Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Професійні витяжні зонти з нержавіючої сталі

Навіть на звичайній домашній кухні відсутність витяжки створює досить відчутні незручності, оскільки запах при готуванні їжі поширюється по всіх приміщеннях, а гар і кіптява осідають не тільки на меблях, але в середині шафок і ящиків. На професійній же кухні теплове обладнання обчислюється десятками видів. Якщо не відводити з приміщення розігрітий плитами, духовими шафами, пароконвектомати, фритюрниці та іншими приладами повітря, то працювати в ньому стане неможливо буквально через кілька хвилин. Та й відвідувачам теж не обов'язково відчувати запахи всього асортименту страв, які готуються на кухні. А якщо ресторан або кафе знаходяться на першому поверсі житлового будинку, то організувати вентиляцію, частиною якої є і витяжні парасолі з нержавіючої сталі, потрібно таким чином, щоб гази не потрапляли на верхні поверхи.

Особливості витяжних парасоль з нержавіючої сталі з жировловлювачів

Матеріал. Оскільки нержавіюча сталь - один з найпопулярніших матеріалів для виробництва професійного кухонного обладнання, то і витяжні парасолі також виготовляються з неї. Адже вони теж піддаються впливу високих температур і різних агресивних речовин, вимагають частого миття і чищення. А нержавіюча сталь якраз і відрізняється довговічністю і простотою в догляді.

Конструктивні особливості. Витяжні парасолі з нержавіючої сталі виготовляються двох видів. Перші з них, острівні, закріплюються на деякому віддаленні від стін, найчастіше в центрі кухні, якщо обладнання зосереджено саме в цій зоні. Причому не завжди є необхідність ставити кілька парасольок - набагато дешевше купити один потужний і підвісити по центру. У перетині такі професійні витяжки мають форму прямокутника. Завдяки цьому повітря рівномірно втягується з усіх боків.

Пристінні професійні витяжки з нержавіючої сталі монтуються на стінах. Якщо обладнання розташоване вздовж всієї довжини стіни, то і парасольки повинні перекрити всю робочу зону. З цією метою їх закріплюють практично впритул один до одного. У перетині пристінні витяжки з нержавіючої сталі мають трикутник або трапецію.

Особливості функціонування. Крім того, парасолі розрізняють за принципом функціонування. Вони можуть бути як витяжними, так і припливно-витяжними. Перші з них тільки відводять повітря з приміщень. При цьому потрібно подбати про те, щоб він надходив з інших технологічних отворів. Якщо ж парасольку припливно-витяжної, то тоді по одному з його патрубків відпрацьоване повітря виводиться, а по іншому - подається свіжий.

Жіроулавлівающие фільтри. Щоб захистити повітроводи, двигун і лопаті вентиляторів від скупчення жиру і часток гару, витяжні парасолі з нержавіючої сталі забезпечуються спеціальними жіроулавлівающий фільтрами. Всі великі частки жиру, кіптяви і гару осідають на них, захищаючи внутрішній устрій приладів. Очистити фільтри набагато простіше, ніж весь парасольку зсередини і всю систему вентиляції. Але щоб фільтри функціонували нормально, за ними потрібно правильно доглядати. Якщо аксесуари знімні, то їх можна вимити в посудомийній машині. Деякі моделі промислових витяжних парасольок забезпечуються системами самоочищення. Тоді досить запустити програму і фільтри будуть промиті гарячою водою. Це значно полегшує догляд за ними.
Потужність. Ще одна важлива характеристика витяжних парасоль з нержавіючої сталі - їх потужність. Розраховувати необхідні параметри слід, беручи до уваги такі дані:

  • габарити приміщення: враховують загальний обсяг повітря в кухні. Сумарної потужності професійних витяжок, якщо їх декілька, має бути достатньо для того, щоб замінити весь обсяг протягом однієї години;
  • кількість і потужність приладів, які виділяють тепло в навколишній простір. При цьому слід враховувати не тільки теплове, але і холодильне обладнання. Кілька холодильників і морозильних камер здатні нагріти повітря до дуже суттєвих температур;
  • діаметр повітроводів: якщо вентиляційні шахти не відповідають потужності витяжних парасольок, то їх ефективність значно знизиться;
  • особливості конструкції вентиляційних шахт: потужність повітряного потоку знижується в залежності від протяжності вентиляційного каналу, а також від наявності поворотів під прямими кутами;
  • сезонність: звичайно ж, коли зовні приміщення позначка термометра піднімається вище +30 ˚С, то і вентиляційне обладнання повинно працювати на підвищених обертах. При цьому також потрібно врахувати наявність або відсутність кондиціонерів.

Потужність витяжних парасольок підбирається на основі точних інженерних розрахунків. В іншому випадку можна допустити серйозних помилок, які приведуть до порушень в роботі систем вентилювання, а також до перевитрати енергії.
Вибір витяжних зонтів в інтернет-магазині DSTO

Компанія DSTO - це виробниче підприємство, яке спеціалізується на випуску професійного обладнання для кухонь барів і ресторанів. Ми пропонуємо широкий асортимент виробів, серед яких можна вибрати і купити витяжні парасолі з нержавіючої сталі. Співпрацюючи з нами, ви отримуєте такі переваги:

  • ціни на витяжні парасолі від виробника: оскільки наша продукція не проходить через руки кількох посередників, то ви можете заощадити досить значні суми;
  • ми гарантуємо якість витяжних парасольок і інших виробів, оскільки вони проходять весь виробничий цикл на наших підприємствах;
  • більшість продукції є в наявності на складах - вам не доведеться довго чекати необхідне обладнання. Але коли вам знадобиться реалізувати індивідуальний проект, ви можете розраховувати на високоякісне та оперативне виконання замовлення;
  • в нашому інтернет-магазині ви можете ознайомитися з усім асортименту витяжних парасоль з нержавіючої сталі, вибрати відповідне обладнання.

Витяжні парасолі з нержавіючої сталі можна купити з доставкою в Київ, Харків, Дніпро, Одесу, Харків та інші міста України. Також ви можете розраховувати на інформаційну підтримку, що стосується вибору і експлуатації обладнання.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.