Меблі з нержавіючої сталі, яка об'єднує в своїй функціональної конструкції виробничий стіл і зручну мийну ванну дозволяє з максимальною економією корисного простору розмістити на кухнях підприємств громадського харчування професійне обладнання та нейтральні меблі. Для багатьох ресторанів, їдалень, барів і кафе питання раціонального використання робочих площ є гостро актуальним, як і можливість збільшити продуктивність робочих процесів, чому також сприяє рішення купити для кухні якісний і практичний стіл з мийкою. Треба відзначити, що подібні столи з однією або декількома мийками досить широко використовуються не тільки в закладах громадського харчування, а й в медичних установах, лікарнях і лабораторіях.
Стіл мийка з нержавіючої сталі - основні переваги практичного і ергономічного рішення
Ергономічні показники обладнання для сучасної кухні, поряд з практичністю, функціональністю, гігієнічністю і іншими експлуатаційними характеристиками, мають критичне значення при виборі. Розглянемо докладніше, які плюси і переваги гарантує вкладення коштів в брендову меблі з нержавіючої сталі - столи мийки.
- В обмеженому просторі важливо грамотно використовувати буквально кожен квадратний сантиметр, тому стіл-мийка з нержавіючої сталі користується величезним попитом, завдяки їй кухар отримує можливість без зайвих кроків і рухів виконувати відразу кілька виробничих процесів.
- Виробничий стіл з мийкою виготовляється з нержавійки, що відповідає санітарним нормам і стандартам. Нержавійка - універсальний матеріал з абсолютною стійкістю до корозії, який не вступає в реакцію практично ні з одним хімічною речовиною з тих, що використовуються на домашніх і професійних кухнях. Це означає, що під час миття і чищення переживати про можливі ушкодження поверхні не доведеться.
- Легкість очищення від всіляких розливів і забруднень - теж важлива перевага столу-мийки з нержавійки, оскільки вони н утворюють зв'язок з металом, не вбираються в нього, не залишають ні плям, ні запаху.
- Стіл-мийка з нержавіючої сталі для лікарні чи ресторану може комплектуватися додатковими полками, що істотно розширить функціонал вироби. Посуд, прилади та інше обладнання, необхідне в робочих процесах дуже зручно розташувати на полицях, особливо в умовах, коли корисного простору на кухні гостро не вистачає.
- Різноманітність розмірів, видів і конфігурацій столів з раковинами забезпечує можливість вибору ідеальної конструкції для максимально комфортної експлуатації, прискорення виробничих процесів і збільшення прибутку закладу громадського харчування. Мийка може розміщуватися з будь-якого боку від робочої поверхні стола, кількість мийок також варіюється.
Придбати нейтральну меблі з нержавіючої сталі для лабораторії або закладів громадського харчування можна зі штампованими або зварними раковинами. Матеріалом стільниці, яка безпосередньо контактує з продуктами харчування, зазвичай служить нержавіюча сталь марки AISI 304 або AISI 201, а для виготовлення каркаса і полиць вироби може використовуватися щодо дешевша сталь марки AISI 430. Виробники, які прагнуть максимально здешевити собівартість столів з мийками, можуть використовувати для полиць оцинковану сталь.
Види столів з мийками для підприємств громадського харчування - популярні варіанти
Столи-мийки з нержавіючої сталі, призначені для ресторанів, кафе, їдалень та інших закладів громадського харчування, класифікуються за багатьма ознаками. У продажу є величезна кількість варіантів, так що ви з легкістю зможете вибрати найкращі продукти з урахуванням індивідуальних потреб і дотриманням всіх санітарних норм.
1. Залежно від конструктивних особливостей столи-мийки з нержавійки діляться на такі види:
- без борту (пристінні);
- з бортом (острівні);
- без полиць;
- з однією або двома полками.
- довжина варіюється від 1000мм до 2400 мм;
- ширина варіюється від 400мм до 800мм.
- 250мм;
- 280мм;
- 400мм;
- 450мм;
- 500мм.
4. Особливості виготовлення мийного секції:
- зварна мийка;
- штампована мийка.
5. Залежно від використаних матеріалів, можна купити такі типи столів:
- цілком виконані з нержавіючої сталі марки AISI304;
- моделі зі стільницею зі сталі марки AISI304, каркасом і полками з нержавійки марки AISI 430;
- столи зі стільницею з AISI 304, каркасом з AISI 430 і полками з оцинкованого металу;
- варіанти зі стільницями, виконаними з н / ж стали AISI 201, каркасом і полками зі сталі марки AISI 430 або з оцинкованої сталі.
Незалежно від обраного варіанту, надійність, міцність і довговічність професійного кухонного обладнання будуть гарантовані солідним виробником, тому завжди варто віддати перевагу товарам від лідерів галузі, що заслужили за роки роботи бездоганну репутацію і численні вдячні відгуки від реальних користувачів.
Призначення виробничого столу з мийкою
Сучасна кухня будь-якого закладу громадського харчування передбачає наявність професійного обладнання та актуальною техніки в достатній кількості для оптимізації виробничих процесів. Швидкість приготування страв і їх якість - найважливіші критерії, які в умовах жорсткої конкуренції набувають критично важливе значення для прибутковості ресторанного бізнесу. Тому можна говорити, що поряд з незамінним тепловим і механічним обладнанням, нейтральне, а також правильна і грамотна організація технологічних процесів і робочих місць на кухні - все це невід'ємні складові ефективної роботи і комфорту співробітників кухні.
Виробничий стіл і мийка з нержавіючої сталі - обладнання, здатне істотно підвищити продуктивність праці з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм і стандартів. Встановлюватися вони можуть в заготівельних цехах, складських блоках та інших приміщеннях, де будуть виконуватися основні кухонні роботи і додаткові процеси, наприклад:
- первинна обробка продуктів харчування;
- оброблення м'ясних туш і риби;
- зважування та фасування продуктів;
- нарізка напівфабрикатів;
- робота з тестом і підготовка хлібобулочних виробів до випікання;
- оформлення готових страв перед подачею гостям;
- збір харчових відходів;
- складування використаного посуду і столових приладів і т. д.
Стіл з нержавіючої сталі, праворуч або ліворуч від якого розміщена мийка, нерідко також служить стійкою для всілякого обладнання - теплового, механічного або вагового, що щодня використовується кухарями в роботі. Таким чином, це нейтральне обладнання сприяє організації порядку на кухні, дотримання правил гігієни, а також суттєво економить час багатьох працівників кухні.
Як вибрати і де купити стіл з мийкою з нержавіючої сталі за оптимальними цінами
Столи з мийними ванними, як і інше професійне обладнання для кухні закладу громадського харчування рекомендовано купувати відомих брендів і у продавців, які спеціалізуються на продажу обладнання для ресторанів і готелів. Тільки в такому випадку вам буде забезпечений цілий ряд важливих і цінних переваг:
- вражаючий вибір якісне і естетично привабливою продукції від солідних виробників;
- можливість купити продукцію з ідеальним співвідношенням якості та ціни;
- відповідність розмірів столів з мийками сучасним стандартам, що дасть вам можливість з максимальною зручністю та ефективністю розставити обладнання на кухні;
- елементарно легкий монтаж і відсутність складнощів з підведенням сантехнічних комунікацій;
- довговічність, абсолютна гігієнічність, а також стійкість меблів з нержавіючої сталі до впливу гарячих каструль і сковорідок, миючих засобів, температурних перепадів і механічних пошкоджень;
- можливість купити виробничі столи з мийками різної конструкції, підбираючи кількість ванн, полиць і габаритні розміри під індивідуальні потреби та особливості приміщення.
Фахівці радять враховувати при виборі подібних меблів той факт, що зварні або безшовні мийки простіше утримувати в чистоті, оскільки вони не мають швів, в яких могла б накопичуватися бруд. Майте на увазі також, що термін служби столу з мийкою на каркасі з нержавіючої сталі на практиці майже вдвічі перевищує експлуатаційний термін подібного вироби з каркасом із сталевої труби.