Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Необхідні меблі з нержавіючої сталі для їдальні

Посуд з написом «громадське харчування», великі черги і стандартний набір страв в меню - ось з чим ще до недавнього часу асоціювалися у споживачів їдальні, що виникли в радянські часи, навіваючи їм малоприємні спогади. Але життя не стоїть на місці, часи змінюються, і вже сьогодні подібні заклади громадського харчування - один з найбільш затребуваних форматів, особливо в сегменті швидкого харчування, який вигідно вирізняється на тлі «закордонних» фастфудів, бістро, піцерій та інших аналогічних підприємств. Більш того, тепер столові - не просто закладу, які обслуговують конкретні організації та заводи, а установи швидкого харчування з відповідним якісним сервісом.

При відчутною дешевизні і високій швидкості обслуговування сьогоднішні столові здатні забезпечити відвідувачів смачною, а головне свіжою і корисною їжею. Але за однієї умови - якщо вони оснащені сучасним професійним промисловим обладнанням та меблями. Правильно підібрана і грамотно розставлена, вона - гарантія злагодженої і ефективної роботи будь-якого підприємства громадського харчування. Їдальня - не виняток.

Однак, маючи намір відкрити заклад подібного формату або плануючи модернізувати вже функціонуючий такого роду об'єкт, не варто забувати про те, що сьогодні кухонне обладнання та меблі для їдальні представлена ​​на ринку у величезному достатку. І щоб не помилитися з вибором, варто довіритися перевіреного виробника - компанії DSTO. З її продукцією з нержавіючої сталі ніщо не зрівняється. Створена на совість і поєднує в собі високу якість, функціональність і практичність, вона дійсно служить не роками, а десятиліттями.

Але якщо з вибором фірми-виробника всі більш-менш зрозуміло, то обладнання їдальні - завдання не з легких. Адже випадкових предметів тут бути не повинно. Власне тому далі зупинимося на стандартному переліку необхідних меблів з нержавіючої сталі для закладу громадського харчування подібного формату.



Вибір меблів та обладнання для їдальні - важливі «секрети»

Безумовно, економити на обладнанні і меблів для їдальні не варто. Але разом з тим це не означає, що потрібно скуповувати всю представлену на ринку продукцію з цієї категорії. Оскільки формат їдальнею передбачає повноцінне комплексне харчування - перші, другі страви, салати, десерти і напої, то і оснащення слід вибирати відповідне.

Як правило, базовий комплект меблів і обладнання для їдальні - стандартний. Однак варто врахувати той факт, що наповнення його залежить від функціональної зони, в якій він буде встановлений. Виходячи з цієї особливості, виділяють:

  • меблі для обіднього залу;
  • кухонне обладнання з нержавійки, що включає в себе агрегати і пристосування для облаштування гарячого і холодного цеху їдальні, нейтральне обладнання для створення належних умов праці в технологічній зоні і холодильне обладнання для зберігання продуктів харчування;
  • торгове обладнання, що охоплює лінії роздачі, марміти для перших і других страв, а також холодильні та барні вітрини.

Але якщо, вибираючи меблі для обідньої зони їдальні, перш за все, варто спиратися на власний смак, естетичні критерії та правила ергономіки, то вибір технологічного обладнання та кухонних меблів - завдання складніше, вимагає самого серйозного підходу. Тому зупинимося на цьому питанні більш детально.


Професійні меблі для кухні їдальні - базовий комплект

Для оснащення кухні знову відкривається підприємства громадського харчування, що працює у форматі їдальнею, знадобиться наступна кухонні меблі та обладнання з нержавіючої сталі:

  • теплове: воно відповідає за термічну обробку всіх тих продуктів, які необхідні для приготування гарячих перших і других страв, гарнірів та соусів, а також деяких заготовок для холодного цеху. До переліку теплового кухонного обладнання обов'язково повинні бути включені: газові та / або електричні плити (число конфорок на них залежить від кількості посадочних місць в закладі), жарочні шафи, котли для і електричні сковороди. Звичайно, якщо у вашій їдальні планується великий потік відвідувачів або ви маєте намір ввести в меню специфічні страви (наприклад, пасту і т. Д.), То базовий комплект промислового кухонного обладнання доведеться доповнити «понадштатного» тепловими агрегатами. А саме: макароноварки, пароконвектомати і тепловим блендером;
  • холодильне обладнання. Його основу складають холодильні камери та морозильні шафи. Подібну техніку можна зустріти не тільки в холодному цеху на кухні їдальні, але і в її складської зоні, де вона використовується з метою створення продуктового запасу. Причому габарити і обсяг цього виду кухонних меблів для їдальні безпосередньо залежить від кількості інгредієнтів, необхідних для забезпечення безперебійної роботи даного закладу громадського харчування;
  • нейтральне обладнання. Подібні предмети кухонних меблів з нержавіючої сталі створені спеціально для того, щоб полегшити нелегку працю кухонного персоналу і зробити його більш комфортним і безпечним, а також забезпечити на кухні їдальні необхідну естетичність і гігієнічність. Стандартний набір нейтрального кухонного обладнання та меблів з нержавіючої сталі включає такі позиції: виробничі столи, витяжні парасолі, мийні ванни, стелажі, настінні полки, сушки для посуду, рукомийники і візки сервіровки;
  • електромеханічне обладнання. На його «совісті» чистка, різання і шинкування продуктів харчування. Для цих цілей обов'язково знадобляться такі кухонні агрегати: овощечистка, овочерізка, слайсер, м'ясорубка і фаршемешалка. Якщо на кухні їдальні планується власна випічка, стандартний перелік обладнання доведеться доукомплектувати тістомісом і міксером (занурювальним або планетарним).

Базовий комплект кухонних меблів з нержавіючої сталі для їдальні неодмінно повинна доповнити посудомийна машина - професійне автоматичне обладнання, покликане не тільки полегшити «життя» працівників кухні, але і забезпечити тут відповідну гігієнічність. Адже, як відомо, процес миття посуду, якої в їдальні не просто багато, а цілу купу, відбувається при температурі не нижче 55 градусів, а її ополіскування - як мінімум при 80 оС. Які руки таке витримають? Тільки посудомойке це під силу.


Лінія роздачі, марміти і холодильні шафи - призначення даного торгового обладнання для їдальні

Основна ознака, який відрізняє підприємство громадського харчування, що працює у форматі їдальнею, від будь-якого іншого закладу громадського харчування - наявність роздавальної лінії. Створена за модульним принципом і передбачає формат самообслуговування, подібна меблі з нержавіючої сталі для їдальні покликана забезпечити високу швидкість обслуговування клієнтів. А значить, її комплект неодмінно повинен включати:

  • теплову частину, що складається з мармітів для перших і других страв та іншого обладнання з нержавійки, головне призначення якого - підтримка певної температури готової їжі;
  • холодильний модуль. Його основу складають холодильні вітрини і охолоджуються прилавки, використовувані для демонстрації салатів, закусок, напоїв та десертів;
  • нейтральне обладнання представлено в лінії роздачі наступними обов'язковими позиціями: полками і стійками для посуду, підносів і столових приладів;
  • касовий вузол. Як правило, цим елементом завершується роздавальна лінія. Зроблено це для більшої зручності відвідувачів їдальні.

Такий формат організації харчування, як лінія роздачі, сьогодні - дуже популярний, оскільки дозволяє уникнути штовханини і черги. А ще споживач має можливість, минаючи непотрібні зони, сам вибрати, що йому з'їсти, тим самим заощаджуючи власний час.


Мийка, витяжка, шафи, столи і інші меблі з нержавійки для їдальні - скорочуємо поточні витрати?

Вирішили відкрити в Києві, Харкові чи в будь-якому іншому місті України столову? Якщо так, то це цілком виправдано. Адже заклад громадського харчування такого роду має демократичний формат, а значить, буде актуальним при будь-якій економічній ситуації в нашій країні? З цього моменту ваша головна задача - наповнення підприємства якісним професійним обладнанням та меблями з нержавіючої сталі, купити яку варто в компанії DSTO. З нею талановитим кухарям створювати кулінарні шедеври, заради яких відвідувачі будуть повертатися до вас знову і знову, буде абсолютно нескладно. Тим більше що ціни у нас - більш ніж демократичні.

Але будьте готові до того, що вам доведеться витратитися. Адже якісне оснащення не може коштувати дешево. Оскільки воно має іншу потужність і продуктивність, що відрізняється від звичної кухонної техніки для дому. Разом з тим, промислове обладнання повинно відповідати всім санітарним нормам і стандартам якості. А значить, економити на ньому точно не варто. Фактично дешеві агрегати і оснащення доведеться часто ремонтувати або взагалі замінювати незабаром після покупки.

З надійної меблями з нержавіючої сталі для їдальні від DSTO вам боятися нічого. Вона здатна витримувати колосальні навантаження, тому, роблячи в неї інвестиції сьогодні, вже через короткий час вона окупиться і принесе вам гарний прибуток. Більш того, купуючи професійний кухонний меблі та технологічне обладнання у перевіреного надійного виробника такого, як компанія DSTO, яка надає всі необхідні на нього гарантії, ви зможете додатково скоротити свої поточні витрати на його утриманні і сервісному обслуговуванні.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.