Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Необхідне обладнання для ресторану – розумна інвестиція в бізнес

Всі, хто коли-небудь відвідував ресторан, погодяться з думкою, що страви, приготовані там мають особливий смак, не такий, як у домашньої їжі. І секрет не тільки в рецептурі. Для приготування використовується спеціальне обладнання. Воно забезпечує бажану швидкість обробки продуктів, зберігаючи і вдосконалюючи, при цьому, їх смак. Щоб купити необхідне обладнання для ресторану, потрібно врахувати кілька аспектів.

Таке оснащення досить дороге, тому має бути рентабельним. Розраховувати необхідне обладнання для ресторану потрібно з урахуванням:

кількості посадочних місць, що визначають максимальне навантаження;
площа кухні, яка впливає на комплектацію;
продуктивність, яка встановлює баланс між якістю і швидкістю приготування страв;
страв в меню, які вказують на необхідне обладнання для ресторанів зі специфічною спрямованістю, наприклад, для національної кухні.
Специфічну роль відіграє стилістика закладу, якій доводиться слідувати. У ресторанах, де готується справжній узбецький плов знадобиться спеціальні плити. У піцеріях або закладах італійської кухні не обійтися без класичних печей. Там, де пропонуються різні варіанти кави, будуть потрібні прилади для його приготування. Ще більше розширюється перелік необхідного обладнання для ресторанів, якщо з кавою планується подавати ще й цукерки або випічку.

Необхідне обладнання для ресторанів - теплова обробка

Основна техніка закладів громадського харчування, природно, призначена для теплової обробки продуктів. Вона задіяна протягом усього робочого дня. Проте готувати кожен інгредієнт окремо - нерозумно і накладно, тому краще використовувати оснащення для ресторанів двох типів:

  1. Самостійне. Воно забезпечене програмами для приготування окремих складових або конкретних страв.
  2. Багатофункціональний. Дозволяє виконувати різні дії - білити, припускати овочі до готовності.

Теплове обладнання для ресторанів може мати кілька робочих зон. До цієї категорії, наприклад, належать плити з декількома конфорками. Добре, якщо вони будуть двох видів - електричні та газові. Тому як деякі страви потрібно готувати на відкритому вогні. А таку можливість втілює тільки газова плита для ресторану. З іншого боку, є рецепти, які потребують чіткого дотримання технології приготування. Для цього буде потрібно устаткування з можливість максимальної точності регулювання температури. У такій справі допоможе електрична плита для ресторанів. Але її недостатньо для миттєвого підігріву. В даному випадку актуальна ще один різновид необхідного обладнання - індукційна плита.

Вагома перевага професійної плити - автоматичне вимикання конфорок при відсутності посуду. Воно підвищує пожежобезпечність і знижує витрати на оплату електрики і газу. Якщо вам потрібно заощадити простір на кухні, вибирайте настільні моделі. Коли площа дозволяє, придбайте підлогові плити. Тим більше, що сучасні моделі досить компактні і багатофункціональні.

Не менш актуальні пароконвектомати. Вони здатні замінити найпотужніші плити. Пароконвектомати поєднують кілька режимів приготування - конвекцію, випічку. З їх допомогою можна обробляти продукти різними способами - від запікання до обсмажування. Таке обладнання здатне замінити духова шафа, фритюрницю, сковороду. Воно звільнить простір на кухні. Відпаде необхідність витрачається на покупку безлічі інших пристроїв. Тим більше, є моделі пароконвектоматов, які працюють на газу, що дозволяє заощадити на оплаті електроенергії.

Ще одна категорія необхідного обладнання для ресторанів теплової обробки - жарочні шафи. Вони більш функціональні в порівнянні зі звичайними духовками. У жарочних шафах для ресторану тепло подається з усіх боків. Приготування проходить швидше і рівномірніше. Для великих кафе і ресторанів актуальні багатосекційні моделі. У кожному відсіку шафи можна готувати різні страви, попередньо поставивши певну програму. Таке обладнання для ресторанів дозволяє обробляти продукти паром, змінювати температуру, провітрювати секції.

Охолодження і заморожування - необхідне обладнання для ресторанів

Крім приладів, використовуваних для теплової обробки, в закладах громадського харчування застосовують також холодильники і шафи шокової заморозки. Адже охолодження і заморожування - це не просто нагальна потреба, а вимога санітарних норм. Продукти потрібно десь розміщувати, щоб зберігати їх свіжість і смакові якості. Так, і деякі страви вимагають охолодження перед подачею. Головні вимоги до холодильного обладнання для ресторанів - підтримання стабільних температурних показників, герметичність, місткість. Ці ж характеристики повинні бути притаманні і шаф шокової заморозки. Але таке обладнання більше підходить для великих ресторанів. У ньому розміщують інгредієнти і готові страви, а потім використовують у міру необхідності. Якщо в закладі пропонуються кондитерські вироби потрібно ще спеціальне холодильне обладнання. Мармит для ресторанів привабливо виглядають, оснащені підсвічуванням і вигідно демонструють готові вироби.

Посудомоечное і технологічне обладнання для ресторанів
Посудомоечное оснащення необхідно, якщо в роботі підприємства задіяно велику кількість посуду і кухонного начиння. Хороша мийка для ресторану справляється з сотнями тарілок за годину, забезпечуючи стерилізує ефект. Грамотна організація роботи неможлива без технологічного кухонного обладнання для ресторанів. До цієї категорії відноситься все те, що прискорює і спрощує процес приготування - м'ясорубки, слайсери, тістоміси та інше. Гарне обладнання для ресторанів оснащується якісними ножами, легко піддається чищенню. Для невеликих закладів досить універсальних пристроїв, які об'єднують кілька різних функцій. Для великих ресторанів краще вибирати вузькоспрямовані, але більш продуктивні моделі.

Нейтральне і технологічне оснащення

Нейтральне обладнання для ресторанів - особлива категорія пристосувань, яка робить роботу персоналу зручною і результативною. До нього відносяться:

  • стенди;
  • стелажі;
  • рухомі візки;
  • витяжні парасолі.

На стендах розміщують корисну для відвідувачів інформацію. Це, так би мовити, куточок покупця з жалобною книгою, меню і актуальними пропозиціями. Стелажі для ресторанів встановлюють в підсобних приміщеннях, великих холодильних камерах. На полицях стелажів розміщують продукти і речі, необхідні для забезпечення нормальної життєдіяльності закладу. Рухомі візки полегшують роботу офіціантів і обслуговуючого персоналу. Особливо, вони актуальні для ресторанів, які працюють на території готелів і здійснюють доставку в номери. А ось витяжний парасоль актуальний для ресторанів різних масштабів. Він вбирає в себе всі запахи і конденсат. Для великої кухні буде потрібно кілька таких парасольок. А, ось, для маленької кухні досить одного. Тим більше, ціна витяжки для ресторану цілком демократична.

Ще одна категорія - торгове обладнання для ресторанів і кафе. Це все те, що знаходиться в гостьовій залі. Основна його функція - презентація готових страв і напоїв. Зазвичай, таке обладнання розміщують в барі. Воно менше, ніж решта професійна техніка. Тому важливо стежити за тим, щоб таке обладнання для ресторанів не перегрівалося. Якщо такої можливості немає, придбайте прилади з опцією періодичного відключення. Природно, вони обійдуться трохи дорожче.

Рекомендації по вибору необхідного обладнання для ресторану

Звичайно, вище було перераховано лише приблизний список необхідного обладнання для ресторану. Багато що залежить від площі закладу та індивідуальних переваг власників. Взагалі, все необхідне обладнання для ресторанів - не дешеве. Але економити на ньому не варто: купуючи хорошу техніку ви робите розумну інвестицію. Через деякий час вона окупиться і почне приносити дохід. А погане обладнання для ресторанів доведеться ремонтувати, міняти запчастини, оскільки воно не зможе витримувати значні навантаження. Але без надійного оснащення заклад все одно не зможе нормально функціонувати. Правильний вибір техніки підвищить можливості бізнесу і зробить його успішніше. Купівля у перевіреного постачальника значно полегшить процес і подальше обслуговування.

Кухня - складна структура, де все має бути під рукою. У той же час обладнання не повинно заважати роботі кухарів і обслуговуючого персоналу. Тому, вибираючи все для ресторанів і кафе, потрібно точно знати якими опціями має та чи інша техніка. Також варто враховувати умови, в яких вона буде експлуатуватися. Зазвичай, вони пов'язані з підвищеною температурою і вологістю.

Краще рішення - меблі з нержавійки для ресторанів. Вона має відповідні сертифікати. Однак надають їх тільки виробники або офіційні дилери. У всіх інших випадках гарантувати безпеку, довговічність і технологічність неможливо. Тому вибирайте товари для ресторанів і кафе у перевірених постачальників. Дотримуючись всіх цих рекомендацій, ви обов'язково отримаєте стабільний прибуток, а це головна ознака успішного бізнесу.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.