Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Лазерна різка Замовлення Новини Статті Контакти

Електрична перекидні сковорода: обладнання для громадського харчування

Столові при великих підприємствах, школах, лікарнях та інших установах за зміну обслуговують по кілька сотень, а то і тисяч людей. У такому випадку організація виробничих процесів на кухні вимагає не тільки професійного підходу, а й використання різноманітного промислового кухонного обладнання . Адже приготувати навіть однотипні страви у великій кількості без його застосування буде не тільки складно, але і практично неможливо. Жарка основним способом, пасерування, припускання, тушкування овочевих, рибних, м'ясних виробів - це одні з найбільш поширених способів теплової обробки. Якщо мова йде про великі підприємства громадського харчування, то для таких цілей використовуються електричні перекидні сковороди.



Устрій електричної перекидної сковороди

Зовні промислові сковороди більше схожі на електричні плити. Вони являють собою підлогове обладнання досить великих розмірів. Використовуються самостійно або в складі технологічних ліній. Перекидні сковорода складається з таких вузлів:

  • Корпус: основа виготовляється з нержавіючої харчової сталі. На основі закріплюється каркас з чашею, передня, задня і бічні обшивки. Наявність регульованих ніжок дозволяє встановлювати необхідну висоту обладнання.
  • Чаша: виготовляється з чавуну, рідше алюмінію або інших сплавів, має прямокутну форму. Закріплюється на шарнірах у внутрішньому каркасі і забезпечена важільним механізмом перекидання (пара гвинт-гайка). Чаша має товсті стіни, завдяки чому рівномірно прогрівається, а заготовки готуються одночасно і не підгорає.
  • Тени: трубчасті електронагрівачі закріплюються під потовщеним дном чаші, теплоізолюючих за допомогою спеціальних матеріалів (наприклад, базальтова вата), закриваються захисним кожухом. Температура нагріву ТЕНів регулюється, як правило, від 50 до 320 ˚С. Це дозволяє не тільки готувати вироби в різних режимах, але і розігрівати їх, зберігати теплими при певній температурі.
  • Терморегулятор: підтримує задану температуру на робочій поверхні чаші, попереджає її надмірне підвищення до критичних показників. При виході з ладу основного терморегулятора спрацьовує аварійний, який відключає харчування ТЕНів.
  • Кришка: виготовлена з нержавіючої сталі, забезпечена простим і зручним механізмом підйому і ручкою. Кришка закриває всю поверхню електросковороди, тим самим зберігаючи і рівномірно поширюючи тепло всередині чаші. Її використовують при таких способах готування, як гасіння, припускання, розігрів. Під час смаження кришка відкидається і захищає від бризок масла простір і обладнання за електричної сковородою.


Простий пристрій і управління роблять перекидні сковороди простими і надійними в використанні.


Переваги електричних промислових сковорід

Промислове обладнання для професійної кухні виготовляється з урахуванням багатьох виробничих вимог. Перекидні сковороди мають цілу низку переваг:

  • Наявність перекидного механізму робить такі електросковороди дуже зручними у використанні. Завдяки цьому можна без праці не тільки вивантажити велику кількість продуктів одночасно, але і вилити рідину, що залишилася після гасіння, припускання, варіння на пару, промити чашу тощо.
  • З огляду на великі обсяги готується продукції, електричні сковороди з перекидного механізму дозволяють значно полегшити ручну працю і скоротити час, що витрачається не тільки на приготування страв, а й на миття обладнання.
  • Перекидні сковороди можна назвати універсальним обладнанням, оскільки, як уже згадувалося вище, їх можна використовувати не тільки для смаження, а й готувати їжу іншими способами.
  • Електро, як і багато іншого теплове обладнання з нержавіючої сталі, прості в догляді. Металеві поверхні легко відмиваються від жиру, кіптяви та інших забруднень. При цьому нержавіюча сталь не страждає від впливу високих температур, вологи, агресивних миючих засобів та інших негативних факторів.
  • Чаша з чавуну відрізняється довговічністю і стійкістю до механічних пошкоджень. Це особливо важливо в умовах підприємств громадського харчування, де обладнання використовується в кожну зміну і по багато годин поспіль. Спеціальний спосіб обробки металу мінімізує прилипання і пригорання продуктів, полегшує очистку.
  • Сучасні промислові сковороди навіть при високій потужності відрізняються низьким енергоспоживанням. Цього вдається досягти за рахунок впровадження у виробництво різних інноваційних технологій. При наявності декількох таких приладів на кухні економія в результаті може виявитися досить відчутною.


І, звичайно ж, варто згадати про привабливому дизайні сучасних перекидних сковорідок (Електро). Вони відмінно вписуються в виробничі лінії і в загальний інтер'єр будь-яких кухонь.


Вибір електричних сковорід для підприємств громадського харчування

Промислові електросковороди випускаються з різними технічними характеристиками. Їх необхідно врахувати при виборі обладнання для підприємств громадського харчування:

  • Діапазон температур: як правило, показники варіюються в межах від 50 до 320 ˚С, але варто звернути увагу на наявність функції плавного регулювання температури. Це дозволить підбирати оптимальні показники для страв, що вимагають дотримання точних температурних умов.
  • Матеріал чаші: найкраще зарекомендував себе чавун. Цей матеріал добре акумулює, розподіляє і утримує тепло. Заготовки рівномірно прожарюються, що не пригоряють. При гасінні процес приготування також прискорюється за рахунок велику теплоємність чавуну, а маса продуктів прогрівається рівномірно по всій товщині. Недолік чавуну - велика вага, але це не має особливого значення при наявності перекидного механізму. Також випускаються сковороди з чашами з алюмінію (легкі) і нержавіючої сталі (прості в догляді).
  • Об'єм чаші: можна знайти і купити електросковороди промислові з перекидаються чашами, обсяг яких становить від 36 до 70 і більше літрів. Вибір здійснюється залежно від потреб конкретного підприємства громадського харчування. Часто на кухнях їдалень, які обслуговують велику кількість людей, використовуються сковороди з різними обсягами чаш - і великі, і компактні. Так можна значно оптимізувати виробничі процеси і заощадити електроенергію. Наприклад, при необхідності приготування невеликої кількості соусу або джему можна використовувати сковороду з відповідним обсягом чаші, а не нагрівати найбільшу.
  • Габарити: при виборі варто врахувати наявність вільного місця для монтажу обладнання. Промислові електросковороди з перекидним механізмом можна встановлювати навіть на обмежених за площею кухнях. Тим більше, що вони можуть замінити і деякі інші види техніки завдяки своїй багатофункціональності. Точні розміри обладнання вказує виробник в характеристиках товару.
  • Бренд: з урахуванням того, що теплове промислове обладнання на кухнях їдалень та інших закладів громадського харчування використовується дуже інтенсивно, воно повинно бути надійним і якісним. Щоб перекидні електросковороди прослужили якомога довше, вибирайте продукцію тільки перевірених брендів.


Наявність функціонального сучасного обладнання на кухні дозволить не тільки значно підвищити якість блюд, що готуються і рівень обслуговування клієнтів, а й залучити висококласних фахівців. Робота на кухні - це важка праця, який можна значно полегшити, правильно підібравши необхідне оснащення.


Поставки перекидних сковорід та іншого обладнання для громадського харчування від компанії DSTO

Закуповуючи електросковороди та інше обладнання у нас, ви отримуєте:

  • техніку виключно високої якості;
  • ціни від виробників;
  • професійну допомогу у виборі обладнання;
  • доставку по Харкову, Києву та в інші міста України;
  • великий асортимент промислового та професійного теплового, холодильного, електромеханічного, нейтрального та іншого обладнання і ін.


Реалізуємо проекти «під ключ» будь-якої складності. Ми готові надати професійну допомогу від розробки концепції до запуску кафе, ресторанів, їдалень та інших закладів.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.