Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Промислові електричні плити - як вибрати?

Для кожного ресторану, кафе, їдальні та будь-якого іншого підприємства громадського харчування, незалежно від напрямку і специфіки його діяльності, промислова електроплита є головним, ключовим, абсолютно незамінним обладнанням. Тому для власників ресторанного бізнесу правильний вибір електроплити стає пріоритетним завданням. Помилки в цій справі на практиці обходяться занадто дорого, щоб можна було знехтувати будь-якими критеріями, допустити невідповідність характеристик моделі потребам кухні або піддатися спокусі сумнівною економії. Професійна електрична плита - теплове обладнання , від якого залежить не тільки стабільність роботи кухні та швидкість подачі готових страв, але і можливості творчої реалізації при виконанні безлічі процесів, пов'язаних з приготуванням їжі.


Професійна електрична плита для громадського харчування - всі достоїнства і переваги

Сучасне електричне обладнання для їдалень та ресторанів має величезні відмінності від газових плит, які передували її появі. Використання інноваційних технологій і матеріалів з високими експлуатаційними характеристиками створило передумови для вдосконалення обладнання як в плані естетичної привабливості моделей, так і з боку якості та швидкості приготування страв.



Промислова електрична плита для громадського харчування має низку серйозних переваг, кожне з яких і всі вони в сукупності, будуть служити підвищенню конкурентоспроможності підприємства:

  1. Повна незалежність від газового крана, що виключає можливість витоку газу і підвищує екологічність експлуатації.
  2. Відсутність відкритого вогню - очевидна перевага, що представляє величезну цінність для безпеки персоналу кухні та заклади в цілому.
  3. Можливість точного коригування температурного режиму і підтримки заданої температури протягом усього процесу приготування. Цей фактор має велике значення для збереження високих смакових якостей страви.
  4. Значні розміри конфорок, що утворюють зручну суцільну поверхню, дозволяють ставити на них каструлі і сковорідки будь-яких розмірів і обсягів.
  5. Електронне урядування, простий і зручний, істотно полегшує роботу кухарів.
  6. Високоякісна нержавіюча сталь, що служить матеріалом для виготовлення електричних плит для ресторанів та їдалень, володіє найвищими показниками гігієнічності, екологічності, зносостійкості, довговічності, а також прекрасними естетичними характеристиками.
  7. Промислові електроплити для громадського харчування - виробниче обладнання, представлене на ринку в неймовірному асортименті і широкому ціновому діапазоні. Завдяки цьому підприємці в Україні можуть купити підходящі моделі для ресторанів та їдалень різних масштабів.
  8. На кухнях, оснащених електричними плитами, температурний режим піднімається в середньому на 4 градуси, а на кухнях з газовим тепловим обладнанням - на 10.
  9. На електроплитках НЕ буде осідати кіптява, як при використанні газових аналогів.


Необхідно також додати до цього списку той факт, що промислові електричні плити на підставці для підприємств громадського харчування розраховані на дуже тривалий період експлуатації з урахуванням її високої інтенсивності.


Електрична промислова плита для ресторану - який тип обрати

Електроплити для ресторану і столових діляться за принципом дії на три типи:

  1. ТеНові. Принцип дії в таких електроплитках простий і стандартний - струм нагріває ТЕН, проходячи через нього, а той уже передає тепло на конфорки, які, до речі, можуть мати найрізноманітніші форми - не тільки круглі (як в газових плитах), то також прямокутні та квадратні .
  2. Склокерамічні. Ці електроплити відрізняються набагато меншою енергозатратністю і бувають спіральними, стрічковими і галогенними. Перші два варіанти більш економічні, зате останній нагрівається швидше У догляді склокераміка демонструє граничну простоту і комфорт.
  3. Індукційні. Професійна індукційна електрична плита, на думку багатьох фахівців, - обладнання майбутнього. Ключова умова використання - посуд з намагнічуватися дном, що буде служити нагрівальним елементом, що працює за рахунок генерується в обладнанні електромагнітного випромінювання. Індукційні електроплити володіють високою швидкістю взаємодії при включенні і виключенні.


Промислові електричні плити, купити які в Україні можна, вибираючи з широкого цінового діапазону, випускаються в різних габаритах і відрізняються по комплектації. Залежно від того, який обсяг робіт буде проводитися в їдальні, можна купити електроплити на 2, 3, 4 або навіть 6 конфорок.

Електричні плити по комплектації бувають наступними:

  1. Настільні. Вигідний і зручний варіант для закладів, де вільний простір в дефіциті. Настільні електричні плити коштують недорого, споживають мало електроенергії, економлять місце.
  2. Підлогові. Такі огляди нових оснащуються регульованими ніжками, а також часто піддонами для ефективної організації робочого місця. Вільну ділянку під плитою використовується в міру необхідності.
  3. Підлогові варильні поверхні з духовими шафами. Це найбільш складні агрегати, абсолютно незамінні в великих ресторанах, столових і інших закладах громадського харчування. Вони дозволяють одночасно готувати кілька різних страв.

Промислова електроплита не просто безпечніше газової, але також забезпечує можливість істотної економії електроенергії, завдяки наявності східчастих регуляторів нагріву для духової шафи і кожної окремої конфорки.


Види електроплит для столових за способом установки і типу робочої поверхні

  • За способом установки професійна плита може бути:
  1. стаціонарної (підходить для великих підприємств громадського харчування з прохідністю 200 і більше осіб в день, таких як шкільні їдальні, фабрики кухні, великі ресторани і фаст-фуд);
  2. пересувний (мобільні моделі, оснащені коліщатками, доречні в невеликих кафе і закусочних, де є необхідність переміщення обладнання по кухні.

  • Залежно від типу робочої поверхні існують такі варіанти:
  1. конфорочні - з числом конфорок від одного до шести (4-х конфорочна плита - оптимальний вибір для кухні середнього розміру);
  2. із суцільною варильною поверхнею.

Професійна електрична плита з суцільною варильною поверхнею має таку цікаву особливість, як "температурний градієнт". Фактор зниження температури в міру віддалення від нагрівального елементу майстерно використовують досвідчені кухарі - периферійні зони, де нагрів порівняно слабкий, створюють ідеальні умови для підтримки готових страв в теплому вигляді протягом потрібного періоду часу. Для ресторанів та їдалень при готельних комплексах ця функція дуже корисна.

На що звернути увагу при виборі промислової електричної плити для громадського харчування

Професійні електроплити істотно відрізняються від типових домашніх моделей, оскільки в закладах громадського харчування навантаження на них відрізняється кардинально - обсяги їжі, які необхідно готувати, не йдуть ні в яке порівняння з приготуванням страв для однієї сім'ї. Це означає, що і список вимог до обладнання буде відрізнятися, причому не тільки в плані продуктивності. На особливу увагу заслуговують наступні параметри:

  1. Потужність обладнання. Чим вище пропускна здатність заклади громадського харчування, тим більше потужна промислова плита йому підійде. Різноманітність асортименту від гідних сучасних виробників дає можливість купити оптимальну модель з урахуванням запитів конкретного закладу.
  2. Габарити електроплити. Довжина висота і ширина обладнання можуть виявитися критично важливими параметрами, коли площа приміщення обмежена і доводиться економити буквально кожен квадратний сантиметр.
  3. Функціональність моделі. Професійна електрична плита для громадського харчування, в залежності від особливостей конструкції і наявності або відсутності духової шафи, може виявитися вузькоспеціалізованим або універсальним помічником на кухні. Тут потрібно врахувати, що і ціна на модель з духовкою з режимом конвекції і пароувлажнения буде значно вище, ніж на обладнання зі стандартним функціоналом. Додаткові опції, такі як електронний контроль нагріву, наприклад, теж підвищать підсумкову вартість.
  4. Кількість конфорок. Для ресторану або їдальні, розрахованих на кількість посадочних місць від 30 до 50, моделі на 3 конфорки явно буде замало, варто звернути увагу на 4-х конфорочна плиту. Для ресторанів на 80-150 місць рекомендовано купити електроплити з духовкою і на 6 конфорок. Зверніть увагу також на промислові електроплити з єдиною поверхнею, на якій можна одночасно готувати багато різних страв, розміщуючи їх на свій розсуд. У плані економії місця це дуже гідний і зручний варіант.
  5. Виробник і ціна. Професійна плита для громадського харчування має високу потужність і продуктивністю, але до неї пред'являються також високі вимоги щодо зносостійкості і довговічності. Дійсно якісне обладнання від солідного бренду з хорошою репутацією на ринку з повним правом може вважатися інвестицією, яка в найближчому майбутньому не просто окупиться, а й принесе прибуток. Гідний виробник подбає і про необхідну товщині металевих деталей корпусу, і про якість елементів панелі управління, надасть тривалу гарантію і забезпечить високий рівень сервісного обслуговування.


Правильний, продуманий вибір електроплити принесе відмінний результат і допоможе істотно скоротити матеріальні витрати.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.