Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Технологічне обладнання для їдалень: види та особливості 

Кожен заклад громадського харчування незалежно від спеціалізації оснащується технологічним обладнанням - нейтральним, тепловим, холодильним, механічним. До технологічного обладнання відносяться засоби, призначені для реалізації технологічного процесу, його частини чи технологічних операцій.
Техніку для їдалень можна умовно розділити на універсальну та специфічну (вузькоспеціалізовану). Універсальним технологічним обладнанням оснащуються усі заклади громадського харчування. Це плити та смажені шафи, посудомийні машини, хліборізки, овочечистки, овочерізки, варильні котли, ін.



Електричні м'ясорубки: особливості професійних на промислових приладів

Електрична м'ясорубка - це прилад, призначений для механічного подрібнення м'яса, субпродуктів, рибного філе, овочів та деяких інших продуктів. Умовно м'ясорубки можна поділити на два типи:
  • професійні: електричні м'ясорубки такого типу призначені для використання у їдалень та інших закладах з невеликим потоком клієнтів. Вони добре справляються з навантаженнями, якщо м'ясні та рибні напівфабрикати є основним видом продукції. Професійні електричні м'ясорубки можуть бути в настільному або підлоговому виконанні;
  • промислові: м'ясорубки для спеціалізованих підприємств (наприклад, цехів з виробництва напівфабрикатів, ковбас та ін.), шкільних, заводських та інших їдалень з великою кількістю відвідувачів. Забезпечуються потужними двигунами, можуть без проблем справлятися із жорстким і навіть замороженим м'ясом. Встановлюються на підлозі, оскільки мають велику вагу та габарити.

Вибираючи електричну м'ясорубку для шкільної або іншої їдальні, необхідно врахувати її комплектацію (тільки для подрібнення м'яса або можливе виконання інших завдань, наприклад, віджимання соку або приготування пюре), потужність двигуна, продуктивність та ін.




Пароконвектомати: універсальне обладнання для шкільної та масової їдальні

Багато навчальних закладів активно працюють над покращенням якості шкільного харчування — удосконалюється меню, зменшується кількість цукру та солі, апробуються нові технології приготування страв. Ці завдання неможливо реалізувати без оснащення шкільних їдалень сучасною енергоефективною та багатофункціональною технікою.

Прикладом такого обладнання є пароконвектомати. Це теплові прилади, що дозволяють готувати страви у різний спосіб. Купити пароконвектомат для їдальні можна в інтернет-магазині компанії DSTO. Ми пропонуємо продукцію відомих світових брендів, яка відрізняється надійністю та універсальністю.
Пароконвектомати демонструють такі переваги:
  • страви готуються швидко за рахунок конвекції та обробки продуктів парою;
  • у пароконвектоматі готують страви різними способами - смажити, запікати, гасити, на пару, грилі, ін.;
  • зберігаються корисні властивості продуктів за рахунок зниження кількості жиру;
  • у пароконвектоматі можна завантажувати кілька страв одночасно, при цьому запахи не змішуватимуться;
  • сучасні прилади відрізняються економним споживанням електроенергії, що важливо за умов шкільних їдалень.

Вибираючи пароконвектомат для шкільної їдальні, необхідно врахувати його функціонал, потужність, місткість, комплектацію.

Жарочні шафи, плити, котли: особливості традиційного теплового обладнання

Теплове обладнання для їдальні представлене декількома видами приладів. Основні з них - електричні шафи для смаження, плити, сковороди, котли. Вони мають такі особливості:
  • плити: електричні прилади призначені для приготування їжі різними способами - варіння, гасіння, припускання, обсмажування, приготування на пару та ін. Електричні плити відрізняються конструктивно. Є настільні моделі на одну, дві або три конфорки, які підходять для невеликих кафе, ресторанів, фастфудних закладів, фудкортів. Вони відрізняються компактністю та доступною ціною. Підлогові електричні плити забезпечуються великою кількістю конфорок. Їх встановлюють у їдалень шкіл, університетів, лікарень, різних підприємств. Електричні плити для їдальні виготовляються з нержавіючої сталі, надійні та прості у використанні;
  • смажені шафи: являють собою електричні прилади з камерами та нагрівальними елементами. Стінки гарячих шаф термоізольовані, тому приготування страв відбувається швидко. Окрім випічки та м'ясних страв, у гарячих шафах можна готувати каші, напівфабрикати, гасити овочі, доводити до готовності інші страви. Купити жарочну шафу для їдальні можна з однією, двома або трьома робочими камерами;
  • кишенькові котли: застосовуються в їдалень, що обслуговують велику кількість відвідувачів. Варильні котли є ємністю з нагрівальними елементами. Нагрів у сучасних моделях варильних котлів найчастіше використовують непрямий. Завдяки цьому завантажені продукти прогріваються рівномірно і не підгоряють. Варильні котли забезпечуються зливними кранами для швидкого та простого зливу рідини, підключаються до центральної системи водопостачання. Корпус виконаний із нержавіючої сталі. Вибираючи варильні котли для їдальні, насамперед враховують обсяг робочого бака.

Компанія DSTO пропонує й інші види теплового обладнання - електричні сковороди, шафи для розстоювання, теплові столи та ін.




Механічне обладнання для обробки овочів: картоплечистики та овочерізки

У їдальнях щодня потрібно обробити та нарізати велику кількість овочів, іноді фруктів. Для цих цілей застосовується спеціальне механічне обладнання:
  • картоплечистки для їдальні: очищення від шкірки картоплі, буряків, моркви, селери та деяких інших видів бульб та коренеплодів здійснюється за рахунок механічного впливу на них спеціальних дисків із шорсткими поверхнями. Процес очищення відбувається із додаванням води. Очищені овочі промиваються та вивантажуються з бункера;
  • професійні овочерізки для їдальні: у їдальнях використовуються овочерізки, протирочні та протирочно-різальні машини. З їх допомогою можна нарізати відварені, запечені та сирі овочі та фрукти різними способами, готувати пюре. Овочерізки дозволяють отримувати напівфабрикати високої якості.

Промислові овочерізки забезпечуються потужними двигунами, функціональними ножами та терками із загартованої сталі.



Посудомийні машини для їдалень: види та особливості

У їдальнях використовуються посудомийні машини різних типів:
  • фронтальні: така посудомийна машина для їдальні здатна впоратися з невеликою кількістю посуду. Підходить для невеликого закладу;
  • посудомийна машина купольного типу для їдальні відрізняється економічністю та ефективністю. Посуд у спеціальних кошиках встановлюється на робочий стіл, накривається куполом і за короткий проміжок часу проходить повний цикл.

Вибирати посудомийні машини необхідно залежно від завантаженості підприємства.


Холодильне обладнання для їдалень шкіл та інших закладів

Холодильне обладнання для їдальні представлене такими видами приладів:
  • вітрини для салатів;
  • салат-бари;
  • вітрини для викладання риби на льоду;
  • холодильні столи;
  • охолоджувані прилавки.

Купити холодильний прилавок для їдальні, магазину, кондитерської або іншого закладу можна з доставкою в будь-яке місто України.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.