Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Лазерна різка Замовлення Новини Статті Контакти

Секрети успішного старту: яке обладнання потрібно для відкриття ресторану


Будь-який бізнес починається з мрії. Майбутній ресторатор уявляє собі заповнений відвідувачами затишний зал, його оригінальний дизайн, смачні страви від чудового шеф-кухаря і заслужену славу самого популярного закладу в місті. Але для того, щоб мрія реалізувалася, доведеться вирішити масу технічних питань і, перш за все, визначити, яке потрібно устаткування для кафе конкретної спрямованості. Особливої ​​оснащення вимагають вузькоспеціалізовані закладу - пивні і суші-бари, точки фастфуду і т. П. Однак в кухні будь-якого ресторану або кафе завжди потрібно обладнання декількох основних видів:

  • теплове - в цю групу входять жарочні, пекарські та розстоєчні шафи, плити;
  • холодильне - для кафе необхідно купити вітрини для салатів і риби, салат-бари, інше обладнання;
  • нейтральне - будь-якого закладу потрібні виробничі столи, мийні ванни і стелажі для сушіння посуду, різні полки, підставки під обладнання і багато іншого.

Щоб відкрити кафе з високою пропускною здатністю, потрібно заздалегідь продумати організацію лінії роздачі, яка дозволить значно скоротити час обслуговування клієнтів.

Якісні характеристики обладнання для ресторану

Воно повинно бути не тільки зручним, ергономічним і по можливості компактним. Дуже важливо, визначаючи, що йому потрібна обладнання для ресторану, не забувати про санітарно-гігієнічних вимогах. Найкращим матеріалом вважається нержавіюча сталь - вона хімічно індиферентна, легко миється, стійка до механічних впливів. Комплектуючі теплового обладнання, яке використовують в кафе, зобов'язані володіти стійкістю до дії високих температур. І, звичайно, необхідно звертати увагу на наявність сертифікатів і гарантії, поцікавитися репутацією виробника.

Яке саме обладнання потрібно для кафе, залежить в основному від формату закладу. Природно, для ресторану фастфуду або високої кухні воно буває різним. Але в будь-якому випадку скласти список всього необхідного потрібно ще на стадії планування і з урахуванням розмірів приміщення - адже обладнання треба правильно розмістити відповідно до послідовності технологічного процесу. Вимоги до організації кухні в кафе викладені в документі «СанПин 42-123-5777-91».
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.