Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Витяжка: особливості експлуатації та популярні моделі

На професійній кухні кафе або ресторану завжди кипить робота. Тут постійно щось смажиться, вариться, тушкується, випікається. Запаморочливі на перший погляд аромати змішуються, внаслідок чого повітря на кухні, а іноді і в залі для гостей стає важким і неприємним. До того ж устаткування, працююче впродовж усього дня, виділяє багато тепла. Із-за жари і духоти в приміщенні важко знаходитися. Щоб забезпечити комфортну обстановку для роботи персоналу і умови для відпочинку відвідувачів, варто купити промислову витяжку. Вона виводить неприємні запахи, бруд, створює комфортний мікроклімат для оточення.


Що таке витяжка та для чого вона потрібна?

Вытяжной зонт - 001

Такі пристрої, як витяжні парасольки, слід обов'язково купити для професійної кухні. Без них украй складно підтримувати максимальний рівень чистоти. Встановлюють витяжну парасольку, будь то пристенну чи острівну, над джерелами речовин з меншою щільністю, ніж у повітря. Найпростіші пристрої видаляють тільки неприємні запахи, а вдосконалені моделі уловлюють жир і забезпечують свіжим повітрям. Підключається витяжка, яку можна купити в Полтаві, Вінниці або Хмельницькому, до системи вентиляції. Принцип її роботи такий:
усі жирові частки і забруднення під впливом гарячого повітря піднімаються вгору і потрапляють в робочу порожнину витяжки;
далі забруднене повітря проходить етап фільтрації і очищення;
потім повітряні маси, які були звільнені від шкідливих включень, повертаються на кухню, або виводяться назовні через вентиляційний канал;
усі забруднення проходять по окремому каналу і накопичуються в спеціально призначених ванночках або скляночках. Їх треба періодично звільняти і очищати.
Завдяки витяжці, яку ви вирішите купити, жир не осідатиме на робочих поверхнях і стінах кухні. Персоналу легше прибиратиме приміщення після зміни.


Важливість якісної витяжки

Вентиляція цехів теплової обробки на підприємствах громадського харчування грає найважливішу роль. Вона дозволяє створювати оптимальний мікроклімат в приміщенні, полегшувати працю кухарів і іншого персоналу кухні. Витяжки, що є невід'ємною частиною вентиляційної системи, у свою чергу виконують такі завдання:
ефективно перехоплюють надлишки тепла, вологи, пари, запахів, а також жир, кіптяву і інші шкідливі речовини, і видаляють їх;
забезпечують приплив свіжого холодного повітря. Купити витяжку особливо важливо для тих приміщень, де відбувається постійне виділення тепла обладнанням і обмежений вступ чистого повітря.
Оскільки гаряче повітря спочатку піднімається, а потім розсіюється, треба правильно розрахувати розміри витяжки перед тим, як купити її. Вона має бути на 10 см більше, ніж варильна поверхня або інше теплове устаткування. Підвішують її на відстані приблизно 100 см над робочою поверхнею. За умови дотримання техніки безпеки складання і експлуатації витяжної парасольки ви залишитеся задоволені подібним нововведенням на своїй професійній кухні


Види витяжок

Щоб попередити поширення неприємних запахів, духоти, які безпосередньо впливають на роботу персоналу, слід купити витяжку. Її встановлюють над варильними поверхнями, плитами, мангалами, конвекційними печами, грилями, фритюрницями і іншими промисловими приладами. Вона буває різних розмірів, відповідно можна купити обладнання з урахуванням планування приміщення. Щоб витяжна парасолька максимально відповідала потребам кафе або ресторану, слід грамотно підібрати її конструкцію. У продажу в Дніпрі, Полтаві, Вінниці або іншому місті України представлені різні види. Розглянемо їх особливості.


Острівна витяжка

Купити облаштування цього виду вигідно тому, що воно може бути встановлене у будь-якій частині приміщення. Висота острівної витяжки 40 см. Її підвішують ланцюгами або тросами до стелі над приладами, що окремо стоять, для теплової обробки продуктів. Конструкцію оснащено двома рядами фільтрів-жироуловлювачів. Ще одна корисна опція острівної витяжки - підсвічування. Форма пристрою - прямокутна або зі скосом.


Пристінна вытяжка

Її монтують до стіни, що дозволяє істотно економити вільний простір. Пристінну витяжку варто купити в Києві, Хмельницькому, Вінниці або іншому місті України у тому випадку, якщо кухня закладу має невелику площу. Кріпиться вона на стіну за допомогою таких пристосувань, як ланцюги, рамки, шпильки, анкери, цанги. Особливістю пристінної витяжки є те, що її конструкція передбачає тільки один ряд фільтрів, здатних уловлювати жир.


Витяжки з нержавіючої та оцинкованної сталі: ТОП 5 моделей у наявності та під замовлення

Вытяжной зонт - 002

Представлені у продажу в Черкасах, Полтаві і Вінниці, витяжки для промислової кухні виготовляються з нержавіючої або оцинкованої сталі. Матеріали жароміцні, відповідно витримують високі температури. Сталь має корозійну стійкість, що особливо важливо для приміщення з постійними коливаннями температури повітря і високою вологістю. При невеликій товщині листа металу витяжка зберігає форму. Завдяки малій вазі, пристрій без проблем фіксується на стелі і не потребує додаткового зміцнення.

Купити витяжну парасольку в Хмельницькому, Полтаві, Чернівцях або іншому місті України сьогодні нескладно. Проте перш ніж оформити угоду, треба остаточно визначитися з тією або іншою моделлю. Пропонуємо вам п'ятірку витяжок у якості прикладів до замовлення.


Витяжка пристінна з оцинкованої сталі з жироуловлювачами (241474)

Економ варіант витяжки. Пристрій має компактні розміри (60*80*40 см), тому підходить для установки на невеликій кухні і для використання з тепловим обладнанням, наприклад побутова плита чи промислова серія 600. Корпус виконано з оцинкованої сталі, яка протистоїть корозії, а жироуловители виготовлені з нержавіючої сталі. Як правило, витяжки з оцинковки робимо під замовлення. Строк виробництва 3-4 тижні.


Витяжка пристінна з оцинкованої сталі з жироуловлювачами (241459)

Ця модель має більші розміри в порівнянні з попередньою моделлю параметри - 90*70*40 см. Можна використати над 1-но камерної піччю для піцци, або грилем. Товщина металу корпусу - 0,8 мм. Матеріал корпусу - оцинкована сталь, матеріал жироуловлювачів - нержавіюча сталь. Як правило, витяжки з оцинковки робимо під замовлення. Строк виробництва 3-4 тижні.


Витяжка пристінна з нержавійки з жироуловлювачами (241333)

Її слід купити для установки над пароконвектоматом або плитою з духовою шафою. Пристрій має квадратну форму (100*100), повністю виготовлено з нержавіючої сталі марки AISI 430. Є складською програмою, тому можна купувати з наявності на складі в Києві.


Витяжка пристінна з нержавійки з жироуловлювачами (241302)

Також модель з нержавіючої сталі марки AISI 430. Довша, ніж попередня. Призначено для двох теплових одиниць, наприклад пароконвектомату та фритюрниці, або плити чи жарочної поверхні. Є складською програмою, тому можна купувати з наявності на складі в Києві.


Витяжка острівна з нержавійки з жироуловлювачами (240846)

Цю модель можно використовувати для оснащення великої кухні столової чи ресторану. Передбачає острівне використання над високопродуктивним тепловим островом (декілька плит, пароконвектомат або сковорода перекидна, жарочна поверхня, проміжні столи). Як правило, додатково оснащюєтся релінгом для інветарю та підсвітлення для комфортної роботи. Форма та розміри кріплення до ветиляційних виходів вказується при замовленні та включено до вартості виробів.

Яку б модель витяжної парасольки ви не вирішили купити в Полтаві, Вінниці, Черкасах, Чернівцях залишитеся у виграші. У DSTO представлено повний модельний та розмірний ряд витяжок. Ми реалізуємо продукцію, в якій упевнені на усе 100%. У описі кожної моделі вказані розміри, матеріал виготовлення, а також інші важливі характеристики, здатні полегшити процес вибору тієї або іншої моделі.

На витяжку ціна залежатиме від вибраної моделі. Фахівці нашої компанії допоможуть виконати розрахунок замовлення з урахуванням розмірів обладнання, що його потрібно покрити витяжкою. З таким пристроєм ви легко позбавитеся від неприємних запахів і доб'єтеся максимальної чистоти. Доставка професійного устаткування, яке ви вирішите купити, здійснюється по усій Україні.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.