Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

М’ясорубка промислова для їдальні - професійна техніка

Жодна сучасна кухня, домашня або професійна, сьогодні не може обійтися без такого незамінного кухонного приладу як електрична м'ясорубка. Промислові м'ясорубки , на відміну від домашніх, скромних за габаритами, потужності і продуктивності аналогів, здатні перемелювати великі обсяги продуктів в однорідний фарш за лічені секунди. Тому виробнича м'ясорубка входить до списку обов'язкового обладнання для більшості закладів громадського харчування. Завдання купити оптимальний для конкретного закладу агрегат, вибираючи кращі варіанти в розрізі ціна-якість-продуктивність, досить складна і вимагає розуміння відмінностей між окремими видами промислових м'ясорубок, їх перевагами і особливостями експлуатації.


Професійна виробнича м'ясорубка - особливості та призначення

Якщо побутові моделі, призначені для використання вдома, можуть похвалитися універсальністю, простотою в експлуатації і компактними розмірами, то головна особливість, якою володіє промислова професійна м'ясорубка, - це висока потужність і здатність до багатогодинної безперервної роботи. Обладнання для їдалень в виробничих цехах піддається високим навантаженням, іноді воно працює буквально цілодобово, тому, якщо ви хочете купити надійну і довговічну річ, перш за все, вибирайте гідного виробника.

Ціна м'ясорубки для їдальні безпосередньо залежатиме від її експлуатаційних характеристик:

  • продуктивності;
  • частоти обертання шнека;
  • потужності двигуна;
  • комплектації;
  • наявності додаткових функцій;
  • матеріалу, з якого виготовлені складові агрегату і т. д.


Але перш ніж приступати до вивчення технічних характеристик, необхідно визначитися з тим, як в їдальні або ресторані буде використовуватися промислова м'ясорубка. Основні і специфічні види використання агрегату наступні:

  • подрібнення м'яса, риби, інших продуктів в фарш для напівфабрикатів в промислових масштабах;
  • набивка ковбасних виробів і сосисок;
  • повторне подрібнення і переробка котлетної маси;
  • подрібнення і нарізка овочів;
  • терка сиру;
  • приготування макаронних виробів.
  • вижимання соку (зі спеціальними насадками);
  • розпушування борошна і тіста;
  • тонкий помел для приготування пасти з томатів і т. д.


Професійна електрична м'ясорубка для їдальні, оснащена необхідними комплектуючими, які будуть обов'язково використовуватися в повсякденній роботі, - це відмінне вкладення коштів, що багаторазово повернуться за довгі роки роботи якісної і довговічною техніки.


Промислова м'ясорубка - як знайти підходящу модель для їдальні та полегшити роботу кухарів

Оскільки сфера застосування м'ясорубок досить широка (її використовують не тільки для приготування м'ясних і рибних страв, але також для овочевих і навіть кондитерських виробів), в залежності від конкретного призначення обладнання, воно ділиться на види. Кожен вид представлений на ринку асортиментом моделей, між якими присутні функціональні, технічні та інші відмінності.

Видове різноманіття промислових м'ясорубок рунтується на відмінностях за такими ознаками:

  • спосіб розміщення обладнання (підлогові і настільні агрегати);
  • тип оснащення (стандартні і "дзига", переробні заморожені продукти);
  • комплектація (класичний набір ножів, напівунгер, повний унгер);
  • принцип подачі м'яса (ручні, автоматичні).


Розглянемо докладніше принципово важливі відмінності в конструкції підлогового і настільного агрегатів.

  1. Настільна промислова м'ясорубка - це обладнання порівняно невеликих габаритів. Його вага дозволяє персоналу їдальні піднімати агрегат, встановлювати його на стіл або підставку, що не переживаючи, що нейтральне обладнання з нержавіючої сталі не витримає навантаження. Настільна виробнича м'ясорубка має невисоку потужність, цілком достатню, втім, для потреб їдальні або ресторану з високою прохідністю. Продуктивність настільних моделей становить в середньому 80-150 кг на годину, а потужність 0,8-1,0 кВт.
  2. Плитка на виробнича електрична м'ясорубка - агрегат значних розмірів і з солідною масою, значну частину якої становить потужний двигун. Завдяки йому будуть перероблятися великі партії м'ясної та іншої продукції. Потужність підлогових агрегатів коливається близько 6,5 кВт, а продуктивність становить 1000 кг \ год і більше. Потужні приладів додаються стійкими ніжками або ж коліщатками, за допомогою яких виробнича м'ясорубка може легко переміщатися по цеху.


Визначившись зі специфікою та цілями використання виробничої м'ясорубки, покупець може вибрати комплектацію ножів, що оптимально підходить для вирішення його завдань. Для сучасних покупців в Києві і інших містах України не існує обмежень в доступі до асортименту брендового кухонної техніки, тому ви можете купити будь-який варіант за вигідними цінами від виробника:

  • Ентерпрайс - класичний, стандартний комплект, такий же, як і в більшості домашніх побутових м'ясорубок - решітка, шнек, односторонній ніж. Це підходящий варіант для невеликої їдальні або скромного ресторану.
  • Напівунгер. Тут крім шнеків і решіток будуть в наявності двосторонній і підрізної ножі. Дана комплектація вважається оптимальною для великої їдальні, великого ресторану або інших подібних закладів громадського харчування.
  • Унгер. У таку комплектацію входять дві решітки і по парі двосторонніх і підрізних ножів. Останні, як правило, виконані у формі трилисника. Унгер - вибір спеціалізованих закладів, де постійно готується у великих обсягах фарш для Купати, ковбас і сосисок.


Що стосується вибору між ручними і автоматичними моделями, слід знати, що ручна промислова м'ясорубка передбачає закладання м'яса в спеціальну чашу і просування його в переробку вручну з використанням спеціального пристосування. В автоматичних машинах м'ясо закладається в бункер і надходить в переробку безпосередньо після запуску агрегату.





Професійна виробнича м'ясорубка - рекомендації фахівців, як купити ефективне обладнання для їдальні

Переглядаючи каталоги виробників, аналізуючи переваги тих чи інших моделей, зіставляючи вигоди і порівнюючи ціни, рекомендується дотримуватися наступних порад і рекомендацій:

  1. Зверніть увагу - промислова професійна м'ясорубка для їдальні повинна бути виготовлена ​​з високоміцного матеріалу. У минулому це зазвичай був чавун, сучасні моделі роблять з нержавійки. Важливо, щоб всі елементи, які безпосередньо контактують з харчовими продуктами, були виготовлені з харчової сталі.
  2. Всі складові виробничої м'ясорубки повинні зніматися і фіксуватися після миття без труднощів.
  3. Функція "реверс" на практиці виявляється дуже корисною, оскільки перешкоджає намотування жорстких жив на шнек м'ясорубки.
  4. Якість готового продукту, як і його смакові характеристики, багато в чому буде залежати від діаметра отворів решітки. Технологічно вірним для тонкого помелу є почергове застосування решіток з отворами від більшого діаметра до меншого.
  5. Чим більше ножів має промислова м'ясорубка, тим швидше відбувається подрібнення м'яса і тим вище швидкість процесу.
  6. Найчастіше компанії виробники завищують показник продуктивності своєї продукції. Здійснюючи вибір орієнтуйтеся на потужність агрегату і ретельно продумувати необхідну комплектацію.
  7. Наявність запобіжника, що захищає мотор професійної м'ясорубки від перегріву, істотний плюс на користь покупки.
  8. Якщо ви хочете купити промислову м'ясорубку для їдальні та розраховуєте вибрати безшумну модель, зверніть увагу на редуктор з масляною ванною.
  9. Наявність потужного вентилятора, що охолоджує двигун, стане гарантією того, що промислова м'ясорубка для їдальні буде безпечно працювати протягом тривалого періоду часу без перерви.
  10. Прорахувавши плановані обсяги роботи, ви зможете вибрати оптимальну потужність. Помилки у виборі в ту чи іншу сторону можуть мати негативні наслідки - від нераціонального використання коштів до швидкого виходу обладнання з ладу через перевантаження двигуна.
  11. Заздалегідь визначтеся з місцем розміщення техніки. Якщо електрична виробнича м'ясорубка настільного типу виявиться занадто важкою, розміщувати її можна буде тільки на підлозі.
  12. Переконайтеся, що електротехніка для їдальні підходить до вашої електромережі (220 або 380 В).

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.