Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Котли харчоварильні для столових

Каталог
Меблі з нержавіючої сталі
Лінії роздачі
Обладнання для шкільних їдалень
Теплове обладнання
Наповнення бару
Нестандартні вироби
Комплектація пересувних кухонь
Сортувати по:
назвою
ціною
популярності
Котел харчоварильний КПЕ-60
Артикул: 35013
Довжина:
720 мм
Ширина:
620 мм
Висота:
850 мм
Під замовлення
уточнюйте
1834180 грн.
Котел харчоварильний КПЕ-100
Артикул: 35014
Довжина:
800 мм
Ширина:
800 мм
Висота:
850 мм
Під замовлення
уточнюйте
2085190 грн.
Котел харчоварильний КПЕ-160
Артикул: 35016
Довжина:
1100 мм
Ширина:
800 мм
Висота:
850 мм
Під замовлення
уточнюйте
2353160 грн.
Котел харчоварильний КПЕ-250
Артикул: 35018
Довжина:
1450 мм
Ширина:
800 мм
Висота:
850 мм
Під замовлення
уточнюйте
2824640 грн.
статті
clock_dsto.png 19.05.2021
Котли для їдальні - конструкція, класифікація, призначення
Для оснащення гарячого цеху на великому підприємстві громадського харчування котли для стануть оптимальним варіантом теплового обладнення
clock_dsto.png 28.01.2021
Види теплового обладнання для ресторану
Теплове обладнання для підприємств громадського харчування завжди займає перші позиції в списку необхідного оснащення.


Харчоварильні котли для їдалень: європейське обладнання за доступними цінами 


Організація виробничого процесу на підприємствах громадського харчування, які обслуговують велику кількість відвідувачів, вимагає використання спеціального обладнання. Одними з основних приладів є харчоварильні котли. Вони дозволяють готувати страви одночасно у великій кількості.


Класифікація варильних котлів: види та типи обладнання


Монтаж спеціального харчоварильного обладнання дозволяє оптимізувати виробничі процеси на кухні. Стандартні промислові плити хоч і відрізняються високою потужністю, проте, не забезпечують потреби закладу з великою пропускною здатністю. Харчоварильні котли можуть використовуватися як окреме обладнання або у складі специфічних технологічних ліній для приготування не лише перших страв та гарнірів, а й соусів, напоїв, відварювання риби та м’яса, джемів, сиропів. За їх допомогою можна швидко закип'ятити велику кількість води або інших рідин.

Котли мають досить просту конструкцію. Їх основні частини — одна або дві варильні ємності, під якими встановлено парогенератори на металевій основі. Обладнання відрізняється довговічністю, оскільки основні робочі частини виготовлено з харчової нержавіючої сталі. Вона є інертною до речовин з будь-яким рівнем кислотності, тому не піддається корозії та не деформується під дією високих температур. 

Виходячи з конструктивних особливостей та технічних характеристик, харчоварильні котли класифікують відповідно до таких ознак:

  • джерело енергії: електричні та газові;
  •  спосіб нагріву: прямий чи опосередкований;
  • додаткові функції: наявність або відсутність міксера;
  • спосіб вилучення готових продуктів: стаціонарні, перекидні;
  •  кількість варильних ємностей: одна, дві;
  • керування: ручне, автоматичне;
  •  тип кришок: герметичні, звичайні.

Вибір харчоварильних котлів відбувається залежно від потреб виробництва. При цьому варто першою чергою орієнтуватися на об’єми робочих ємностей. Він може бути від 60 до 400 літрів.

Основні характеристики виробів відображені у їх маркуванні. Наприклад, КПЕ-60 означає, що це електричний харчоварильний котел з об’ємом бака 60 літрів. Індексація КПП-100 — це паровий харчо варильний котел на 100 літрів, КПЕСМ-60 — котел харчоварильний електричний секційний модульний 60 літрів.

Котли випускаються з баками різного об'єму. Наприклад, на кухнях невеликих закладів встановлюються котли з ємностями на 60–100 літрів. Якщо обслуговується невелика кількість відвідувачів, то нема потреби у використанні котлів більшого об’єму. Це призведе і до зайвих витрат під час закупівлі обладнання, й до перевитрат електроенергії. Котли з об’ємом від 160 л використовуються у харчоблоках великих їдалень лікарень, шкіл, заводів та інших закладів. Але при цьому варто встановити й обладнання з меншими об’ємами баків для приготування страв у невеликій кількості (наприклад, соусів, підлив). 


Особливості функціонування харчоварильних котлів


Харчоварильні котли можуть працювати в різних режимах — варка, розігрів, приготування за допомогою пари. Обладнання відрізняється високою енергоефективністю завдяки тому, що пара здатна швидко віддавати тепло. Особливості функціонування обладнання такі:

  • регулювання температури приготування різних страв відбувається завдяки вбудованому термостату;
  • робота обладнання починається на максимальній потужності, а потім регулювання процесу відбувається залежно від тиску;
  • сучасні харчоварильні котли оснащуються функцією підтримки температури. Це дозволяє зберігати страви теплими тривалий час без повторного підігріву, виключає їх підгоряння та пересушування;
  • наявність герметичної кришки дозволяє готувати страви під тиском, що пришвидшує процес у рази та економить електроенергію;
  • кришки кріпляться над котлами за допомогою шарнірних механізмів, завдяки чому фіксуються в необхідному положенні;
  • наявність системи безпеки дозволяє запобігати виникненню таких поломок, як, наприклад, перегрів при ввімкненні котла з пустими ємностями;
  • електромеханічні або електронні системи керування дозволяють легко налаштовувати робочі параметри котла залежно від виробничих потреб.

Ще одна перевага харчоварильних котлів — легких злив готових страв. Це не потребує фізичних зусиль, як, наприклад, при роботі з великими звичайними каструлями. Щоб висипати густі страви, ємність нахиляють за допомогою ручного або електричного приводу, а компоти, чай, окріп та інші рідини зливають через кран великого діаметра.


Переваги харчоварильних котлів з опосередкованим нагрівом


Таке обладнання є найбільш поширеним. Його особливість полягає в тому, що нагрівається не сама варильна ємність, а вода, яка розташована під нею. Перетворюючись на пару, вона тільки тоді передає теплову енергію вмісту котла. Завдяки пароводяній сорочці продукти нагріваються поступово та рівномірно, не пригорають. Це дозволяє готувати дієтичні страви без додавання зайвого жиру. 

Варильні котли з міксерами

Обладнання відрізняється наявністю спеціальних мішалок всередині варильних ємностей. Вони обертаються з певною швидкістю, завдяки чому відбувається змішування інгредієнтів. Це особливо актуально, якщо котел великого об’єму. Завдяки змішуванню продукти швидше прогріваються, скорочується час приготування страви, зберігаються її смакові якості та поживна цінність. Використовуючи різні за конструкцією мішалки, можна готувати пюре з овочів та фруктів, варення, джеми, а також замішувати тісто.


Електричні харчоварильні котли


Найбільш ефективне обладнання — це сучасні харчоварильні електричні котли з програмним керуванням, міксерами, механізмами перевертання та функцією прискореного охолодження. Компанія DSTO пропонує купити котли, які повністю відповідають стандартам функціональності, безпеки та енергоефективності. Ми пропонуємо гнучкі системи знижок, професійні консультації та доставку по всій Україні.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.