Особливості та пристрій мармітів для других страв
Щоб з'ясувати, що таке марміти для других страв, слід розібратися в їх особливостях:
- вид: настільні (невеликі прилади, які часто називають Чафіндіш), а також стаціонарні марміти;
- підтримка заданої температури: для цього використовується сухий (за допомогою повітря) і вологий (вода або пар) нагрів. За рахунок того, що тепло до ємності з продуктами передається не безпосередньо, а через теплоносій, забезпечується рівномірний нагрів, виключається пригорання або пересушування;
- конфігурація: марміт і його надбудови можуть мати пряму, а також вигнуту форму, що зручно для ліній роздачі, розташованих по колу. Вони можуть бути з полицетримач різної конфігурації і без них;
- кількість гастроёмкостей: невеликий настільний прилад може бути розрахований на підігрів тільки однієї страви, а стаціонарні професійні марміти вміщають 6 і більше GN різного розміру;
- додаткові елементи: це можуть бути напрямні для розносів, тримачі для кухонного начиння, а також місткі внутрішні шафи для посуду та іншого приладдя;
- матеріал: стаціонарні прилади для закладів громадського харчування виконуються з нержавіючої сталі високої якості, а для використання в побуті застосовується фарфор, жаростойкое скло, вироби з антипригарним покриттям тощо.
Головною відмінністю марміту для других страв є невелика глибина робочого поглиблення, в якому розміщуються гастроёмкості. Готова продукція може закриватися як окремими кришками (наприклад, в очікуванні години роздачі страв, якщо це обіди за розкладом), так і однієї куполоподібної. Інтернет-магазин компанії "DSTO" пропонує різні види обладнання для закладів громадського харчування, серед яких ви знайдете високотехнологічні марміти для других страв.