Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Теплове обладнання для шкільної їдальні

Щоб забезпечити повноцінний навчальний процес в школах, потрібна не тільки ергономічна комфортні меблі - парти, стільці і шафи, різноманітне класне оснащення і лабораторне обладнання, а й технологічне обладнання (теплове, холодильне, нейтральне і т. Д.) Для шкільної їдальні. Газові та електричні плити, пароконвектомати, пекарські та жарочні шафи, котли і грилі - весь цей комплекс агрегатів і механізмів має спільну мету - забезпечити учнів різного віку свіжим гарячим харчуванням на протязі всього робочого дня. Основну частину цієї відповідальної місії бере на себе промислове теплове обладнання для шкільної їдальні, яке виконує всі види теплової обробки продуктів. У маленьких школах харчові блоки, як правило, обладнані електричними плитами, на яких перші і другі страви готуються в наплитной посуді, а в великих шкільних їдальнях вже доцільніше використовувати для цієї мети пароконвектомати і харчоварильні котли.

У даній статті ми розглянемо існуючі види теплового обладнання для шкільних їдалень, ключові вимоги до нього, а також критерії вибору обладнання. Ця інформація допоможе замовникам з Дергачів, Ізюма, Барвінкове, Балаклеї, Чугуєва, Слов'янська, Краматорська, Покровська, Сєвєродонецька, Бердянська та інших міст України зорієнтуватися серед численних пропозицій і зробити правильний вибір.



Промислове теплове обладнання - нюанси вибору техніки для шкільної їдальні

До тих пір, поки ви особисто не зіткнетеся з необхідністю вибрати і купити теплове обладнання для підприємств громадського харчування, а саме - шкільній їдальні, навряд чи ви задумаєтеся про складність даного питання. Професійне обладнання для школи або дитячого садка вимагає особливого скрупульозного підходу, адже в зв'язку з обсягами готується щодня їжі вся техніка буде піддаватися в рази вищою навантаженні, ніж в звичайних столових або кафе. Вимоги ж до якості готування тут найвищі. Ось чому ціна на теплове обладнання для шкільної їдальні в спеціалізованих магазинах - це аж ніяк не основний критерій вибору. Ключові вимоги до подібній техніці зовсім інші:

  • зручність і простота в експлуатації;
  • надійність і зносостійкість;
  • пожежна безпека;
  • гігієнічність, легкість в догляді;
  • продуктивність, відповідна сучасним вимогам;
  • відсутність негативного впливу канцерогенних речовин.

Тенденція до модернізації шкільних їдальнях характерна для багатьох міст України. Потреба в переоснащенні підприємств громадського харчування сучасним тепловим обладнанням піднімає актуальні питання: "Яким виробникам варто віддати перевагу і яке саме обладнання краще купити?" Якщо з вибором виробників все досить просто (компанія DSTO пропонує виключно якісне та надійне обладнання для підприємств громадського харчування від провідних світових брендів ), то вибір конкретних апаратів вимагає знайомства з класифікацією теплового обладнання і особливостями різних його видів.

Класифікація теплового обладнання для підприємств громадського харчування

За своїм технологічним призначенням і способу приготування їжі теплове промислове обладнання для шкільних їдалень ділиться на такі види:

  • варильне (котли для, автоклави, пароварочного і вакуум-апарати);
  • жарильне (сковороди, фритюрниці, жарильні шафи і грилі);
  • жарильно-пекарное (печі, жарочні і пекарні шафи, паро-жарочні апарати);
  • водогрійне (кип'ятильники і водонагрівачі);
  • допоміжне (марміти, теплові шафи, термоконтейнери для транспортування їжі, теплові столи термостати та ін.).

За функціональним призначенням теплове обладнання для підприємств громадського харчування ділиться на два типи:

  • універсальне - кухонні плити;
  • спеціалізоване - апарати для реалізації окремих способів термообробки продуктів харчування (кавоварки і сосисковарки, наприклад).

Залежно від використовуваного джерела живлення теплові апарати класифікуються наступним чином:

  • електричні;
  • парові;
  • газові (твердо або рідкопаливні);
  • вогневі.



Особливості структури робочого циклу дозволяють розділити теплові агрегати для шкільної їдальні на ті, що діють безперервно і періодично.

За конструктивним рішенням сучасне промислове обладнання класифікується на секційне (модульоване) і несекційних. Перший тип для шкільних їдалень куди краще, оскільки основні вузли і елементи в окремих секціях уніфіковані, а односторонній фронт обслуговування дозволяє створити блок агрегатів потрібної потужності і продуктивності на мінімальних площах.

Підбір обладнання для шкільної їдальні на увазі необхідність відмінно розбиратися в тонкощах різних його видів і володіння технічними знаннями на певному рівні.


Виробництво теплового обладнання - як зробити вибір і ніколи не пошкодувати про нього

Компанія DSTO на сторінках свого об'ємного каталогу пропонує клієнтам найширший вибір професійного обладнання для підприємств громадського харчування від солідних і надійних виробників з бездоганною репутацією на світовому ринку. Можливість вигідно купити якісне надійне обладнання, вибираючи оптимальні варіанти з вражаюче різноманітного асортименту (від бюджетних моделей до техніки екстра-класу), стає основою приємного і довгострокового співробітництва. Особливо важливим моментом, коли ми говоримо про передове теплове обладнання, призначене для шкільних їдалень, стають питання монтажу, гарантійного обслуговування і навчання роботи персоналу на інноваційних агрегатах.

Оскільки меню дитячого харчування відрізняється завидною варіативністю - діти повинні харчуватися різноманітно і повноцінно - таким же розмаїттям можуть похвалитися і теплові апарати на шкільній кухні. У щоденний раціон харчування школярів обов'язково входить:

  • м'ясні і рибні продукти;
  • молочні продукти;
  • овочі;
  • крупи і макарони.

Головне місце в меню належить перших страв, але незмінно високим попитом користується в школах і дитячих садах свіжа випічка. Виходить, що теплове обладнання для шкільної їдальні зобов'язана швидко і якісно справлятися з різними завданнями і технологічними процесами, тобто бути багатофункціональним і універсальним.


Універсальні рішення для шкільних їдалень - надійне і практичне теплове обладнання

Промислові плити для підприємств громадського харчування. Будь-яка професійна кухня починається з плити. Вибираючи, яку саме модель купити на сторінках каталогу компанії DSTO, спочатку визначитеся з типом - електрична настільна плита, модель з духовкою або на підставці. У всіх цих варіантів є загальні характеристики - легкість установки, комфорт і безпеку в експлуатації. Характеристики, на яких слід акцентувати увагу при покупці, такі:

  • потужність промислової плити;
  • габаритні розміри вироби;
  • комплектація і додаткові функції (наявність духовки, режиму конвекції або пароувлажнения істотно впливає на підсумкову ціну агрегату);
  • тип поверхні і особливості нагріву (суцільна сталева поверхня, що максимально зручно для переміщення каструль і сковорідок, або конфорочна з Теном).

Пароконвектомати. Відносна дорожнеча цього передового теплового обладнання для шкільної їдальні цілком і повністю виправдана його неперевершеними властивостями:

  • відмінною продуктивністю;
  • простотою у використанні і довговічністю;
  • високою якістю теплової обробки;
  • економним споживанням електроенергії;
  • надійністю і безпекою.

Пароконвектомати для шкільної їдальні дозволяють звести до мінімуму частку ручної праці і витрати часу на приготування багатьох страв, включаючи випічку. Моделі, що працюють в комбінованому режимі, готують їжу, обсмажуючи її гарячим повітрям або впливаючи паром. Обидва види обробки - кращий вибір для приготування дитячого харчування, оскільки виключають всі негативні моменти традиційних методів смаження.

Пекарські та жарочні шафи. Дане промислове обладнання для теплової обробки стане незамінним в шкільних їдальнях, оскільки дозволяє працювати з різними видами сировини. Духовку стане в нагоді і в невеликому харчоблоці школи, і у величезній шкільній їдальні. Основні якості жарочних шаф:

  • висока продуктивність;
  • довговічність;
  • функціональність;
  • естетична привабливість і здатність чудово вписуватися в будь-які інтер'єри;
  • компактність і мобільність.

Якщо порівнювати духовку з пароконвектоматів, то потрібно зазначити, що настройка шафи набагато простіше і зрозуміліше. Готувати в духовці можна буквально все: рибу, м'ясо, овочі, каші, напівфабрикати і т. Д.

Пекарські шафи, в свою чергу, - оптимальний вибір для шкільної їдальні, де є потреба в безперебійному випуску випічки з будь-яких видів тіста (від листкового і дріжджового до заварного і бісквітного). Крім того, в них можна випікати лаваш і, звичайно, піцу, яка у школярів користується просто величезним попитом.

Кваліфіковані фахівці компанії DSTO нададуть покупцям з Харкова і будь-яких інших регіонів країни докладну консультацію щодо особливостей конкретних моделей теплового обладнання, його монтажу та експлуатації. Ви можете бути впевнені, що зробите правильний вибір, адаптований чітко під ваші індивідуальні умови.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.