Про те, що таке марміти, напевно, знають далеко не всі власники закладів громадського харчування - їм ще належить відкрити досить широкий спектр його функцій. Якщо вам потрібно зберегти блюдо гарячим після приготування, то кращого помічника годі й шукати. Особливо часто використовують марміти при організації різних урочистих подій - весіль, днів народжень, корпоративів та й будь-яких вечірок. Крім того, вони постійно на підхваті у працівників кейтерингових компаній, які займаються організацією святкових заходів на виїзді.
Переваги використання мармітів
Мармит - це лише харчова ємність, яка складається з полиць, стільниці, каркаса і конфорок, однак, незважаючи на таку просту конструкцію, дане обладнання виконує цілий ряд корисних функцій:- марміти не вимагають ніяких додаткових витрат;
- за допомогою термостатів можна легко регулювати температуру, необхідну для страви, яке знаходиться всередині ємності;
- деякі марміти оснащені спеціальною захисною функцією, яка попереджає нагрівання обладнання, всередині якого немає ні продуктів, ні рідин;
- їжа, вміщена в дану ємність, не вимагає багаторазового нагрівання, отже може краще зберегти смакові якості.
До того ж, купуючи марміти, ви одночасно вирішуєте проблему з транспортуванням товару до місця призначення - в зручній ємності можна з легкістю доставити їжу в теплому вигляді.
Класифікація мармітів
Серед даних пристроїв сьогодні виділяють декілька груп в залежності від:- типу пристрою: герметично закриваються, які зберігають страви теплими завдяки подвійним стінкам і циркуляції повітряного простору між ними, а також з електричним підігрівом і нагріванням від свічки і пальника;
- призначення агрегату: мобільні (переносні) і стаціонарні;
- матеріалу: зі сталі (хромовані або поліровані), керамічні (порцелянові), з жаростійкого скла. Також зустрічаються мармурові або гранітні, однак їх рідко застосовують на кухні;
- форми: круглі, прямокутні, овальні або квадратні;
- виду продуктів, які поміщають всередину ємності: марміти для перших і других страв. Харчові особливості продуктів диктують особливості конструкції кожного з типів обладнання. Так, пристрій мармітів для перших страв зберігає рівень вологи максимально оптимальним. В обладнанні, призначеному для короткочасного зберігання гарячих закусок, гарнірів та іншої їжі, продукти не засихають і не пригоряють.
Деякі власники закладів громадського харчування головними недоліками мармітів вважають габарити обладнання, а також його ціну. Однак сьогодні з легкістю можна купити необхідний агрегат, який підійде як за розмірами для вашої кухні, так і за вартістю (тим більше що кошти, вкладені в його покупку, незабаром окупляться). Головне - лише вибрати правильну стаціонарну точку продажу техніки або інтернет-магазин.