Особливості промислового обладнання: яким вимогам повинні відповідати сушки з нержавіючої сталі
Чим же професійна кухня відрізняється від домашньої? Звичайно ж, не тільки розмірами, а наявністю особливого обладнання і оснащення. І в першу чергу на себе звертає увагу блиск нержавіючої сталі. Саме вона використовується для виготовлення промислового обладнання. Сушки для посуду з нержавіючої сталі відрізняються такими властивостями:- стійкість до корозії: решітки для сушки посуду, як правило, розташовуються над мийками, а це значить, що вони практично завжди знаходяться у вологому середовищі. Крім того, за ними безпосередньо стікає вода з посуду. Нержавіюча сталь високої якості в таких досить агресивних умовах не втрачає свого первинного вигляду, тому що не окислюється і не вступає в жодні інші реакції. Саме тому сушарки з нержавійки прослужать багато років;
- міцність: якщо врахувати, яка кількість посуду на кухні ресторану або їдальні потрібно розмістити на сушінні, то таке обладнання повинно відрізнятися високою міцністю. Надійно закріпивши сушарки з нержавійки, можна бути впевненими в тому, що вони без проблем витримають навіть кілька десятків склянок і тарілок;
- простота в догляді: все кухонне обладнання час від часу необхідно ретельно мити і дезінфікувати. Робити це можна способом кип'ятіння, обробляючи паром або спеціальними засобами. Сушки для посуду, виготовлені з нержавіючої сталі, можна піддавати будь-яким таким процедурам без шкоди для їх зовнішнього вигляду і експлуатаційних характеристик.
Звичайно ж, є й інші матеріали, з яких можна виготовити міцні, довговічні і прості в догляді сушки для посуду і іншу начиння. Але багато хто з них мають високу вартість. Ціна ж сушарок з нержавіючої сталі в Харкові є доступною і для підприємств, і для приватних споживачів.
Види сушок для посуду з нержавіючої сталі
- настінні: сушарки з нержавійки забезпечуються гачками та петлями, за які за допомогою спеціальних кріпильних елементів підвішуються на стіни. Залежно від кількості посуду і розмірів мийок, можна використовувати одну сушку або розташувати кілька в ряд. Підвішувати одну над іншою не завжди зручно, так як вода з посуду, розташованої на верхніх ярусах, буде стікати на нижні. Якщо ж розмістити навісні сушки іншим способом немає можливості, то тоді доведеться використовувати піддони або ж розставляти посуд, починаючи з верхніх полиць;
- настільні: такі моделі, як правило, мають спеціальні обгумовані ніжки або присоски, що робить їх більш стійкими. Сушки для посуду можна розставити на спеціальних стелажах, на тумбах, на столах, а також розмістити в закритих шафах. З огляду на велику вагу повністю завантаженого посудом обладнання, потрібно подбати про стійкій основі, в іншому ж випадку конструкція може просто впасти, що загрожує збитками;
- викатні: сушарки забезпечуються коліщатами. Вони виготовляються такими спочатку або ж збираються з окремих елементів на спеціальних стелажах. Застосовуються, як правило, в закладах з великим потоком клієнтів і, відповідно, великою кількістю посуду. Зручні такі сушарки тим, що їх можна підсунути ближче до мийки, а потім, після заповнення всіх рівнів, прибрати в сторону.
Також при покупці потрібно врахувати і габарити обладнання. Зараз можна купити сушарки для посуду з нержавіючої сталі таких розмірів:
- компактні: довжина виробів становить 400 - 500 мм. Їх зручно використовувати в обмеженому просторі або для установки в шафах;
- середні: мають довжину від 600 до 800 мм і дозволяють розмістити вже більшу кількість склянок і тарілок;
- великі: довжина сушарок з нержавійки становить 900 - 1000 мм. Це самі місткі вироби.
Що стосується ширини і висоти, то вони стандартні і дорівнюють 300 і 400 мм відповідно. Сушарки для посуду з нержавіючої сталі потрібно вибирати, виходячи з потреб того чи іншого закладу громадського харчування. Можливо, замість однієї габаритної сушарки можна буде використовувати кілька більш компактних. У деяких випадках раціональним рішенням може стати покупка виробів різних розмірів - все буде залежати від місця їх монтажу або установки. Якщо купити сушки для посуду невеликого розміру, то їх можна легко переносити з місця на місце. Так, наприклад, можна значно заощадити час, якщо переставити сушку з підготовленою посудом до місця видачі готових страв.
Також сушки можуть відрізнятися і конструктивними особливостями. Ми пропонуємо прямі сушки, які легко розмістити в будь-який мийної, але також у продажу можна знайти і кутові. На таких решітках можна розміщувати як тарілки, так і стакани. Дворівневі сушарки з нержавіючої сталі мають такі особливості:
верхній рівень: полку виготовляється у вигляді вигнутих з нержавіючих прутів осередків. У них зручно розміщувати різні види тарілок. Щоб максимально безпечно і ефективно завантажити сушку, рекомендується сортувати тарілки за видами. Адже посуд одного діаметра, а, головне, глибини, розставляються компактніше. Крім того, так буде набагато зручніше оцінити запаси чистого посуду і знайти потрібні тарілки;
нижній рівень: ця полиця виготовляється у вигляді прямої решітки. На ній зручно розміщувати склянки, а також іншу малогабаритну кухонне начиння для просушування. Якщо сушарка підвішена над мийкою, то на нижньому рівні також можна буде розміщувати і тарілки. Але якщо конструкція встановлена на будь-якої поверхні, то сушити на нижній полиці можна буде тільки стакани і чашки.
Також в комплекті з сушарками для посуду з нержавіючої сталі найчастіше використовуються і піддони. У них збирається стікає з посуду вода. Для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов воду потрібно періодично зливати, а піддони мити і просушувати. Як бачимо, вибрати і купити сушки для посуду з нержавіючої сталі нескладно. А їх наявність на кухні значно полегшить процес підготовки посуду.
Переваги використання сушок для посуду з нержавіючої сталі
Використання сушарок для посуду з нержавіючої сталі на професійних кухнях будь-яких розмірів має цілий ряд переваг:- економічність: для просушування різних видів посуду і кухонного начиння іноді застосовується різне теплове обладнання. Але для його роботи в обов'язковому порядку будуть використовуватися енергоносії, що, звичайно ж, призведе, до додаткових витрат. Купівля звичайних же сушарок дозволить значно оптимізувати витрати;
- низька вартість: таке обладнання, в порівнянні з електричними сушильними машинами, коштує набагато дешевше. Це, звичайно ж, велика перевага, особливо для невеликих закладів громадського харчування. Крім того, в нашому інтернет-магазині пропонується обладнання від виробника. А це означає, що сушарки ви зможете купити дешево;
- компактність: навіть на невеликих сушках для посуду можна розмістити значну кількість тарілок і склянок. Це актуально не тільки для малогабаритних мийних, але і для будь-яких кухонь. Адже чим більше потік клієнтів, тим більша кількість посуду доводиться використовувати;
- довговічність і простота в догляді: промислові сушки мають просту конструкцію. Це робиться з тією метою, щоб полегшити догляд за ними. Їх можна легко помити або провести дезінфекцію;
- функціональність: на таких решітках для посуду з нержавіючої сталі можна не тільки сушити, але і зберігати посуд.
Отже, краще купувати вироби від перевірених виробників, наприклад, в нашому інтернет-магазині представлені надійні товари виробництва компанії DSTO. Замовити сушки з нержавіючої сталі можна в Харкові, відвідавши виставковий зал, на складі в Києві, але відправляємо ми їх в усі міста України. Наші сушарки користуються попитом в Києві, Дніпрі, Одесі, Львові та інших регіонах завдяки доступним цінам і високій якості. Телефонуйте нам або залишайте замовлення на сайті. Ми обов'язково врахуємо всі ваші побажання при виготовленні будь-яких видів обладнання.