- Економлять час і оптимізують роботу персоналу. Працівникам кухні не доведеться обробляти кожну тарілку вручну, варто розташувати прилади та посуд на зручних сушарках для посуду і продовжити займатися іншими справами, поки вироби сохнутимуть природним чином.
- Дають змогу безпечно і надійно зберігати посуд. Завдяки спеціальній міцній конструкції з нержавіючої сталі сушки для посуду надійно помістять багато різних тарілок, чашок, склянок та інших виробів, витримають тривалі навантаження.
- Забезпечують гігієнічність. Найкращим матеріалом для стелажа для посуду є нержавіюча сталь через її довговічність і простоту очищення. Ви можете легко очистити поверхню водою з милом всього за кілька хвилин, на відміну від інших матеріалів, повне висихання яких може зайняти більше часу.
- Гарний зовнішній вигляд. Матеріал з нержавіючої сталі забезпечує сучасну естетику, яка ідеально підходить для чистого, гладкого дизайну сучасних кухонь ресторанів і кафе.
Вимоги до стелажів для сушіння посуду з нержавіючої сталі

Для використання у сфері громадського харчування стелаж для сушіння посуду повинен мати такі характеристики:
- Гігієнічність. Коли посуд висихає, він перебуває в безпосередньому контакті з поверхнею меблів. Сучасні сушки для посуду виготовлені з чистої харчової нержавіючої сталі, що легко очищається, на якій не розмножуються шкідники або наліт. Поверхня не піддається корозії. Це означає, що такі стелажі з нержавійки для посуду набагато легше утримувати в бездоганній чистоті й обслуговувати.
- Надійність. Посуд для подачі страв дуже крихкий. Тому стелажі з нержавійки для посуду повинні бути міцними і високоякісними, щоб вони могли належним чином забезпечувати надійність зберігання тарілок, склянок тощо. На сайті компанії ДСТО ви можете купити сушку для посуду, яка розрахована на те, щоб витримувати важкі, тривалі навантаження. Всі кронштейни полиці міцно закріплені для максимальної підтримки.
- Довговічність. Важливо, щоб придбані сушки для посуду прослужили тривалий час. Тому важливо вибирати професійне оснащення для кухні закладу громадського харчування.
Стелаж-сушка для посуду: на що звернути увагу під час купівлі?

Для початку ви маєте виміряти доступний простір і визначити розміри сушки для посуду. Вам потрібно заздалегідь вирішити, скільки страв ви готуватимете, скільки виробів потрібно зберігати на стелажах. Сучасні стелажі з нержавійки для посуду можуть мати такі елементи, як відділення для зберігання столового наряддя тощо. Подумайте, чи потрібні вони вам і як часто.
- Стелажі для посуду повинні вміщати не менше 50 тарілок. Взагалі місткість обладнання обумовлюється кількістю страв у меню, прохідністю закладу та іншими характеристиками.
- Стелажі для сушіння посуду мають бути виготовлені з нержавіючої сталі. Нержавіюча сталь – міцний матеріал, який не піддається корозії та ураженням грибком. Цей матеріал може поглинати тепло і сушити посуд швидше, ніж інші матеріали, такі як пластик або дерево. Підтримувати чистоту стелажів для посуду з нержавійки досить просто. Стелажі та полиці з нержавіючої сталі для сушіння посуду популярні, тому що вони, перебуваючи постійно під впливом води і мийних засобів, не змінюють своїх властивостей. Вони прослужать набагато довше, ніж вироби з будь-якого іншого матеріалу, які ви могли б купити. Нержавіюча сталь може витримувати значні пошкодження без будь-яких структурних змін, що гарантує довгий термін служби.
- Стелажі-сушки для посуду повинні витримувати температурні перепади. Нержавіюча сталь може витримувати високу температуру і тиск. Інші матеріали зазвичай не витримують сильного нагріву і плавляться, деформуються або тріскаються за надто тривалого впливу.
- Наявність декількох зручних полиць для різного виду посуду на кухні ресторану. Конструкція сушки для посуду передбачає окремі секції для тарілок, а також полиці для склянок. Полиці, добре організовані в секції, полегшать пошук необхідного посуду для приготування багатьох страв у меню.
- Піддони важливі для забезпечення чистоти кухні ресторану. Вони створені для накопичення рідини, яка капає з посуду, не даючи змоги потрапити їй на прилавки та робочі поверхні (що може сприяти зростанню бактерій і падінню працівників кухні на слизькій поверхні).