- шафи для варіння і смаження;
- плити (газові або електричні);
- столи для оброблення;
- інструмент для оброблення та приготування продуктів;
- мийки для посуду;
- столи і стільці для відвідувачів;
- посуд;
- супутні аксесуари.
Цех з тепловим обладнанням для їдальні завжди виходить найбільшим за площею. Завжди важливо знати, який основний енергоносій у вашій їдальні.
Якщо можна підключити теплове обладнання до газопроводу, то буде зручніше придбати професійну газову плиту і інше газове теплове обладнання.
Лінія роздачі харчування - обладнання, з яким клієнт контактує самостійно. Лінія роздачі для їдальні є її обличчям, одним з тих важливих чинників, що впливають на популярність даного закладу серед клієнтів.
Також, не враховуючи того, що подібне обладнання створює імідж закладу, воно ще й приносить значну користь. Лінія роздачі для столових дозволяє страв зберегти свій унікальний смак, що теж істотно впливає на ставлення клієнтів до їдальні. Відмінна терморегуляція в даному обладнанні скорочує кількість тих готових страв і напоїв, які йдуть на смітник.
Один з найважливіший факторів при комплектації лінії роздачі для столових - окремо продумане розміщення блоків, що непогано дозволяє скоротити час обслуговування клієнтів і підвищити ефективність роботи закладу в цілому.
Серед цих блоків виділяють:
- холодильне обладнання;
- злегка охолоджений прилавок;
- кавоварки і Роздавальники чаю;
- стійки для приладів і тарілок;
- кип'ятильні обладнання;
- кутові блоки;
- місця для касирів;
- інше кухонне обладнання для їдальні, що необхідно при комплектації лінії роздач.