+38(057) 751 52 56   +38(066) 803 98 98   +38(098) 837 34 50
Графік роботи
Ваш кошик
Каталог
Нейтральне обладнання
Лінії роздачі
Наповнення бару
Теплове обладнання
Холодильне обладнання
Нестандартні вироби
Обладнання для шкільних їдалень

Обладнання для пищеблоку з нержавійки — якість, надійність

Будь-яке обладнання, інвентар та інструменти, які безпосередньо контактують з продуктами харчування і рідинами, повинні відповідати суворим санітарним нормам, бути гігієнічними і екологічно безпечними. Саме тому професійне технологічне обладнання для харчоблоку, яке в процесі експлуатації буде піддаватися серйозним навантаженням - впливу вологи і агресивних хімічних сполук, а також температурних перепадів, виготовляється зі спеціальної харчової нержавіючої сталі.

У даній статті ми розглянемо складові класичної комплектації обладнання для харчоблоку, ознайомимося з ключовими вимогами до них, особливостями і властивостями харчової нержавійки, а також проаналізуємо основні принципи індивідуального підбору техніки і меблів для харчоблоків закладів громадського харчування

До основних рис і відмінності обладнання для харчоблоку з нержавійки

Одним з головних вимог, які висуваються до кухонь ресторанів і столових в навчальних та медичних (школи, дитячі садки, лікарні) установах, є бездоганна чистота. Санітарні норми повинні дотримуватися строго і неухильно. Це означає, що всі меблі для харчоблоку, розміщена на території кухні, повинна бути:

  • практичною і функціональною;
  • компактної, стійкої і безпечної (що виключає можливість травмування);
  • гігієнічної і легко миється;
  • стійкою до корозії;
  • нетоксичного, виготовленої з екологічно чистої сировини;
  • зносостійкого (стійкою як до механічних пошкоджень, так і до впливу агресивних розчинів);
  • естетично привабливою і здатної зберігати протягом усього терміну експлуатації гладкість поверхні.

Таким вимогам повністю відповідає високоякісна меблі з нержавіючої сталі 300-х і 400-х марок (AISI 304, 321, 410 і 430). Меблі з нержавійки, виготовлена ​​для професійної кухні харчоблоку відрізняється також простотою в експлуатації, вона з легкістю очищається від забруднень різного роду і абсолютно не вбирає ні плями, ні запахи. При дотриманні елементарних умов використання професійне обладнання для харчоблоку, на 100% відповідає санітарно-епідеміологічним нормам, служить десятиліттями, зберігаючи всі свої якості і зовнішній вигляд.

Переваги правильної комплектації харчоблоку

Успішне та ефективне функціонування будь-якого закладу громадського харчування, будь то сучасна шкільна їдальня або ексклюзивний тематичний ресторан в центрі Харкова, залежить, перш за все, від двох найважливіших складових - майстерності шеф-кухаря і решти персоналу, а також від грамотно облаштованого харчоблоку, обладнаного професійною технікою і якісними меблями. Виконання завдання - купити хорошу техніку і надійну меблі з нержавійки для харчоблоку веде до цілого ряду переваг:

  • максимальної автоматизації попередньої підготовки сировини;
  • зростанню продуктивності праці персоналу кухні;
  • мінімізації кількості відходів;
  • оптимізації всіх без винятку робочих процесів;
  • суттєвого підвищення поживної цінності і смакових якостей готових страв;
  • економії електроенергії та інших ресурсів.

При виборі обладнання для харчоблоку обов'язково повинні бути прийняті до уваги санітарні норми і правила, що існують для будь-яких видів підприємств громадського харчування (їдальні в школах, лікарнях, кафе, ресторани, піцерії і т. Д.).

Яке обладнання та меблі з нержавійки входить в класичний набір підприємств громадського харчування

Можна виділити чотири основні види обладнання, яке використовується для оснащення харчоблоків.

  1. Механічне. Це основне і допоміжне професійне обладнання для кухні, за допомогою яких здійснюється первинна обробка сировини, робляться заготовки та напівфабрикати:
  • картофелечистки, овочерізки, хліборізки і т. д .;
  • електром'ясорубки, блендери;
  • тістоміси, округлители тесту, просіювачі борошна;
  • посудомийки і мийні ванни.
  1. Немеханічне. Допоміжне обладнання для харчоблоків (меблі з нержавійки), завдання якого - підвищити комфорт приготування їжі і прискорити виробничі процеси:
  • всілякі обробні столи;
  • шафи в широкому асортименті;
  • стелажі і навісні полиці різної конфігурації;
  • мийні ємності з нержавіючої сталі;
  • рукомийники і інша професійна меблі для кухні.
  1. Теплове. Сучасний ринок обладнання для кухні пропонує значну кількість апаратів для термічної обробки продуктів харчування і приготування страв:
  • печі, жарочні і духові шафи;
  • грилі;
  • пароконвектомати;
  • електричні та газові плити;
  • варильні котли;
  • теплові столи;
  • розстоєчні шафи і т. д .;
  1. Холодильне обладнання. Холодильні агрегати в усьому своєму різноманітті служать для нетривалого зберігання або для глибокої заморозки продуктів. Призначення обладнання визначається його температурним діапазоном. Ресторатори в Харкові і інших містах України мають можливість за вигідними цінами купувати у офіційних дилерів брендового обладнання наступні варіанти:
  • морозильні і холодильні вітрини;
  • шафи, ларі та гірки;
  • холодильні столи;
  • льодогенератори;
  • шафи шокового охолодження та ін.

Більшість покупців, переглядаючи на фото в каталогах виробників обладнання та меблі з нержавіючої сталі, вже мають чітке уявлення про те, що їм потрібно. Але для новачків, що не володіють ще практичним досвідом таких замовлень, буде корисно прислухатися до рекомендацій професіоналів. Це дозволить уникнути поширених помилок і непотрібних витрат.

Професійні меблі для кухні з нержавійки - індивідуальний підбір позицій для закладів громадського харчування в Харкові і інших містах України

Великим плюсом придбання фірмового обладнання в спеціалізованих магазинах є можливість отримати професійні і грамотні консультації щодо оптимальної комплектації харчоблоку (техніка і меблі з нержавійки) з урахуванням формату закладу і особливостей приміщення кухні.

Хоча кожен заклад глибоко індивідуально, є загальні моменти, що визначають вибір, яку меблі з нержавіючої сталі і в якій кількості купити:

  • число посадочних місць в закладі;
  • розміри кухні, її тип і особливості планування;
  • площа підсобних приміщень.

З урахуванням цих чинників підбираються одиниці меблів з нержавійки для громадського харчування. Позначимо ряд позицій, необхідних буквально на кожній кухні, в приміщеннях для заготовок і обробних цехах.

  1. Столи з нержавійки. Різні за габаритами і конструктивними особливостями виробничі столи зазвичай мають регулюються ніжки, що дозволяє успішно вирішити проблему нерівного статі. Різноманітність рішень дозволяє рестораторам Харкова і замовникам з інших регіонів вибирати моделі з обмежувальними бортиками і без, з отворами для збору відходів, з полками і мийними ванними, пристінні і острівні моделі.
  2. Стелажі для посуду та інвентарю. Плануючи придбати необхідні меблі з нержавіючої сталі для харчоблоку, в список першочергових придбань потрібно внести стелажі - конструкції для зберігання посуду, каструль і кришок, обробних дощок, а також продуктів в складських приміщеннях і холодильних кімнатах.
  3. Навісні полки. Дані меблі з нержавійки легко підбирається під індивідуальні запити по ширині, довжині і кількості рівнів. Полки переважно монтуються до стін, але є моделі, які можна встановлювати до столів.
  4. Шафи. Універсальне нейтральне обладнання для зберігання продуктів, інвентарю, посуду і побутової техніки представлено на ринку в широкому ціновому діапазоні. Вартість кожної конкретної моделі залежить від її габаритів, конструктивних особливостей, виду дверей і внутрішнього розподілу полиць.
  5. Ванни для миття. Місткі ванни (одиночні або кілька ємностей, з'єднаних один з одним) легко монтуються до каналізаційної системи.
  6. Парасолі витяжні. У кухні, де температура буває досить високою, а повітря наповнене ароматами страв, що випікаються, необхідно грамотно організувати систему вентиляції. З цим завданням чудово справляються витяжні парасолі (острівні і пристінні), які відводять мікрочастинки жиру і кіптяви.
  7. Сервіровочні і вантажні візки. Корисна і практична меблі з нержавійки, здатна забезпечити комфортне транспортування заготовок і готових страв, продуктів харчування та посуду. Міцні та надійні візки з нержавіючої сталі, забезпечені поворотними колесами, стануть незамінними помічниками для працівників кухні.
  8. Контейнери, бокси та баки для відходів. Проста і незамінна на кухні меблі з нержавійки, яка полегшує і робить більш комфортними багато робочі процеси на кухні і дозволяє дотримуватися санітарних норм.
Правильний підбір меблів з нержавіючої сталі для харчоблоку гарантує, що робота на професійній кухні буде істотно спрощено і впорядкована, гігієнічні стандарти дотримуються, а час і сили персоналу витрачаються максимально раціонально.
Аналитики предвещают следующие ключевые моменты развития российской экономики, а именно сектора коммерческой недвижимости: открытая зависимость от рынка нефти приведет к тому, что, благодаря средствам, которые можно получить от нефтяного и газового секторов бизнеса, еще более разовьется девелоперская деятельность ... читать