Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Зберігання продуктів у їдальні

Винахід Альбертом Маршаллом холодильника в далекому 1899 році назавжди змінило методи змісту продуктів. Сьогодні жодна їдальня не обійдеться без спеціального холодильного обладнання. Але помилково вважати, що в холодильнику можна як завгодно зберігати продукти.

Якщо використовувати це кухонне обладнання для їдалень неправильно, то продукти швидше починають псуватися, неприємно пахнути, а в самому холодильному обладнанні для їдальні циркуляція повітря порушується через надмірну навантаження. Існує кілька правил використання холодильного обладнання для їдальні для того, щоб продукти максимально довго могли залишатися корисними і свіжими.

1. По поличках.
Правильне розміщення продуктів по різних рівнях, на кожному з яких є свій температурний режим, - це один з найважливіших принципів змісту продуктів в холодильному обладнанні. Для овочів і фруктів існують спеціальні контейнери і висувні ящики. На нижніх, тобто найхолодніших полицях, зазвичай розміщують рибу і м'ясо. Верхні полиці займають молочні продукти.

2. Дверцята холодильника.
Холодильне обладнання для їдальні має найбільш тепле місце - дверцята. Там не повинні зберігатися продукти з коротким терміном зберігання (сир, молоко). Винятком може бути, наприклад, спеціальний контейнер для масла, якщо у нього є додатковий захист від тепла.

3. Готові продукти.
Для готових страв в холодильному обладнанні для їдальні повинні бути спеціальні контейнери для вмісту продуктів або посуд з емалі з кришкою, яка щільно закривається. Також можна використовувати харчову плівку або фольгу. Якщо продукти щільно упакувати, то це не тільки продовжить термін зберігання продуктів в холодильному обладнанні, але і не дасть різних заходів змішуватися. Також при такому зберіганні продукти зберігають свої смакові якості і нормальний вигляд.

4. Роздільне зберігання.
Є кілька типів продуктів, які варто зберігати окремо один від одного. Наприклад, сире м'ясо і рибу треба тримати окремо від готових продуктів, так як вони можуть послужити причиною поширення інфекції на ці продукти. Овочі з фруктами також варто зберігати в різних контейнерах в холодильному обладнанні, щоб вони не прискорювали процес гниття один у одного. Поруч точно тримати не можна:
сирі і готові страви;
сири і копчені продукти;
ковбасні вироби і овочі або фрукти;
овочі та фрукти;
салати, фрукти і рибу.




5. Чистота.
Холодильне обладнання для їдалень слід завжди тримати в чистоті. Всі продукти повинні бути щільно і досить акуратно упаковані. Наприклад, сири і ковбаси тримати найкраще замотаними в папір, в якій вони можуть «дихати», а ось для камери з фруктами і овочами в холодильному обладнанні бажано використовувати антибактеріальний килимок, що створює повітряний прошарок, яка, забезпечуючи додаткову вентиляцію, дозволяє продуктам зберігатися довше. Не рідше, ніж раз в два місяці, рекомендується виймати з холодильного обладнання всі продукти і кожну поличку ретельно перемивати за допомогою засобу для миття посуду.

6. Консервація.
Варто уникати зберігання в холодильному обладнанні для столових всілякої консервації. Зазвичай вона має і так великий термін зберігання незалежно від температури, а якщо на полицях буде багато банок, то це може негативно позначитися на інших продуктах, тому що вони порушують циркуляцію повітря в холодильному обладнанні для їдальні, в результаті чого змінюється загальний режим температури.

7. Нульова камера.
У сучасному холодильному обладнанні для столових часто можна зустріти так звану «зону свіжості», або «нульову зону». Тут температура постійно наближена до 0 ° С і зберігається оптимальна вологість повітря, що дозволяє продуктам довше залишатися свіжими і зберігати свій первинний вигляд і смак. У цьому відсіку холодильного обладнання для їдальні краще тримати різні швидкопсувні продукти - тут вони збережуться довше, ніж у звичайній камері холодильного обладнання.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.