Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Як обрати теплове обладнання для їдальні та інших підприємств громадського харчування

Якісне, довговічне і безвідмовне в роботі теплове промислове обладнання для професійної кухні - це не мрія підприємця, а всього лише питання правильного вибору. Незалежно від масштабу вашого бізнесу в сфері громадського харчування (кондитерська з власним виробництвом, скромна маленька кав'ярня, модний ресторан, магазин або їдальня) грамотний підбір техніки вирішує практично все і багато в чому визначає прибутковість підприємства громадського харчування.

Від того, наскільки якісно і оперативно персонал кухні зможе готувати їжу, наскільки раціонально будуть використані його ресурси і час, від оптимізації процесу подачі страв залежить задоволення клієнтів, а значить і успішність всієї справи. Купити якісне теплове обладнання для підприємств громадського харчування в Харкові - це найкраща інвестиція в свій бізнес. Знайомство з класифікацією техніки, її особливостями, асортиментом, критеріями і правилами вибору допоможе вам купити промислові агрегат ати для їдальні, уникаючи поширених помилок.

Как выбрать тепловое оборудование для столовой-01

Промислове теплове обладнання - що потрібно купити для їдалень і ресторанів

Будь-який заклад громадського харчування, де готується гарячих страв і випічки, в обов'язковому порядку укомплектовується тепловим обладнанням. У стандартний комплект оснащення гарячого цеху входить набагато більше позицій, ніж традиційні електричні плити і варильні котли. Конкретний перелік визначається специфікою підприємств.


Заклад, що спеціалізується на випічці, наприклад, має мати таке оснащення:


Для закладу фаст-фуду знадобиться більш широкий перелік техніки подрібніше. Це можуть бути:

  • млинниці;
  • шашличниці;
  • печі для картоплі;
  • різноманітні грилі;
  • фритюрниці;
  • мікрохвильовки;
  • вафельниці і т. П.


В сучасний ресторан з великим меню і високою відвідуваністю потрібно інший набір техніки:

  • професійні електричні плити;
  • пароконвекційні печі;
  • обладнання для sous vide;
  • харчоварильні котли ;
  • виробничі перекидні сковороди та ін.


Правильно вибрати і купити в Харкові надійне ефективне теплове обладнання будь-якого типу - значить зробити вкладення в імідж закладу, його гідну репутацію і майбутній прибуток. Для грамотного підбора техніки необхідно враховувати ряд факторів - профіль закладу, його масштаб, плановану відвідуваність в день, площа самої кухні. Також орієнтуватися слід на бюджет і рівень кваліфікації персоналу кухні (робота з деякими видами техніки потребує попереднього навчання співробітників).

Как выбрать тепловое оборудование для столовой-02
Класифікація теплового обладнання для громадського харчування

Розглянемо коротко, як класифікується теплове промислове обладнання для підприємств громадського харчування.

  • Залежно від джерела енергоспоживання:
  1. електричне;
  2. газове;
  3. парове;
  4. вогневе.
  • За функціональним або технологічним призначенням:
  1. для варіння (приготування в киплячій воді або на пару);
  2. для смаження або випічки;
  3. допоміжне;
  4. спеціалізоване;
  5. універсальне.
  • За принципом роботи:
  1. періодичної дії;
  2. безперервної дії.
  • Залежно від способу обігріву:
  1. безпосередній;
  2. непрямий (через проміжну середу).


Існує також класифікація за ступенем автоматизації і способу установки.


Виробництво промислового теплового обладнання - топові позиції в асортименті

Плануючи придбати універсальне або спеціалізоване теплове обладнання за найвигіднішими цінами, покупці шукають виробництво, вибирають надійні солідні бренди, читають відгуки користувачів. Перш ніж перейти до вивчення критеріїв вибору, розглянемо детального асортимент, позначивши найпопулярніше в Харкові і інших містах України теплове обладнання.

1. Електричні плити. На першому місці по затребуваності в системі громадського харчування залишаються професійні плити з різним числом конфорок, з духовкою або без неї. Промислова електрична плита - пристрій, істотно відрізняється від домашніх побутових аналогів. Оскільки воно буде піддаватися набагато більш інтенсивному навантаженні і готуватися на ньому будуть величезні обсяги їжі, вимоги до виробництва, міцності і надійності виробів зростають багаторазово. Плануючи придбати електроплиту для громадського харчування в Харкові, орієнтуйтеся на такі чинники:
  • потужність агрегату;
  • габарити;
  • комплектація (наявність або відсутність духової шафи);
  • тип поверхні;
  • спосіб нагріву;
  • наявність додаткових функцій (електронний контроль температури нагрівання, захист від перегріву, експрес-нагрів конфорок і так далі).

Електричні плити з цільної поверхнею мають величезну перевагу перед традиційними конфорками, по скільки дозволяють одночасно готувати різні страви, регулюючи їх розміщення, що економить місце і час, так що купити їх вигідніше.

2. Жарочні шафи . Це теплове обладнання для підприємств громадського харчування здатне здійснювати теплову обробку найрізноманітніших видів сировини. Духовку з високоякісної нержавіючої сталі - довговічний, функціональний і простий у догляді агрегат з привабливим дизайном. Застосовується таке обладнання в кафе, ресторанах, кондитерських цехах, столових різних установ, а також у великих супермаркетах, де є власне виробництво. На відміну від пароконвекційні печей зі складною настроюванням, у жарочних шаф управління інтуїтивно зрозуміле кухарям, так що не доведеться спеціально навчатися роботі з ними. Компактні і мобільні жарочні шафи відрізняються високою продуктивністю, ну а головний їх плюс - це, звичайно, універсальність застосування. У них можна готувати крім м'ясних і рибних страв, усіляку випічку, каші, овочі, напівфабрикати, а також сушити ягоди і гриби.
3. Пароконвекційні печі . Пароконвектомати - промислове обладнання, здатне не просто замінити масу інших теплових агрегатів, але ще і відповідати найвищим вимогам щодо швидкості приготування, якості та корисності готових страв. Власники багатьох Ресторанів Харкова віддає перевагу саме цим агрегатам, завдяки їх винятковим переваг:
  • продукти втрачають у вазі в середньому на 50% менше, ніж при готуванні класичним способом - на плиті;
  • універсальність обладнання дає можливість готувати буквально усіма способами аж до приготування на пару;
  • готові страви зберігають максимум вітамінів, мінеральних солей і корисних властивостей продуктів харчування;
  • кількість використовуваного жиру в порівнянні зі звичайною спекотної скорочується на 90%;
  • економія в плані енергоспоживання становить близько 60%.
4. Котли для масштабних підприємств громадського харчування в Харкові і інших містах важливо одночасно готувати їжу в значних кількостях і робити це швидко і якісно. Котли для замінюють каструлі на звичайних плитах, оптимізуючи робочі процеси. Застосовуються пристрої, що складаються з варильної ємності з парогенератором, щоб готувати супи, каші, другі страви, соуси, сиропи, киселі, багато інших страв.

Как выбрать тепловое оборудование для столовой-03

За якими критеріями вибирати теплове обладнання для їдальні в Харкові

У пошуках промислових агрегатів для підприємств ви виявите, що на ринку України представлені моделі будь-якої потужності і продуктивності, так що незалежно від масштабів свого бізнесу і обмежень по бюджету можна підібрати оптимальну комплектацію. Виробництво техніки для професійних кухонь передбачає наявність найширшого вибору всіляких агрегатів і пристроїв. До якості їх сьогодні висуваються високі вимоги. Щоб уникнути неприємностей і даремних витрат, перш за все визначитеся з гідним виробником. Завжди має сенс переглянути асортимент і ціни лідерів ринку, а в разі співпраці з незнайомим брендом, спершу слід ретельно вивчити інформацію про його репутації і постаратися зібрати реальні відгуки інших покупців.

Зверніть увагу на наступні важливі моменти:

  • експлуатаційні характеристики обладнання;
  • умови використання та сервісного обслуговування;
  • безпека;
  • гарантійний термін служби;
  • ремонтопридатність


Якісне промислове теплове обладнання для їдальні прослужить вам довгі роки, багаторазово окупивши свою вартість, якщо до питання вибору ви підійдете максимально серйозно і відповідально.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.