Заклади фастфуду вважаються самим рентабельним сегментом ресторанного бізнесу. Кількість обслуговуючого персоналу в них зведено до мінімуму, широко використовуються різні напівфабрикати, низькі ціни приваблюють великий потік відвідувачів. Навіть точка з найпростішим обладнанням для фастфуду приносить стабільний непоганий дохід. Що вже говорити про набирають популярність ресторанах і кафе швидкого харчування. Розбираючись в тому, яке обладнання потрібно для фастфуду, важливо брати до уваги формат закладу. Якщо для вуличної точки достатньо двох-трьох апаратів і столу, то організація кафе вимагає закупівлі чималої кількості обладнання.
Яке обладнання потрібно для закладів вуличного фастфуду
Їх площа, як правило, обмежена, тому потрібно грамотно використовувати кожен сантиметр простору. Неодмінно знадобляться столи-тумби з нержавійки, маса навісних полиць. Яке специфічне обладнання для фастфуду потрібно буде встановити, залежить від планованого асортименту:- апарати для приготування хот-догів або шаурми;
- преси для гамбургерів;
- млинниці та вафельниці;
- фритюрниці та інші апарати.
Продуктивна кавоварка і мікрохвильова піч знадобляться в будь-якому закладі.
Яке обладнання потрібно для кафе швидкого харчування
Площа його може бути значною, а меню досить різноманітним. Вибір обладнання для кафе залежить від того, чи готуються страви безпосередньо на кухні або відбувається централізоване постачання напівфабрикатами - такий метод часто використовують в мережевих закладах. Але холодильне та деякий теплове обладнання необхідно купити в будь-якому випадку. У торговому залі великого кафе доцільно встановити лінію роздачі, до складу якої входять:- марміти з гастроємності для перших і других страв;
- прилавки для випічки;
- охолоджувані вітрини для розміщення закусок і салатів;
- стелажі для посуду;
- нейтральні елементи - столи, полиці, стелажі для викладки продукції, яка не вимагає особливих умов зберігання;
- касове місце.
При комплектації лінії самообслуговування потрібно враховувати пропускну здатність кафе, різноманітність асортименту. Ця модульна конструкція дозволяє підібрати необхідні елементи і розмістити їх в будь-якому порядку. Головне, на що потрібно звертати увагу при виборі обладнання для кафе швидкого харчування, - його ергономічність, простота обслуговування і відповідність гігієнічним нормам.