Чим є лінії самообслуговування і які модулі вони включають?
Лінія роздачі - це набір модулів, який використовується в ресторанах самообслуговування, кафе та інших закладів громадського харчування для короткочасного зберігання страв і столових приладів.Модулями такої системи облаштування є:
- стійки столових приладів і підносів - на них розміщують вилки, ложки, ножі, серветки та інше;
- охолоджувані прилавки - створені спеціально для зберігання готових страв при належній температурі;
- марміти для других і перших страв - гігієнічні контейнери, які зберігають температуру готових до роздачі страв протягом тривалого часу;
- холодильні вітрини - переважно використовуються для зберігання десертів, салатів, паст - всього того, що прийнято подавати охолодженим;
- диспансери для тарілок - відсіки для гігієнічного зберігання великої кількості посуду; можуть бути оснащені функцією підігріву;
- лінії самообслуговування - стільниці з нержавіючої сталі, які вбудовуються по периметру всього прилавка для підтримки теплоти страв, що викладаються в посуді;
- місця касирів - бокси, які створюються з пластика і призначені для установки касового апарату;
- нейтральні елементи - столи закритого типу, які використовується для демонстрації та дегустації блюд, які не потребують підігріву, або установки обладнання: чайників, кавоварок, кип'ятильників;
- кутові елементи - столи трапецієподібного типу, які використовуються для проведення акцій, дегустацій.
Безумовно, всі ці модулі встановлюються в рамках єдиної системи роздачі (самообслуговування). При цьому покупцеві необхідно враховувати розміри приміщення для установки, приблизний перелік створюваних страв, особливості розміщення та роботи кухні. Більш того - правильна лінія роздачі (самообслуговування) потребує грамотного проектуванні. Якщо у вас для цього немає своїх фахівців, варто залучити з боку - заради максимальної ефективності лінії в роботі.
Лінія роздачі для їдальні: в чому користь її використання?
Цінність системи модулів самообслуговування важко переоцінити. Лінії роздачі для їдальні зараз є практично в будь-якому кафе, ресторані, барі середньої руки. Вони абсолютно точно присутні в готелях зарубіжних і вітчизняних курортів, які забезпечують своїм гостям харчування по системі «шведський стіл». Це не мода, популярність обумовлена користю використання ліній роздачі в будь-якому закладі самообслуговування.- Лінії роздачі дозволяють покупцеві оцінити товар до придбання, відчути аромат їжі, вибрати собі той ласий шматочок, який хочеться, і залишитися в підсумку задоволеним - мало хто буває засмучений власним вибором їжі.
- Лінії роздачі значно спрощують податкову і фінансову життя закладу. Адміністрації останнього немає необхідності наймати безліч офіціантів та іншого обслуговуючого персоналу - лінії роздачі забезпечують той самий самообслуговування клієнтів.
- Лінії роздачі - це економія вільного простору. При правильному проектуванні лінії роздачі (самообслуговування) займають мінімум місця в приміщенні. Це дозволяє розмістити більше столів, стільців, предметів декору і взагалі позитивно для власників невеликих закладу, у яких кожен квадратний метр на рахунку.
- Лінії роздачі - це організація максимально швидкого обслуговування клієнтів. Лінійно-кутова модульна система дозволяє відвідувачам, не заважаючи один одному, набирати собі прилади й їжу, злагоджено просуваючись до каси.
- Лінії роздачі - це забезпечення збереження продуктів і страв. Небагато знайдеться охочих взяти шматочок тістечка, який простояв цілий день в приміщенні без холодильника. Лінії роздачі забезпечують збереження страв і дозволяють суттєво економити на продуктових витратах закладу.
- Лінії роздачі - це забезпечення збереження температури певних страв. Переважно це стосується тієї їжі, яка подається на перше і друге - потрібно забезпечувати її теплоту, так як вона подається гарячою. При цьому лінії роздачі з підігрівом не тільки зберігають завдяки пару їжу теплою протягом дня, але і позбавляють працівників від необхідності її кожен раз підігрівати - але ж це все час працівників, яке потрібно оплачувати.
- Лінії роздачі - це забезпечення гігієнічного зберігання їжі, столових приладів і посуду. Модулі лінії виготовляються з пластика і неіржавіючої сталі, які легко очищаються спеціальними складами, відомі своєю гігієнічністю і високою безпекою для людини.
Будь-який заклад самообслуговування повинно мати лінію роздачі харчування, ціна покупки якої десятки разів виправдовується у використанні. Тільки так можна забезпечити себе хорошим прибутком і задоволеними клієнтами при мінімальних витратах. Це економія продуктів, витрат на оплату праці, витрат, пов'язаних з підтриманням гігієни і безпеки на території об'єкта харчування. Лінії роздачі - це суттєва допомога у вирішенні бізнес-завдань.
Лінії роздачі для кафе: приголомшливі плюси стали, як основного матеріалу виготовлення
Одним з найбільш унікальних якостей нержавіючої сталі є її здатність очищати і «зцілювати» себе. І все завдяки хрому в її складі: він формує на поверхні виробів з цього матеріалу невидиму оксидну плівку. Якщо пошкоджена нержавіюча сталь піддається впливу кисню - навіть в невеликих кількостях - вона самовідновлюється навіть при механічному і хімічному ушкодженні.
Ступінь корозійної стійкості цього матеріалу пов'язана з різними легуючими добавками і сортами нержавіючої сталі, а їх існує понад 50. Але саме через невидимого шару оксиду хрому, який захищає все модулі з цього матеріалу, роблячи їх стійкими до забруднень і появи іржі, нержавіюча сталь є ідеальним матеріалом створення систем роздачі (самообслуговування).
Іншою важливою перевагою використання модулів з нержавіючої сталі є їх висока міцність у всіх сенсах цього слова. Через унікальній здатності нержавіючої сталі протистояти корозії, тепловому і хімічному впливу, вироби з неї можуть бути більш тонкими, забезпечуючи економічну перевагу в порівнянні з товарами, створеними зі звичайної сталі.
До 50% всієї нової нержавіючої сталі виробляється з переплавленого металобрухту. Нержавіюча сталь на 100% підлягає вторинній переробці. У сьогоднішньому екологічно небезпечному світі ці переваги роблять вироби з неї відмінним вибором в рамках будь-якого проекту. Так що все просто лінії роздачі з нержавіючої сталі - оптимальний вибір для будь-якого закладу. Вони будуть служити довго, зберігаючи свій первозданний вигляд при численних очищена. Мінусом такого придбання може бути тільки ціна. Але вона багаторазово окупається в процесі використання.
Лінії роздачі харчування: пластик в якості альтернативи стали?
Пластик не має тієї міцністю, довговічністю, екологічністю і гігієнічністю, що нержавіюча сталь. Він не може бути матеріалом для створення мармітів і прилавків, тих модулів, які передбачають розміщення і зберігання готових страв. Але цілком підходить для розміщення їжі, розкладеної по тарілках, техніки, посуду. Його головні переваги - легкість, естетичність і доступність