Холодильне обладнання в шкільній їдальні або для харчоблоку дитячого садка займає особливе становище, адже свіжість продуктів харчування і якість приготованих з них блюд - запорука здоров'я дітей. У цьому питанні неприпустимі ніякі компроміси, адже недотримання температурних режимів веде до псування продуктів і ризиків отруєнь.
Компанія DSTO пропонує клієнтам найширший спектр всілякого холодильного обладнання від провідних світових виробників. Вражаюча варіативність моделей і ціни дозволить підібрати оптимальну техніку з будь-яким бюджетом - від найдемократичніших варіантів до елітного обладнання. Щоб розібратися в достатку форм, габаритів, конструктивних особливостей, а також в тонкощах монтажу та експлуатації холодильних і морозильних апаратів, потрібен солідний досвід.
Кваліфіковані співробітники нашої компанії з багаторічним ефективним досвідом роботи на ринку промислового обладнання для громадського харчування гарантують допомогу у виборі для кожного клієнта. Ви можете розраховувати на грамотні консультації, скрупульозний підхід в підборі індивідуальних рішень, допомога в монтажі і навчанні персоналу, незмінно високий рівень сервісу.
Вимоги до професійного холодильного обладнання
Здорове повноцінне харчування в дитячих садах і школах - фактор, що безпосередньо впливає як на самопочуття малюків і їх нормальний розвиток, так і на успішність підростаючих школярів, а також на їх настрій. Дитяче меню в навчальних закладах складається, виходячи з норм споживання вітамінів і мінеральних речовин з урахуванням кількості калорій і режиму харчування. Головна функція шкільної їдальні та харчоблоку дитячого садка - домогтися гранично ефективного обслуговування за короткий період часу.
Вимоги до холодильного обладнання для їдалень в школах і садках високі:
- безпеку;
- екологічність;
- гігієнічність;
- практичність, легкість в догляді;
- універсальність;
- продуктивність, що відповідає запитам конкретного підприємства громадського харчування і т. д.
Таким чином, ціни на холодильне обладнання в магазинах аж ніяк не є вирішальним критерієм вибору. Навіть помірно висока вартість брендового техніки від провідних виробників - лідерів ринку завжди на 100% окупається високою продуктивністю, надійністю і довговічністю виробів. Виробництво холодильного оборудования сьогодні також приділяє величезну увагу зниження рівня шуму. Сучасні агрегати працюють практично безшумно в порівнянні з моделями, що випускалися 10-15 років тому.
Згідно санітарно-епідеміологічним нормам і стандартам, до обладнання харчоблоків дошкільних та шкільних установ пред'являються найсуворіші вимоги:
- основні вузли і елементи холодильного та іншого технологічного обладнання повинні бути виготовлені з матеріалу, який не вступає в контакт з сировиною, їжею і миючими засобами;
- все кухонне оснащення має відповідати вимогам травмобезопасности і удароміцності, легко піддаватися обробці та дезінфекції;
- технічне обслуговування обладнання шкільної їдальні передбачає регулярну перевірку ключових характеристик параметрам, зазначеним у паспортах, і виконання контрольних замірів температури в робочих камерах.
Будь-яке холодильне обладнання для підприємств громадського харчування повинно мати сертифікати відповідності прийнятим санітарно-гігієнічним нормам. У шкільних їдальнях холодильні шафи встановлюються безпосередньо у виробничих цехах, а холодильні та морозильні камери - в складської зоні. Якщо площа обмежена, рішення все одно можна знайти - наприклад, обладнати невелике приміщення спліт-системою і холодильними дверима, які забезпечать підтримку оптимальної для зберігання продуктів температури.
Промислове холодильне і морозильне обладнання в каталозі компанії DSTO - вибір для шкільних їдалень
Робота сучасної їдальні сьогодні немислима без штучного холоду, за виробництво якого відповідають різні холодильні та морозильні агрегати. Промислове холодильне обладнання від компанії DSTO представлено в широкому асортименті, що включає холодильні столи і шафи, вітрини для салатів, морозильні камери і ларі, моноблоки, а також інші професійні установки.
Будь-яке холодильне обладнання, яке можна зустріти в продажу, покликане виконувати два завдання, а саме - охолодження (заморожування) і зберігання. Тому весь багатий асортимент агрегатів умовно ділиться на дві великі групи:
- Холодильне обладнання, в камерах якого підтримується температура приблизно + 2-6 ° C. Такі установки служать для зберігання молочних продуктів, овочів, ковбас, сосисок, готових страв, що вимагають охолодження, і т. Д. До цієї групи належать холодильні столи різних конфігурацій, вітрини для риби і салатів.
- Морозильники з мінусовою температурою в камерах. Їх завдання - зберігання м'ясних напівфабрикатів, замороженого м'яса, риби, овочів. Ця група ділиться на категорії в залежності від температурного режиму і ступеня заморозки. Морозильне обладнання глибокої заморозки (-18 ° C і більше) дозволяє зберігати продукти не один місяць.
Переглядаючи сторінки каталогу з промисловим холодильним обладнанням для їдальні, зверніть увагу на високий рівень технічного оснащення виробів, мінімальні показники рівня шуму, ощадливе енергоспоживання. Високим попитом користуються агрегати з розширеним функціоналом і додатковими опціями, наприклад, швидкої заморожуванням і системами розподілу повітря.
Холодильні агрегати з нержавіючої сталі відрізняються зносостійкістю і довговічністю. Їх практично неможливо пошкодити, скільки б посуду на нього ні кидали і скільки б не проливали гарячих і холодних рідин. Для виготовлення холодильного обладнання використовуються тільки сертифіковані високоякісні марки стали, рекомендовані спеціально для харчової промисловості. Цей момент особливо важливий в силу високого навантаження, якій піддається обладнання в шкільних їдальнях.
Виробництво холодильного обладнання для харчоблоків дитячих садків та шкільних їдальнях - кращі рішення
Сучасне холодильне обладнання, яке ви бачите в продажу на сторінках нашого сайту, відповідає принципам функціональності і технологічності. Воно розумно і економно споживає енергію, а також сприяє раціональному використанню корисної площі. Зробити вдалий вибір холодильних агрегатів, які відповідають потребам конкретної харчоблоку в шкільній їдальні або дитячому саду, - завдання для фахівця, який чудово розбирається в таких факторах:
- особливості температурних режимів;
- потужність холодильних апаратів;
- екологічність моделей;
- обсяги холодильних камер.
Знання перерахованих нюансів дозволить організувати грамотне зберігання різних груп продуктів, знизити витрати на енергоспоживання і забезпечити нульовий вплив агрегатів на навколишнє середовище.
При всій варіативності пропозицій на ринку існує холодильне обладнання, воістину незамінний на підприємствах громадського харчування. Розглянемо кілька універсальних рішень для оснащення шкільних їдальнях.
- Холодильні столи з нержавійки. Якісний холодильний стіл - вірний і надійний помічник для будь-якого кухаря, оскільки істотно полегшує його щоденна праця. Дуже зручно, коли всі потрібні продукти знаходяться на відстані витягнутої руки, а займатися обробленням і приготуванням можна безпосередньо на робочій поверхні обладнання. Холодильні камери агрегату призначені для зберігання охолоджених напівфабрикатів з м'яса та риби, молочних продуктів, а також контейнерів з заготовками для салатів та інших страв. Купити місткий холодильний стіл з нержавійки - раціональне рішення, що дозволяє економити час і трудові ресурси за рахунок функціональної організації роботи на кухні в школі чи дитячому садку.
- Салат-бари та вітрини для салатів. У сучасних школах Харкова та інших міст широко використовується оптимальний спосіб швидко і організовано нагодувати велику кількість непосидючих учнів - лінії роздачі. Організація процесу самообслуговування вимагає відповідного обладнання, значною частиною якого в школах стають вітрини для салатів і салат-бари. Це холодильне обладнання успішно справляється з двома завданнями - належним зберіганням продуктів в потрібному температурному режимі і наочної демонстрації апетитних салатів, наявних в меню. Салат-бар - це відкрита вітрина для ліній роздач, варіанти її виконання відрізняються великою різноманітністю, а доповнювати обладнання можуть ящики і полиці, ніші і секції робочих поверхонь.
Дуже сподіваємося, що інформація, наведена в статті, допомогла вам визначитися і з переліком обладнання, і з потенційним постачальником.