Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Список необхідного обладнання для шкільних їдалень

З 1 вересня в Україні розпочалася реформа шкільного харчування. У всіх школах, дитячих садках, а також дитячих оздоровчих закладах мають запровадити нові норми харчування. Але щоб їжа в шкільних їдальнях стала смачною та максимально відповідала уявленню про здорове харчування, необхідно забезпечити навчальні заклади не лише якісними продуктами та провести навчання персоналу, а й оновити обладнання. У багатьох закладах громадського харчування воно давно застаріло та відпрацювало свій ресурс. Тому говорити про повноцінну реформу не доведеться доти, доки всі шкільні їдальні не будуть забезпечені новою сучасною технікою. Компанія DSTO пропонує сертифіковане обладнання для шкільних їдалень та інших закладів громадського харчування за цінами від виробника.

Теплове обладнання: основне устаткування для шкільної їдальні


Теплове обладнання – це широкий асортимент обладнання, необхідного для теплової кулінарної обробки продуктів основними, допоміжними та комбінованими способами – варіння, смаження, тушкування, запікання, приготування на пару тощо.
  • пароконвекційні печі: багатофункціональні прилади, в яких можна готувати одночасно кілька страв різними способами, уникаючи їхнього взаємного впливу. Наявність пароконвектоматів у шкільних їдальнях дозволить забезпечити високі стандарти приготування корисної їжі. Технологія заснована на використанні системи примусової циркуляції гарячого повітря з парою або без неї (залежно від технологічних вимог приготування тих чи інших страв). Пороконвектомати є досить дорогим обладнанням, але завдяки своїй функціональності вони можуть замінити кілька приладів (духовки, пароварки, електросковороди, грилі, шафи для розстоювання тощо), що в результаті забезпечує суттєву економію коштів на закупівлю обладнання для їдалень;
  • котли: спеціалізоване обладнання для шкільних їдалень, що обслуговують велику кількість учнів. У харчоварильних котлах можна готувати різні види супів, каші, макарони, бульйони, джеми, компоти та інші напої. Оснащення підключається до систем водопостачання та обладнується зливними кранами для полегшення роботи. Котли для шкільних їдалень оснащуються функціональними системами управління, що дозволяють підбирати оптимальні параметри приготування різних видів страв;
  • електричні плити: один з основних та традиційних видів обладнання для шкільних їдалень, за допомогою якого можна також здійснювати різні види термообробки. Компанія DSTO пропонує електричні плити з різною кількістю конфорок, з духовими шафами та без них;
  • шафи жарочні та шафи пекарські: застосовуються для запікання різних видів страв, приготування гарнірів, випічки та ін. Випускаються з різною кількістю робочих камер, які, своєю чергою, відрізняються робочим об'ємом;
  • сковороди, що перекидаються: використовуються для смаження, тушкування, приготування у фритюрі. Комплектуються кришками та чашами з антипригарним покриттям. Наявність механізму перекидання значно спрощує процес вивантаження готової страви та миття чаші.
Це основні види теплового обладнання, яке застосовується у шкільних їдальнях. За потреби компанія DSTO може запропонувати інші його види. Наприклад, теплові столи, шафи для розстоювання тощо.


Холодильне обладнання для шкільних їдалень: функціональність, надійність та доступні ціни

Без достатньої кількості сучасного та функціонального холодильного обладнання робота шкільної їдальні не може бути організована належним чином. Воно потрібне для зберігання сировини, напівфабрикатів, готових страв та іншої продукції. Кухні шкільних їдалень повинні забезпечуватися такими видами холодильного обладнання:
  • шафи холодильні: діапазон робочих температур становить від 0 до +6 °C. Компанія DSTO пропонує холодильні шафи різного об'єму (з однією та двома стулками) з динамічними системами охолодження, електронними терморегуляторами, автоматичним відтаванням, підсвічуванням;
  • шафи морозильні: діапазон робочих температур не вище -18 °C, також забезпечені динамічними системами охолодження. Застосовуються для швидкого заморожування напівфабрикатів, сировини та іншої продукції. Заморожування з динамічним охолодженням дозволяє зберігати максимум поживних речовин у продуктах.
Для шкільних їдалень, оснащених лініями роздачі, можуть знадобитися холодильні вітрини, холодильні столи та інше обладнання, що дозволяє зберігати готові страви в охолодженому вигляді.


Механічне обладнання: все необхідне для первинної обробки продуктів

У шкільних їдальнях щодня проводиться первинна обробка та нарізка великої кількості сировини. З метою оптимізації всіх виробничих процесів використовують різноманітне механічне обладнання. За своєю функціональністю воно буває універсальним, різальним, подрібнювальним, для очищення, перемішування, для роботи з тістом та ін.
Компанія DSTO пропонує такі види механічного обладнання для професійної кухні шкільної їдальні:
  • картоплечистки: використовуються для механічного очищення картоплі, моркви, буряків, селери та деяких інших видів коренеплодів. Процес очищення здійснюється завдяки взаємодії овочів з абразивними поверхнями, що обертаються, з одночасним промиванням водою. Сучасні картоплечистки відрізняються продуктивністю, економічністю (у плані споживання води та електроенергії) та високою якістю очищення сировини;
  • овочерізки та протирочні машини: багатофункціональні агрегати, за допомогою яких можна нарізати сирі овочі різними способами (соломка, кубики, брусочки, скибочки), а також протирати варені. Вони використовуються для приготування картопляного, овочевого, фруктово-ягідного пюре, для протирання гороху, квасолі та інших продуктів. Забезпечуються декількома видами насадок та терок;
  • м'ясорубки: промислові агрегати, що відрізняються способами розташування двигуна, типом оснащення, комплектацією, способом подачі м'яса. У шкільних їдальнях із великими виробничими обсягами використовуються потужні підлогові моделі. Їхня продуктивність становить 1000 кг/год. Забезпечуються потужними двигунами (6,5 кВт), ножами із загартованої сталі, системами реверсу для повернення сировини у завантажувальну горловину. Продуктивність настільних моделей для професійної кухні м'ясорубок становить від 150 до 600 кг/год.
Також шкільні їдальні можуть забезпечуватися тістомісами, тісторозкатувальними машинами, хліборізками, фаршмішалками, міксерами, куттерами та іншим обладнанням — все залежить від асортименту пропонованих страв та фінансування навчального закладу.




Нейтральне та допоміжне обладнання

Крім вищеперерахованого обладнання, для кухонь та обідніх залів шкільних їдалень також потрібне нейтральне та допоміжне обладнання. До такого відноситься:
  • посудомийні машини: компанія DSTO пропонує посудомийні машини фронтальні та купольного типу. Перші використовуються у випадку, якщо їдальня обслуговує невелику кількість відвідувачів. Купольні ж машини відрізняються високою продуктивністю, коротким циклом миття (з відмінним результатом), економічною витратою води, мийних засобів та електрики;
  • мийки: ванни для миття посуду, інвентарю та деяких видів сировини пропонуємо з однією, двома та трьома секціями з нержавіючої сталі. Можуть бути додатково з сушкою для посуду;
  • нейтральне обладнання: меблі з нержавіючої сталі, витяжки, шафи, полиці, візки, стелажі, умивальники та багато іншого. Все це знадобиться для організації функціонування кухонь шкільних їдалень та оснащення залів. Нейтральне обладнання виготовляється із високоякісної нержавіючої сталі. Вона відрізняється надійністю та безпекою, дозволена до використання на професійній кухні.
Купити обладнання для шкільних їдалень можна з доставкою по всій Україні. Ми пропонуємо допомогу, якщо потрібно розрахувати необхідну кількість та потужність техніки, допоміжного та іншого обладнання.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.