+38(057) 751 52 56   +38(066) 803 98 98   +38(098) 837 34 50
Графік роботи
Ваш кошик
Каталог
Нейтральне обладнання
Лінії роздачі
Наповнення бару
Теплове обладнання
Холодильне обладнання
Нестандартні вироби

Промислові електричні плити: види обладнання і особливості його вибору

Незважаючи на те, що кухні сучасних закладів громадського харчування комплектуються такими приладами, як пароконвектомати, різні види печей, грилів і іншого функціонального теплового обладнання, промислові електричні плити як і раніше залишаються основним оснащенням. Вони дозволяють різними способами готувати великий асортимент страв. Без них не обійтися на кухнях звичайних столових і елітних ресторанів і кафе. Щоб обладнання повністю забезпечувало потреби виробничого процесу, потрібно грамотно підійти до його вибору.

Види промислових плит в залежності від типу установки

Компанія DSTO пропонує виробничі електричні плити. Ціни на наше обладнання є одними з найдоступніших в Україні. Електроплити можуть бути встановлені в будь-яких закладах громадського харчування.

Професійні електричні плити мають різні конструктивні особливості. Залежно від типу установки, вони бувають таких видів:

  • Настільні: компактні моделі, які встановлюються на виробничих столах та інших рівних поверхнях. Найчастіше мають одну або дві конфорки. Настільна плита - відмінний варіант для невеликого підприємства громадського харчування. Устаткування підходить для невеликих кафе, фудкорти, для вуличних точок продажів фастфуду та ін. Настільні електроплити економічні, відрізняються доступною ціною, їх можна легко при необхідності переставити в інше місце.
  • На підлогу: це стаціонарні промислові електроплити, які призначені для підприємств з великим завантаженням. Вони встановлюються біля стін, в центрі приміщень (острівні) або монтуються в якості модулів в виробничі лінії. Підлогові електричні плити мають від 2 до 6 конфорок різної потужності. Від правильного вибору обладнання і його раціонального розміщення багато в чому залежить ефективність виробничого процесу. Наприклад, при острівному типі установки за плитою можуть працювати кілька кухарів одночасно, а наявність такого обладнання на виробничій лінії в ресторані швидкого харчування дозволить поліпшити якість обслуговування клієнтів.

На великих підприємствах найчастіше використовуються плити декількох видів. Наприклад, в цехах, де теплова обробка продуктів не є основним технологічним процесом, можна використовувати настільні компактні моделі, а в гарячих - стаціонарні плити.

Конструктивні особливості виробничих електроплит

Промислові електричні плити мають досить простий пристрій. Як правило, це корпус з нержавіючої сталі з нагрівальними елементами, конфорками та панеллю керування. Але основна вимога до встаткування технологічному - висока функціональність. Адже на професійній кухні повинно бути розміщено велику кількість приладів, що непросто зробити на обмеженій території. Проблему можна вирішити, якщо вибирати багатофункціональні прилади. Це дозволить максимально ефективно використовувати всю виробничу площу.

Купуючи промислові плити, зверніть увагу, що вони можуть мати такі додаткові опції:

  • Духові шафи: якщо підприємство не спеціалізується на виробництві випічки, то цілком можна обійтися і вбудованими в електричні плити духовками. Наявність такого обладнання дозволить значно розширити асортимент пропонованих страв. Використовуючи плиту з духовкою, можна не тільки варити, смажити і тушкувати продукти, але також запікати їх, відновлювати і готувати іншими способами. При покупці зверніть увагу на розміри духової шафи, кількість вміщаються листів і їх наявність в комплекті. Вибравши промислові електричні плити з духовками, ви можете заощадити не тільки робочий простір на кухні, але і значну суму грошей.
  • Шафи для зберігання: на професійній кухні раціональне розміщення посуду, продуктів, заготовок, кухонного начиння і ін. Має першорядне значення. Це важливо не тільки для підтримки порядку, але і для оптимізації виробничого процесу. Якщо у вас немає необхідності купувати електроплити з духовками або вам потрібно декілька промислових плит, то можна вибрати моделі з шафами для зберігання. Вони відрізняються хорошою місткістю, забезпечуються декількома полками.
  • Полиці для зберігання: на них можна розміщувати посуд та інші кухонні приналежності, які завжди будуть на увазі. Так працівникам кухні не доведеться багато часу витрачати на їх пошук. У промислових електроплитках на підставках полки можуть бути відкритими тільки спереду або ж з усіх боків, що значно покращує огляд.
  • Опорні балки: це своєрідні полки, які обмежують доступ до розпеченим конфорок. Вони не заважають роботі кухарів, але при цьому уберігають їх від випадкового зіткнення з гарячими поверхнями. Балки можуть мати різну ширину, прикріплятися тільки до передньої або до інших частин (в залежності від способу установки плити).

При необхідності ви можете замовити монтаж додаткового обладнання до промислових плит. Це можуть бути різні полки для зберігання посуду або подачі готових страв, грилі, лампи тощо.

 

 

Вибір матеріалу електричних професійних плит

Промислове обладнання повинно бути виготовлено з нержавіючої сталі. Цей матеріал легко очищається і дезінфікується, не вступає в реакцію навіть з агресивними середовищами, довговічний, практичний і красиво виглядає. Але нержавіюча сталь також відрізняється своїми характеристиками. Компанія DSTO використовує матеріал різних марок і товщини:

  • Нержавіюча сталь AISI 201: високолегований хромомарганцевих сплав, який відрізняється міцністю, має хорошу прокаліваемость, стійкий до механічних впливів. З такою стали виготовляються стільниці електричних плит. Вони мають товщину 0,8 мм. Матеріал навіть при впливі високих температур (до 760 ° С) не утворює окалину, що не окислюється, легко миється.
  • Нержавіюча сталь AISI 430: стійкий до корозії феритовий сплав, який використовується для виготовлення каркасів промислових плит. Товщина матеріалу - 1,0 мм. Завдяки цьому плити витримують великі механічні навантаження, що важливо в умовах професійної кухні (на них можна встановлювати каструлі та інший посуд з великим літражем). Хороша зварюваність сталі і простота її обробки дозволяють реалізувати будь-які рішення.

Ми гарантуємо довговічність і практичність пропонованих електроплит. Вони виготовлені на сучасному обладнанні.

Вибираємо професійні плити для їдалень, кафе, ресторанів

При виборі промислових електричних плит для їдалень, кафе, ресторанів та інших закладів необхідно враховувати такі фактори:

  • Пропускна здатність підприємства: при великому потоці клієнтів нестача обладнання різко знизить якість обслуговування. Щоб повністю забезпечити потреби закладу, потрібно купити електричні плити з 4-6 конфорками. У нас можна замовити будь-яку необхідну кількість обладнання. Але якщо кухня закладу обслуговує невелику кількість клієнтів, то витрачати зайві гроші на покупку незатребуваних виробничих потужностей також недоцільно. В такому випадку підійдуть плити з 2-4 конфорками.
  • Асортимент страв: в їдальнях великих заводів, фабрик, університетів, шкіл, лікарень та інших закладів пропонується, як правило, меню з традиційних страв. На таких підприємствах як основного устаткування використовуються промислові електричні плити. Ресторанам з азіатською, молекулярної і іншими видами кухні, кафе, кондитерських та ін., Можливо, акцент доведеться зробити на інших видах оснащення, а електроплити будуть використані тільки в якості додаткового обладнання.
  • Площа виробничого приміщення: чим більша пропускна здатність закладу, тим більше обладнання доведеться розмістити на досить обмеженій площі. В такому випадку переваги краще віддати професійним плитам з духовками і шафами для зберігання.

Вибираючи моделі промислових електричних плит, зверніть увагу на особливості управління, потужність конфорок, спосіб їх нагрівання, наявність додаткових можливостей у устаткування. Якщо вам необхідна допомога у виборі промислових плит, то ви завжди можете звернутися до наших фахівців. Ми допоможемо розрахувати кількість необхідного обладнання, виготовимо його, зробимо монтаж і підключення. Доставка можлива по Харкову, в Київ та інші регіони України.

Аналитики предвещают следующие ключевые моменты развития российской экономики, а именно сектора коммерческой недвижимости: открытая зависимость от рынка нефти приведет к тому, что, благодаря средствам, которые можно получить от нефтяного и газового секторов бизнеса, еще более разовьется девелоперская деятельность ... читать