Меню
Каталог
Про нас Портфоліо Замовлення Новини Статті Контакти

Барне обладнання: необхідний перелік позицій

Віднедавна ставлення сучасного суспільства до професії бармена кардинально змінилося. Вона із підробітку для студентів перетворилася на справжнє ремесло, якому навчають на спеціальних курсах та майстер-класах. Після відвідування подібних заходів рівень майстерності барменів значно зростає, що дозволяє їм пропонувати клієнтам дедалі більше варіацій цікавих коктейлів. Проте високий професіоналізм барменів – не єдина умова, що впливає на якість та асортимент пропонованих ними напоїв. Щоб відвідувачі барів залишилися задоволені обслуговуванням, а бармени мали змогу імпровізувати, власники подібних закладів неодмінно мають подбати про якісне барне обладнання, яке пропонує компанія DSTO.


Вибираємо барне обладнання: які позиції точно потрібні?

Барна стійка – улюблене місце величезної кількості клієнтів. Саме тут вони готові просиджувати годинами, дегустуючи улюблені напої – однокомпонентні настоянки, що зігрівають, або багатошарові коктейлі. Щоб задовольняти запити всіх категорій гостей, бар доцільно оснастити таким обладнанням:
  • станцією бармена. Це компактна модульна установка, в конструкції якої передбачено безліч відсіків, а також весь необхідний інвентар для приготування та видачі різноманітних напоїв, це барне обладнання здатне не тільки полегшити роботу бармену, але й оптимізувати її. Маючи під рукою потрібні інструменти та інгредієнти, йому не доведеться витрачати дорогоцінний час на їх пошуки, навпаки, він зможе повністю сконцентруватися на смакових властивостях коктейлів, тим самим задовольняючи уподобання навіть найвибагливіших гостей;
  • базою під кавоварку. Присутність у зоні відповідальності бармена подібного барного обладнання суттєво спрощує йому «життя» у момент напливу відвідувачів – поціновувачів ароматної кави. Адже воно дозволяє встановити кавоварки у зручному місці та на потрібній висоті. Завдяки тому, що конструкція подібного барного обладнання продумана до дрібниць – тут передбачений спеціальний відсік для збору кавової макухи, додаткове відділення з дверцятами або висувна скринька, – бармену не доведеться підшукувати окреме місце для зберігання кавових зерен та інших інгредієнтів, які можуть стати в пригоді під час заварювання різних видів кави;
  • фреш-станції. Маючи таке барне обладнання, у працівника бару буде можливість сконцентрувати в одному місці не тільки техніку та інвентар, а й фрукти, овочі, а також інші інгредієнти, необхідні для приготування смачних вітамінних фрешів. Так, верхня стільниця фреш станції дозволить надійно встановити соковитискач, нижній її ярус – розташувати інструменти, необхідні для приготування та прикраси коктейлів, а кутовий відсік – розмістити лотки з ягодами, овочами та фруктами;
  • гіркою з підсвічуванням. Головне призначення барного обладнання даного типу – красива презентація пляшок з алкогольними напоями. Досягається це завдяки їхньому розміщенню на різних рівнях гірки та м'якому світлу.
Як бачимо, обладнати комфортне робоче місце для бармена сьогодні можна доволі легко. Зрозуміло, якщо підійти до цього питання ґрунтовно.





Купуємо барне обладнання: що ще потрібно за барною стійкою?

Що ж ще може стати в пригоді за барною стійкою, крім різних баз, станцій і гірок, які дозволяють раціонально організувати робочий процес? Відповідь – очевидна. Тут обов'язково знадобиться барне обладнання, яке умовно можна поділити на дві категорії:
  • основне: електромеханічна техніка;
  • допоміжне: інвентар, посуд (барне скло) та атрибутика сервування.
Безперечно, в арсеналі сучасного бармена може бути необмежена кількість різного устаткування, проте є барне обладнання, без якого неможлива його професійна діяльність. До переліку must have обладнання працівників бару входить:
  • обладнання для приготування гарячих напоїв. В цьому випадку знадобиться кавомолка, кавоварка або кавомашина, апарат для гарячого шоколаду. Ці та багато інших найменувань барної техніки можна купити в DSTO;
  • обладнання для приготування холодних коктейлів. Соковижималки, міксери, блендери, сокоохолоджувачі, подрібнювачі, шейкери та льодогенератори – всі ці позиції неодмінно повинні бути в зоні діяльності бармена, якщо ви хочете тішити своїх гостей смачними фрешами та іншими прохолодними напоями;
  • десертне барне устаткування. Найчастіше за барною стійкою можна зустріти гранітори та фризери. Агрегати першого типу дозволяють тішити гостей холодними десертами, за консистенцією схожими на сніг, у які для різноманітності смаку додаються сиропи, соки, слабоалкогольні напої. Десертне барне обладнання другої модифікації потрібне для приготування м'якого морозива зі спеціальної суміші;
  • інвентар. Професійну діяльність будь-якого бармена важко уявити без джигерів (спеціальних мірних стаканчиків об'ємом 25 і 50 мл, представлених у вигляді двох металевих посудин, які з'єднані між собою на кшталт пісочного годинника), барних ложок (їхні ключові особливості – подовжена скручена по всій довжині або до середини ручка, а також наявність виделки на кінчику), барних ножів (їхнє лезо дещо вигнуте і роздвоєне на вістрі), гейзерів (пристосувань, що одягаються на пляшки, які забезпечують різну швидкість наливання напоїв) і нарзанників (на відміну від звичайних штопорів, в їхній комплектації обов'язково є ніж для обрізання фольги.
Бажаєте, щоб заклад приносив стабільний дохід? Якщо так, вам обов'язково варто подбати про організацію комфортного та функціонального робочого місця бармена. Це можливо тільки за умови комплектації його сучасним технологічним барним обладнанням, купити яке невідкладно можна у компанії DSTO з доставкою не тільки до Києва, а й в інші, навіть найвіддаленіші куточки України.


Вибираємо барне обладнання: на чому зосередити увагу?


Щоб карта напоїв у вашому закладі була різноманітною та яскравою, завчасно подбайте про купівлю професійного барного обладнання. У момент планування необхідного переліку позицій вам варто орієнтуватися на такі фактори:
  • спрямованість закладу. Якщо у ваших планах відкриття великого бару, у меню якого буде представлений величезний перелік фрешів, коктейлів та десертів, вам знадобиться розширений комплект барного обладнання. Тоді як для невеликого кафе з обмеженим списком напоїв буде достатньо стандартного набору;
  • цільова аудиторія. Так, наприклад, якщо ви орієнтовані на дорослий контингент, вам не обійтися без технологічного барного обладнання, призначеного для приготування алкогольних коктейлів. У той час як дитяча аудиторія передбачає в меню солодкі десерти та напої, а значить, вам знадобиться десертне барне обладнання та техніка для приготування фрешів;
  • прохідність закладу. Від цього параметра залежатимуть вимоги щодо продуктивності агрегатів;
  • площа барної зони. Чим більше місця за стійкою, тим ширшим буде перелік барного обладнання. Якщо ж «володіння» бармена – не дуже просторі, важливо заздалегідь продумати, які операції він зможе виконувати власноруч, а які доручити техніці.
Дотримуючись чітко наміченого плану, кожен власник закладу громадського харчування зможе вибрати та купити оптимальний комплект барного обладнання.

close
Якщо ви не знаходите товар, перейдіть у каталозі в потрібну вам категорію та скористайтесь фільтром підбору параметрів. Або зв'яжіться з менеджерами для консультації.