Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Лінія роздачі як частина інтер'єру і єдиної концепції закладу.

Лінія роздачі - це основоположний принцип функціонування будь-якого місця громадського харчування, де діє система повного або часткового самообслуговування. Подача, тимчасове зберігання, демонстрація і вільний, швидкий доступ відразу до всіх страв в комплексі (холодним, гарячим першим і другим, десертів) - все це стає можливим саме завдяки спеціальним модульним конструкціям, які складаються в лінію роздачі.

Безумовно ясно, що з огляду на прямої взаємодії з продуктами харчування до обладнання лінії роздачі висуваються високі вимоги екологічності та безпеки. Замовник (ресторатор або підрядник) зацікавлений в якості матеріалу виконання, тому практично всі модулі виготовляються з харчової нержавіючої сталі. Важливою складовою є технологічне оснащення функціональних конструкцій - системи обігріву в мармитах перших і других страв, холодильні агрегати вітрин і прилавків, а також підвищена місткість. Для можливості обладнати лінією роздачі будь-яке приміщення важлива і конфігурація модулів - регульована висота опорних ніжок, наявність кутових і сполучних модулів і т.д. А як щодо зовнішнього вигляду лінії? Естетична складова функціонального обладнання - так це важливо? Адже глобальне завдання місця харчування - нагодувати, а не здивувати, вразити, вразити і т.д. Про це ми і поговоримо далі.

Крім своєї прямої функції - служити місцем презентації та подачі страв, лінія роздачі виконує ще одну - взаємодія з клієнтом. При вході в приміщення відвідувач бачить загальну його «картину», мимоволі ловить колірні і дизайнерські рішення в інтер'єрі, перш ніж візуально знайомиться з асортиментом страв. Оцінка інтер'єру стає важливим критерієм вибору місця для прийому їжі - нехай не цього разу, так наступного. Відсоток відвідуваності закладу одним і тим же клієнтом набагато вище, якщо йому буде приємна атмосфера під час прийому їжі. Мова не йде про їдальні промислового підприємства, де попит забезпечується його штатом, але про різні фуд-кортах і кафе міста, серед яких споживач може вільно вибирати. На сьогоднішній день палітра місць громадського харчування вражає різноманітністю - фаст-фуди, фреш-бари, снек-бари, кав'ярні, кондитерські. Концентрація цих місць в великих і курортних приморських містах, туристичних центрах неймовірна, тому зайшовши в одне, відвідувач може вільно покинути його, якщо йому не сподобалася атмосфера, тим більше що найближчий аналог знаходиться в метрі ходьби. Так, дизайн лінії роздачі дуже і дуже важливий у формуванні позитивного місця про заклад.

Значення дизайну для самих рестораторів - величезна. По-перше, багато фаст-фуди і кав'ярні - це сформовані мережі, всі заклади яких повинні оформлятися в єдиному стилі. Тому декорування лінії роздачі є обов'язковою умовою відкриття нової точки. По-друге, власники місць харчування самі зацікавлені в якісному дизайні своїх приміщень - це, як було обумовлено вище, сприяє розширенню аудиторії.

Час пострадянських столових пройшло, і сьогодні система самообслуговування і шведського столу обіцяє новий формат роботи з клієнтом, де враховується кожна складова, здатна вплинути на успіх бізнесу. Отже, приходимо до висновку, що декорування лінії роздачі - це не примха, навіяна часом, і далеко не витончені, а важливий етап в оформленні приміщення, продовження єдиної концепції закладу. Як і все нове, це стало трендової тенденцією, розігрів воістину великий попит. З огляду на останнього, виробники професійного обладнання для ресторанів і кафе, пропонують різні дизайнерські рішення для фронтальної частини ліній роздачі. Обробкою для фасадів і стільниць модулів служать різні за своєю природою матеріали від стали до штучного каменю. Розглянемо найпопулярніші варіанти.

Поширеним варіантом обробки каркаса у виробників є вуглецева сталь, яку піддають порошкового фарбування. За рахунок наявності вуглецю сталь відрізняється міцністю і твердістю, що служить гарантом довговічності модулів. Колір порошкового покриття може бути будь-яким з таблиці RAL. Передні панелі можна обробити склом. Комбінування стали і декоративного скла - кольорового матового або білого матового з візерунком, в більшості випадках виглядає дуже непогано і підходить під інтер'єр в стилі хай-тек.

Не менш популярним матеріалом оздоблення фасаду служить дерево або ламінат. Суцільні панелі або решітки з натурального дерева різної текстури та кольору виграшно виглядають в інтер'єрі з заявкою на класику. Бюджетним аналогом такого варіанту оформлення служить ДСП або ЛДСП. Так як передні і торцеві панелі модулів не будуть піддаватися контактному взаємодії, їх термін служби буде не менше, ніж у дерева. При цьому в розпорядження клієнта потрапляє широка палітра кольорів - дсп обклеюють плівкою абсолютно будь-якого кольору, від кремового до синього.

Пластикові панелі фасаду - ще один простий спосіб декорувати модулі. У більшості випадках в цей варіант включають широкоформатний інтер'єрний фотодрук. Так, пости і принти апетитних закусок або зображень на абстрактну тематику з'являються на фронтальній частині лінії роздачі харчування.

Що стосується стільниць, то крім всіх зазначених матеріалів в якості оздоблювальних популярними вважаються штучний камінь і фрагранит - виглядає дорого, на практиці - довговічний і міцний матеріал. Дуже добре виглядає до великих, просторих приміщеннях в стилі ампер, класика або модерн.

Підбір матеріалів для дизайну модулів безпосередньо залежить від стилю інтер'єру, ну і, звичайно ж, бюджету, відведеного для обладнання лінії роздачі. У будь-якому випадку, існує безліч варіантів комбінування матеріалів або підбору їх аналогів, які повинен запропонувати Вам виробник.
close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.