніх невеликих закладів - вуличних кафе або фаст-фудів.

Спосіб підключення і харчування плити безпосередньо впливає на витрати по облуговування кухні. З огляду на тарифи на газ, газова плита бачиться часом більш економічним засобом. Зважаючи на це користувач отримує додаткову зручність в експлуатації - можливість залишати плиту включеної на тривалий час. Іноді, це дуже зручно на великій кухні великого ресторану, де вариться, гаситься і смажиться ряд страв в режимі конвеєра. З іншого боку, гарантії блискавичного розігріву, що даються виробниками газових плит, звільняють від необхідності тримати пристрій у включеному стані.

У відповідь на економію газової плити електрична дає більшу зручність у використанні, а саме, зручні форми конфорок під будь-які гастроемкости - круглі, прямокутні або квадратні чавунні або галогенові конфорки, але частіше - суцільна поверхня з незалежними конфорками без будь-яких перепадів висот або разделітелей- осередків, як в газових плитах. Останній варіант із суцільною варильною поверхнею, де лише умовні лінії служать роздільниками зон конфорок - найбільш популярний, тому що дозволяє швидко переміщати посуд будь-якого розміру, не побоюючись перекинути її, обпектися або втратити її місткість. Газові ж плити виготовляються в секційно-модульному виконанні - з гратами з чавуну і латуні, а значить під час їх експлуатації користувач відчуває постійну відповідальність за кожну поставлену каструлю.


Електрична плита позбавлена ​​відкритого вогню на противагу газової, її «вогонь" не загасне з подувом вітру або при позиційному перемиканні потужності. У електроплиті тепло йде таким шляхом: нагрівальний елемент незалежних конфорок (найчастіше це спіральні Тени) - певні зони вручений поверхні - дно посуду. Такий ланцюжок несе в собі велику безпеку експлуатації, ніж у випадку з газовою плитою.

Обслуговування та чистка - далеко не останній фактор зручності користування плитою. Кожен день робота будь-якого місця громадського харчування закінчується упорядкуванням робочої зони, в даному випадку плити. І тут знову виграє електрична плита, особливо з цельноштампованной поверхнею. Вона легко піддається санітарно-профілактичним процедурам, дозволяючи зробити процес набагато ефективніше і швидше. Більш того, конструктивною особливістю багатьох моделей є спеціальна ємність для збору побічних продуктів якось жиру, масла або рідини.

Перераховані вище відмінності газової та електричної промислової плити є головними в їх виборі. Інші параметри - потужність, габарити, швидкість і діапазон температур нагрівання, система управління і т.д., можуть бути ідентичні або замінюватися аналогічними, і підбираються індивідуально.

Перед обладнанням «гарячого» цеху ресторану плитами важливо пам'ятати, що, в яких обсягах і в якому режимі Ви будете готувати на плиті, а також визначити для себе пріоритети в політиці управління рестораном (бюджет на сервіс і підтримку або якість і висока безпека робочих зон і інше.)

І останнє - купувати професійну техніку стоїть біля професіоналів, тобто великих виробників промислового устаткування повного циклу, які постачають свої вироби великим замовникам.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.