Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Пароконвектомат промисловий для громадського харчування

Як тільки не називають пароконвектомат в професійному середовищі - "серце кухні громадського харчування", "піч-оркестр", "електричний кухар-універсал" - а все тому, що сучасні промислові пароконвектомати спокійно замінюють собою цілий ряд обладнання - плиту, конвекційну піч, духовку , харчоварильний котел, перекидні сковороди і навіть фритюрницю. Універсальна машина здійснює всі види теплової обробки, функціонуючи в режимі жарочного, пекарського і пароварочного шафи. А ще пароконвектомат дозволяє розморожувати продукти, розігрівати блюда і підтримувати їх температуру (зберігати в гарячому вигляді) протягом декількох годин, але головне, що при цьому не буде погіршення органолептичних властивостей продуктів і втрат в якості страв.

Професійний пароконвектомат для громадського харчування Unox поєднує в собі два основних принципи кулінарної обробки - смаження і варіння, що дозволяє готувати продукти в режимах пара, конвекції і комбінованого режиму. Промислові агрегати італійського бренду Unox, що користуються величезною популярністю на ринку України, значно оптимізує роботу на кухні, мають велику потужність, місткістю, функціональністю і при цьому досить компактні за розмірами. Не дивно, що пароконвекційні печі , ледь з'явившись на професійній кухні, відразу ж підкорили серця кухарів.



Основні режими роботи, які надає професійний пароконвектомат

Рішення купити пароконвекційну піч для закладу громадського харчування можна з повним правом вважати новою точкою відліку для бізнесу. Якщо вам вдалося відразу вибрати оптимальну за всіма параметрами модель і замовити пароконвектоматUnox за ціною виробника, окупиться він в рекордно короткі терміни. При цьому можливості для розумної економії не обмежуються тим, що він замінює інше теплове обладнання , є й інші фактори. Так, наприклад, випікання кондитерських виробів не зажадає використання масла і жиру, що не тільки знизить витрати, але і поліпшить смакові якості випічки.

Розглянемо докладніше принципи роботи і основні режими пароконвектоматів, перш ніж перейти до тонкощів вибору обладнання з урахуванням потреб закладів громадського харчування.

  1. Конвекція. Режим до +300 ° C ідеально підходить для всього спектру традиційних страв, що готуються в печі. Конвекція дозволить з рівним успіхом приготувати ніжне куряче або рибне філе і котлети з хрусткою скоринкою, плов і молочного поросяти, великі порції яловичини і смажену індичку, оленину і ростбіф, овочі-гриль і тосканський хліб. Режим конвекційного пароутворення також підходить для підігріву вже готових страв.
  2. Пар. Режим до +100 ° C гарантує, що за рахунок рівномірної обробки парою страви з овочів, круп, м'яса, яєць, риби і морепродуктів НЕ будуть пересушені і, на відміну від традиційної варіння в гарячій воді, збережуть свої смакові якості, колір і консистенцію. При цьому втрату поживних речовин, мінеральних солей і вітамінів професійний пароконвектоматUnox зводить до мінімуму, що принципово важливо для закладів громадського харчування, що пропонують гостям дієтичне або дитяче меню.
  3. Комбінований режим (від +35 до + 270 ° C). Пароконвекційна піч, власне, і створювалася заради цього унікального режиму, здатного на 60% скоротити втрати у вазі продуктів. Гарячий і вологе повітря, що циркулює в робочій камері, не допускає висихання і гарантує рівномірний прогрів, значно скорочуючи при цьому час приготування деяких страв, що вимагають безлічі маніпуляцій.
  4. Регенерація. Режим відновлення + 60 ... + 98 ° C призначається для розморожування продуктів, підігріву раніше приготовлених без втрати первинного смаку і аромату, а також для готування у вакуумній упаковці. Для ресторанів, де використовується установка шокової заморозки, режим регенерації просто незамінний.
  5. Щадний режим (від 30 до 99 ° C). У такому режимі обробки продуктів можна готувати навіть найделікатніші страви - десерти і морепродукти, проводити консервування, пастеризацію і бланшування.

Потрібно відзначити, що не доведеться також кожен раз нагрівати пароконвекційну піч і остуджувати її, оскільки процес приготування може бути безперервним.


Які переваги гарантує пароконвекційна піч для ресторанного бізнесу

Сучасні кухні закладів громадського харчування оснащуються вражаючим набором техніки, ціна якої дуже значна, для задоволення запитів споживачів і підтримання рівня конкурентоспроможності. Все це обладнання для їдальні вимагає багато площі для свого розміщення і великої кількості персоналу для обслуговування та догляду. Купити промислові пароконвектомати, які замінять собою 3-4 агрегату, - саме економічне, вигідне і доцільне рішення для оснащення професійної кухні. Перерахування достоїнств і переваг установки даного теплового обладнання виглядає потужною аргументацією на користь його придбання:

  • висока продуктивність;
  • істотна економія електроенергії, завдяки можливості встановлювати необхідний температурний режим і рівень вологості;
  • мінімальне участь персоналу кухні громадського харчування в процесі приготування страв (не потрібно постійно стежити за температурою, перемішувати і перевертати);
  • незначні втрати ваги продуктів при готуванні;
  • можливість одночасного приготування різних страв, аромати яких не перемішуються;
  • приготування смачної, здорової та корисної їжі з мінімальною кількістю масла, жирів, спецій і солі або навіть зовсім без них;
  • пароконвекційна піч Unox замінює на кухні ресторану, їдальні або інших закладів громадського харчування до 70% техніки, призначеної для термічної обробки продуктів;
  • оптимальне використання корисної площі;
  • оптимізація робочих процесів і економія часу і коштів на санітарну обробку обладнання в кінці робочого дня.


Щоб промислові пароконвектомати від провідних європейських брендів, таких як Unox, продемонстрували на практиці всі свої переваги і виняткову довговічність при інтенсивних навантаженнях, обов'язково дотримуватися правил експлуатації техніки і періодично проводити її профілактичну діагностику.




Як вибрати професійний пароконвектомат для громадського харчування - плюси і мінуси різних варіантів

Перше правило, що дозволяє купити за вигідною ціною якісний і надійний промисловий пароконвектомат для системи громадського харчування, - це вибір перевіреного виробника з світовим ім'ям і бездоганною репутацією. Одним з таких виробників є компанія Unox, що створює економічні та функціональні пароконвектомати з використанням передових технологій та інноваційних розробок в області теплового обладнання. Технічні досягнення, інновації, підтверджені численними патентами, стильний дизайн, бездоганна якість і демократична ціна - це саме ті фактори, які дозволили продукції компанії лідирувати на ринку.

Визначившись з торговою маркою, що заслуговує на довіру, необхідно переходити до докладного вивчення описів і технічних характеристик, щоб вибрати відповідну пароконвекційну піч. Покупця буде цікавити технологія освіти пара, потужність, місткість і продуктивність апарату, тип управління, ціна, кількість рівнів, наявність додаткових функцій, таких як самоочищення, контроль рівня вологості, температурний щуп і т. Д.

Розібратися зі складностями, пов'язаними з вибором агрегату потрібного типу, бойлерного або інжекторного, допоможе знання їх переваг і недоліків.

  1. У професійних бойлерних пароконвектоматах (Unox) пароутворення відбувається в окремих ємностях, звідки пара надходить в готовочну камеру.

плюси:

  • точна установка потрібного режиму (особливо важливо для низьких температур);
  • в готовочному відсіку не утворюються вапняні відкладення;
  • простота і надійність конструкції забезпечує довговічність теплового обладнання;
  • додаткові функції регенерації і низькотемпературного пара.

Мінуси - це порівняно висока ціна і значні габарити.

  1. В інжекторних пароконвектоматах вода перетворюється в пар безпосередньо всередині готовочної камери, що створює ряд переваг:
  • пароконвекційна піч готова до роботи як тільки її включили;
  • через відсутність окремої ємності для пара, інжекторні моделі компактніше і дешевше.

Мінус - необхідність в обов'язкову установку фільтрів для води.


Варіантів систем управління професійним пароконвектоматів існує три:

  1. Базова механічна (режими змінюються поворотом ручок).
  2. Електромеханічна (регулювання і перемикання режимів механічні, але дані про них і стан програм виводиться на цифрову панель).
  3. Електронна (управління здійснюється за допомогою сенсорних кнопок, а всі процеси відображаються на дисплеї).

Наріжним каменем вибору для багатьох рестораторів стане місткість пароконвектоматовUnox. Маленькі електричні моделі, що вміщають до 6 гастроємностейпідійдуть для невеликого кафе. Ресторану з пристойною кількістю клієнтів знадобиться піч середнього розміру на 6-12 листів. Для кухні готелю, готелю або закладів громадського харчування, які обслуговують банкети потрібно велике обладнання, в яке можна завантажити до 20 гастроємностей. Зверніть увагу - купувати пароконвектомат з запасом місткості буде невигідно через підвищених витрат електроенергії і води.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.