Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Марміт для перших і других блюд: що це таке і яке їх призначення?

Будь-який заклад громадського харчування, в якому спостерігається значний клієнтопотік, повинен укомплектовуватися таким тепловим устаткуванням, як марміт для перших і других блюд. А все тому, що, помістивши тільки приготовану їжу в такий контейнер з підігріванням, вдасться підтримувати її температуру впродовж 2-3 годин, максимально зберігаючи її смакові якості Завдяки цьому їжа залишиться гарячіше і свіжіше тривалий час, при цьому вона не пригорить, не пересушиться і не розвариться. Монтуються подібні харчові місткості як на професійних кухнях в якості самостійних елементів або вбудовуються в технологічну лінію, так і безпосередньо в залі видачі готових блюд у складі ліній роздач, де в пріоритеті система самообслуговування клієнтів.



Отже, використання марміту для перших і других блюд в ресторанах, кафе або їдальнях - це не лише додатковий комфорт для співробітників будь-якого закладу громадського харчування, а також їх клієнтів, але і можливість дотриматися усіх санітарно-епідеміологічних норм, в яких чітко передбачено, якій має бути температура гарячих блюд у момент їх видачі. Тому, якщо ваше підприємство живлення все ще не оснащене подібним тепловим устаткуванням з підігріванням, то неодмінно потурбуйтеся про це. Але де ж в Україні при мінімальних витратах купити якісний марміт з нержавіючої сталі для перших блюд або місткості для підігрівання других блюд? А зробити це можна в інтернет-магазині DSTO, де продається не лише надійне, але і відносно недороге устаткування з нержавіючої сталі для закладів громадського харчування. Але спершу варто зрозуміти, що таке марміт, а також який принцип його роботи.

Марміт для перших або других блюд: що це?

Cаме поняття "марміт" має французькі корені і в перекладі дослівно означає "казанок", "каструля" або "горщик". Проте в професійних кругах кулінарії у нього трохи інше значення. Говорячи зрозумілою мовою, марміт - це сучасний контейнер з підігріванням, що служить для підтримки потрібної температури готових других і перших блюд, а також соусів впродовж певного періоду часу. А це означає, що він згодиться не лише в закладах громадського харчування, але і під час транспортування готових блюд. Так, наприклад, без теплового марміту складно обійтися у момент обслуговування виїзних заходів, таких популярних сьогодні.

Марміт з нержавіючої сталі з підігріванням для їдальні і ресторану : особливості конструкції

Як правило, стаціонарний марміт з підігріванням для перших і других блюд виглядає як модульний блок, що складається з наступних компонентів :
  • металевого корпусу: його розміри безпосередньо залежать від кількості нагрівальних елементів, розміщених в нім. Він може виготовлятися з різної сировини: сталі, алюмінію, але найбільш практичним і безпечним матеріалом вважається нержавіюча сталь. Марміт з нержавіючої сталі не лише не бояться корозії і окислення, але і довше за інших утримують тепло. Крім того, вони відрізняються невисокою ціною, що є важливим чинником, оскільки для їдальні, ресторану або будь-якого іншого закладу громадського харчування частенько доводиться купити не один подібний прилад з можливістю підігрівання готових блюд;
  • гастроемкостей: це спеціальні місткості-вставки, використовувані для зберігання тільки приготованих перших блюд і гарнірів. Їх відрізняє специфічна форма і не товсте дно;
  • нагрівальних елементів - конфорок, вмонтованих в корпус. У одній одиниці теплового устаткування їх може бути до шести штук. Монтуються вони на спеціальній полиці нагріву на висоті не менше 45 см від рівня підлоги. У DSTO можна купити марміт з нержавіючої сталі на дві, на три і навіть на чотири конфорки для зберігання в розігрітому стані як перших, так і других блюд. При цьому кожна з них оснащена окремим терморегулятором, за допомогою якого можна встановити потрібну температуру нагріву їжі. Вона може варіюватися в діапазоні від 20 до 90 0С.
Окрім основних елементів, тепловий марміт з підігріванням для перших і других блюд може оснащуватися додатковими конструкціями - полицями різної конфігурації з фіксувальною кромкою, встановлені на прямих або на гнутих полкодержателях.



Електричний марміт для перших і других блюд: характерні особливості і основні переваги

Сучасний ринок теплового устаткування пропонує сьогоднішньому споживачеві марміт для перших і других блюд, підігрівання в яких здійснюється різними способами. Проте найбільш популярними сьогодні являються електричні мармитницы, працюючі від мережі 220 або 380 В. В них приготована їжа зберігається в теплому вигляді за рахунок водяної лазні, що утворюється, або гарячої пари, що виділяється, які виходять у момент нагрівання води в кожусі за допомогою електричного Тэна. Подібна схема нагріву дозволяє добитися хорошої тепловіддачі.

Що стосується основних достоїнств електричного марміту для перших і других блюд, то свою популярність і репутацію вони заслужили завдяки наступним перевагам:
  • можливість підтримки оптимальної температури для кожного виду блюд;
  • здатність рівномірного розподілу тепла по усій поверхні конфорки;
  • відсутність вірогідності пересушування чи підгорання їжі;
  • простота використання і легкість відходу;
  • мінімальні витрати на оплату споживаної електроенергії в процесі експлуатації.
Виходячи з цього, купити електричний марміт для других або перших блюд в Києві або в інших містах України - означає обзавестися недорогим тепловим устаткуванням, яке при мінімальних витратах дозволить поліпшити якість обслуговування клієнтів і збільшити їх потік. Завдяки цьому кінець кінцем підвищиться рентабельність підприємства живлення, тобто зросте його дохід.




Марміт з нержавіючої сталі для перших і других блюд: як вибрати і де купити?

У кожного власника їдальні, кафе або будь-якого іншого закладу громадського харчування, що вирішило обзавестися мармітом для других або перших блюд, виготовленого з нержавіючої сталі, закономірно виникає питання: як правильно вибрати подібне теплове устаткування і де його недорого купити в Харкові, а також в інших регіонах країни?

Що стосується вибору марміту з нержавіючої сталі, то якщо ви хочете залишитися повністю задоволеними такою купівлею, зверніть увагу на наступні особливості:

  • найбільш безпечними і простими в експлуатації вважається електричний марміт. Крім того, їх значно простіше підключати; кількість конфорок і гастроемкостей в одній одиниці пристрою з підігріванням безпосередньо залежить від асортименту пропонованих блюд в закладі громадського харчування. Чим їх більше в меню їдальні або кафе, тим більше нагрівальних елементів і контейнерів має бути присутніми в приладі. Це дозволить одночасно підігріти потрібну кількість готових блюд;
  • практично увесь електричний марміт з підігріванням здатний підтримувати температуру гарячої їжі в наступних межах: від +20 до +90 0С. Цього цілком достатньо для стандартного ресторанного меню. Якщо ж на підприємстві живлення подаватимуться вередливіші продукти, в цьому випадку варто обзавестися подібними пристроями з нестандартними характеристиками;
  • наявність захисного термостата в стаціонарних моделях марміту для перших і других блюд тільки вітається, оскільки саме він здатний призупинити роботу приладу під час відсутності води в нім; габаритні розміри теплового устаткування обумовлюються не лише величиной приміщення, в якому воно стоятиме, але і кількістю видаваних блюд. Так, наприклад, якщо ви - хазяїн невеликого кафе або їдальні, то вам краще купити універсальний марміт, відповідний одночасно для перших і других блюд. Це дозволить вам заощадити не лише корисний простір в закладі, але і грошові кошти;
  • ідеально, якщо в стаціонарній мармитнице з нержавіючої сталі є можливість регулювання ніжок. Адже завдяки цьому вдасться не лише з легкістю компенсувати будь-які нерівності підлоги, але і правильно з'єднати усі модулі між собою. А недорого купити в Україні електричний марміт для гарячих блюд абсолютно нескладно. Для цього необхідно відвідати сайт dsto.com.ua і з величезного асортименту теплового устаткування, запропонованого в нашому каталозі, вибрати найбільш відповідний зразок.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.