Але, неперевершена естетика, як всі розуміють, це лише верхівка айсберга, коли мова йде про підприємства громадського харчування. На перший план тут виходять і інші якості професійного обладнання та меблів:
- відповідність санітарно-гігієнічним стандартам;
- надійність, міцність, зносостійкість;
- тривалий термін експлуатації.
Меблі з нержавійки для кухні - асортимент, особливості, характеристики
Нейтральне кухонне обладнання або меблі з нержавіючої сталі - це саме незамінний і високо затребуване оснащення будь-якої сучасної кухні в ресторані, їдальні, в барі або кафе. До переліку товарів цієї категорії входять найрізноманітніші елементи, призначені для комфортного і безпечного зберігання посуду, кухонного приладдя, аксесуарів, а також ряду продуктів.Такі меблі піддається інтенсивної щоденної експлуатації, чищенні і митті в умовах перепадів температурного режиму і високої вологості. Меблі з нержавійки повинна витримувати вплив пара і гарячі листи, механічні дії і чистку хімічними засобами. Виробництво такого устаткування враховує всі вимоги до нього, і в результаті в продажу з'являється професійне нейтральне обладнання самого різного призначення, конфігурацій і габаритів.
Устаткування: виробничі столи з нержавійки
Обробні виробничі столи використовуються для оброблення продуктів харчування та приготування з них їжі, а також служать додатковою поверхнею для нетривалого зберігання кухонного інвентарю. Вони потрібно на будь-якій кухні, а також в магазинах, де нарізаються продукти і подається їжа. На них також ставиться електромеханічне обладнання, ваги та інша техніка, задіяна при приготуванні страв. Перерахуємо коротко ключові способи використання обробного обладнання з нержавійки:- первинна обробка овочів і фруктів;
- оброблення м'яса та риби;
- зважування продуктів;
- підготовка напівфабрикатів;
- розкочування тіста і подальша підготовка випічки;
- оформлення готових до подачі страв;
- збір відходів;
- складування посуду і т. д.
Виробляються обробні столи в різних цінових категоріях, визначальними факторами ціни служать розмір столу і особливості його виконання.
Меблі з нержавійки: ергономічні лінії роздачі для щоденної експлуатації
Підприємства громадського харчування, здатні забезпечити своїм відвідувачам максимально швидке і якісне обслуговування, завжди виявляються у виграші. Перетворити випадкових відвідувачів на постійних ефективно допомагає грамотна організація прийому замовлення і видачі страв. Лінія роздачі в цьому випадку не має конкурентів. Її основні переваги:
- ергономічність;
- висока функціональність;
- практичність;
- зручність для гостей;
- виконання ролі рекламного стенду;
- економія часу;
- оптимізація роботи персоналу;
- легкість в догляді;
- довговічність.
Для підвищення відвідуваності і, відповідно, зростання прибутку підприємства громадського харчування, необхідно підібрати і купити оптимальний варіант лінії роздачі. Система складається з окремих функціональних модулів, виконаних з нержавіючої сталі. Стандартний комплект включає:
- холодильні вітрини;
- марміти для супів і гарнірів;
- нейтральні модулі - прилавки, стійки для підносів і столових приладів;
- стелажі і шафи;
- касові вузли;
- роздавальні прилавки на коліщатках і т. д.
Специфіка роботи підприємств громадського харчування визначить конкретний вибір конструкцій і їх числа. Виготовлення меблів з нержавійки на замовлення зазвичай не потрібно, завдяки найширшому асортименту модулів та варіативності їх габаритів в каталозі компанії «DSTO».
Мийні ванни з нержавійки - види і особливості
Миття посуду і каструль, столових приладів і численного інвентарю на кухні громадського харчування вимагає виконання відповідних умов, забезпечити які можуть мийні ванни. Цей вид нейтрального обладнання з нержавіючої сталі класифікується за рядом ознак:- кількість секцій (1-4);
- метод виготовлення (штампування або зварювання з окремих листів металу);
- габарити і особливості виконання.
У деяких випадках для максимально раціонального використання корисної площі замість обробного столу і мийної ванни ставлять стіл з мийкою. Стіл-мийка - це і робоча поверхня для готування і одночасно мийка для миття посуду. Головна перевага такого обладнання в тому, що кухарю не потрібно робити зайвих рухів для здійснення декількох процесів.
Меблі з нержавійки: кухонні стелажі для зберігання і сушіння посуду - все переваги
Облаштовуючи робочий простір кухні громадського харчування неможливо обійтися без стелажів. Купити ці меблі з нержавіючої сталі вважають за доцільне все без винятку ресторатори. По-перше, вартість у Києві, Харкові та інших містах таких стелажів досить демократична, а по-друге, нержавіюча сталь - матеріал настільки міцний, довговічний і стійкий до будь-яких негативних впливів, що встановлювати стелажі можна як в холодильних камерах, так і в умовах підвищеної вологості , і неподалік від джерел тепла. Це ще далеко не всі переваги кухонних стелажів, є і багато інших:- прямий доступ до всіх предметів, розташованим на полицях;
- міцність і здатність витримувати солідний вага (200 кг і більше) без деформації конструкції;
- можливість комфортного зберігання продуктів, напівфабрикатів, посуду, інвентаря та обладнання;
- стійкість до впливу миючих засобів і перепадів температур;
- повну відповідність санітарно-гігієнічним нормам;
- легкість в догляді;
- прекрасні антикорозійні властивості.
Витяжні парасолі з жировловлювача для - затребуване нейтральне обладнання з нержавійки в Києві, Харкові та ін.
Щоб мікроклімат в працюючої кухні громадського харчування не перетворився в жаркий пекло для персоналу, кіптява з мікрочастинками жирних речовин не осідала на стінах, а кухонні запахи не спливали в зал, дратуючи гостей закладу, необхідна правильна організація вентиляції. Всі ці проблеми усуваються за допомогою вентиляційних парасоль з нержавіючої сталі, оптимально відповідають потребам кухні. Потрібно лише грамотно підібрати розміри виробу і його конструкцію.Професійні витяжні парасолі бувають різних видів:
- острівні і пристінні;
- з жировловлювача і без них;
- витяжні і припливно-витяжні.
Більшість сучасних витяжних парасольок виготовлені з жировловлювача. Це спеціальні масляні фільтри, що перешкоджають попаданню мікрокрапель жиру в вентиляційну мережу і осідання їх на повітроводах. Знімні фільтри вважаються кращими, оскільки за ними простіше доглядати - регулярне миття в посудомийній машині гарантує їх чистоту і довгий термін служби.
Сервіровочні візки з нержавійки - свідчення високого рівня сервісу
Сервірувальна візок, зручна і функціональна, приносить закладу громадського харчування реальну користь і чималу:
- прискорює процес подачі страв;
- знижує кількість битого посуду;
- забезпечує одночасну безпечне транспортування великої кількості посуду;
- економить час і сили персоналу як при подачі страв і напоїв, так і при збиранні посуду після банкетів.